EKOL zbrane - pomoc

Plynové pištole, expanzné pištole, plynové náboje
eloquent_bassi

EKOL zbrane - pomoc

Príspevok od používateľa eloquent_bassi »

Dobry den,
chcel by som nejaku compact expanzku, rozmyslal som nad firmou EKOL vraj ma pomerne kvalitne zbrane, lepsie od bruni a pod.
Rozhodujem sa medzi
Aras compact (browning GPDA9)
http://arms-cz.cz/katalog/01/?article=1 ... pina=01015

M 99 special (beretta 85)

p 29 Super (sig p229)

Ak niekto mate, alebo ste sa stretli s tymito kuskami skuste mi poradit ktora je najspolahlivejsia, nenarocna na udrzbu, proste ktora je vyhodna kupa, lebo som fakt v koncoch a vsetky 3 kupovat nechcem :wink:
inspiring_goodall

Príspevok od používateľa inspiring_goodall »

To máš úplne jedno, všetky majú rovnakú rozborku a údržba je vždy rovnaká. Treba dodržiavať čistenie a hlavne mazanie.
eloquent_bassi

aha...takze su vpodstate rovnake fajn. Este jednu vec by som potreboval vediet - aku maju hrubku, chcel by som co najtensiu. Dakujem
inspiring_goodall

Všetko nájdeš tu http://www.blank-pistol.com/eng/ ale väčšinou je to naozaj kus železa. :)
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

NightMareFC: Nechcem ťa od nákupu plynovky odhovárať, ale skús si prečítať aj súvisiace diskusie. Možno ti poskytnú pár podnetov na zamyslenie, či je tá plynovka pre teba vhodnou voľbou.
:wink:
eloquent_bassi

Viem, poznam nevyhody plynoviek ale chcem ju skor ako hobby, z vasne k zbraniam a pod. A trosku pre pocit/nacvik ake je to so zbranou, kym sa vybavi zbrojak. na obranu ju pouzijem pri obrane holeho zivota, mozno ako poslednu nadej, urcite ju nebudem tasit na kazdeho kto sa na mna zle pozrie :wink:
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Práve v tom je ten háčik: poznám totiž x-ľudí (tu na fóre nás je tiež veľa), ktorí plynovku na sebaobranu príliš neodporúčajú. Aj ja sa radím do tejto skupiny a domnievam sa, že pri sebaobrane odvedie kaser minimálne takú dobrú prácu ako plynovka, avšak za menší peniaz a pri nulovom riziku, že ťa niekto sejme ostrou a bude sa obhajovať, že si tasil prvý. Na druhej strane - vášeň k zbraniam je fajn vec. U mňa sa v predzbrojákovom období môjho života :D prejavovala najmä hraním sa s nožmi a airsoftovými kvérmi, takže to celkom chápem. Ale toto je samozrejme tvoja voľba, nechcem ti do nej príliš kecať. :wink:
inspiring_galois

Príspevok od používateľa inspiring_galois »

mam plyn. pistol podobnu mod.85 beretta, ibaze nie od ekol-u ale od bruni :? , no ale na taketo hrajkanie bez ZP sa to da, ale ako hovoria druhi na obranu neviem neviem, :wink: ja tiez viac verim "inym" prostriedkom na obranu no ale ak dajaky pes bude nezmyselne drazdit, tak sa vykona test! :D :D
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

488 napísal:mam plyn. pistol podobnu mod.85 beretta, ibaze nie od ekol-u ale od bruni :? , no ale na taketo hrajkanie bez ZP sa to da, ale ako hovoria druhi na obranu neviem neviem, :wink: ja tiez viac verim "inym" prostriedkom na obranu no ale ak dajaky pes bude nezmyselne drazdit, tak sa vykona test! :D :D
Poslal som ti sukromnu postu, citaj...
friendly_kalam

Príspevok od používateľa friendly_kalam »

ja mam Ekol Voltran special M-99, objednal som si ju cez internet po prijati objednavky my dosla hned na druhý den kurirom.... Velkostov som velmy spokojný Hmotnost no gate vám nespadnu 760g v pohode.....
cena taktiež neni zlá.... Rozborka ani čistiaca sada ktomu nebola teda okrem nadstavcu na svetlice. Ale rozborka je na yotube video na ekol plynové zbrane a je to celkom lachké...puzdro som si kupil už u nás obojstranné takže môžem ho nosiť aj v zadu...Nemám ešte vzstrielaných vela nábojov ale prvé dojmz veľmz dobré ja by som ju odporučal....nelutujem.
friendly_kalam

Príspevok od používateľa friendly_kalam »

Ako často ju treba čistiť ????????
inspiring_goodall

Čistiť by sa mala po každom strieľaní, lebo nábojky ju vedia dosť zajebabrať a mohlo by sa stať, že ak by si ju pri použil k obrane sa zasekne po prvom výstrele. Jedna rana a druhá nabojka sa už nemusí dostať do hlavne.
inspiring_bell

Príspevok od používateľa inspiring_bell »

Chcel by som si kupit plyn. pistol a po zhodnoteni mi vychadza ze bude as od Ekolu.ale mam dilemu ze ktoru. najviac sa mi pacia Bereta 92 ale este aj Ekol aras....su to dobre zbrane??
inspiring_khayyam

Príspevok od používateľa inspiring_khayyam »

to tomas75
no hlavne su zbytocne velke a tazke . walther p22 ti treba
inspiring_bell

Príspevok od používateľa inspiring_bell »

Ano aj ten som chcel ale chcem ju kupit z obchodu priamo nie cez eshop a tie polovnicke som u nas obisiel a smola walthera ani nepoznali a ani nemal vyber len Bruniho ale v jednom mi povedali ze by vedeli objednat zbrane od ekolu a povedal mi ze by som si mal pozriet a potom im povedat ze ktoru by som chcel a povedali ze ju skusia zohnat..tak pacia sa mi tieto ale beretta ala 1 kg zeleza a Aras neni taky tazky a paci sa mi ..coho je to kopia???? mari sa mi ze nejakeho Browningu... aj BLOW spomenul..ale ja to nechcem na obranu len tak na pukanie a na vystavu a nacvik...obranu max. proti psom s nonivamidom na ludi mam teleskop
:lol:
Napísať odpoveď

Návrat na "Plynové pištole"