SAPS

Používateľov profilový obrázok
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

glock34-ja len preto ze bola nejaka podozriva na predaj :lol:
Marek Z
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa Marek Z »

glock34 napísal:No, kačena ide fajn, ale stále mám ten pocit, že viac "kope" ako glock...možno je to tým, že som si na ňu ešte nezvykol...veď nemám čas ani ísť na strelnicu a vlastne...veď skoro som zabudol, že ja trénujem na pretekoch :wink: :lol: Ale je to krááásny zvuk, keď sa zamyká záver... :lol: :lol: :lol:
to bude tym, ze cim novsi model Kaceny, tym vyfrezovanejsi a chudobnejsi kontajner na zelezo, tz. lahsi predok zbrane a vacsi kopanec. mam starsi tym a tej je tazsi.
duros
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa duros »

to chceš povedať , že ak by to bolo tak, tak tých pár gramov to nejako može urobiť? myslím si že je to vážna špekulácia v ťažko teoretickej rovine nemerateľných údajov...
BALISTIK
moderátor

Nejdem menovat.ale nas forista prezyvany šaman :lol: sorky ma plny kontajner,dlhy lauf a ta jeho krasavica naozzaj menej kope.Osobne som to skusal,je to nadherne strielanie,kde ta vaha robi svoje :wink:
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Skusme sa vratit k teme SAPS :!:
Rohypnol
prispievateľ
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa Rohypnol »

Ahojte!
Ku tým zásobníkom. Ani IPSC nie je imúna voči blbostiam. Tak sa na tie 15 ranové zásobníky možno časom vyserú. Mne to príde skôr ako lobing firiem, ktoré strácajú dych za CZ, Sphinx, Tanfogliom a Glockom...
Taktiež som si všimol jednu vec. V časopise Front Sight sa písalo cca toto:... a v Europe na EEO sa podľa prihlášok zdá, že prvý krát bude na veľkých pretekoch viac, alebo stejne strelcov v Produkcion, ako v Standarde!" Je to parafrázovnaný text, len pre poriadkumilovných. amíci / aj keď na nich nadávam málokedy / , nevedia prežreť prudký rozvoj PRD, v ráži 9 mm Luger.
Viac, menej si za to môžu sami. Mohli svojho času rozdeliť Standart na samostatné divízie minor, major a európania by nevymýšľali niečo pre 9mm Luger. Čo je škoda, lebo Colt 1911, by som si v 9 mm Luger buchol rád - bez straty hodnotenia za faktor. Ale je to samozrejme len moja konšpiratívna teória.
No a na diskusiu okolo Komárna mi neostal čas. A to som sa na toto fórum prihlásil hlavne kôli tejto diskusii.
No tak hádam zajtra
Rohypnol
prispievateľ
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa Rohypnol »

Michal1 napísal:Skusme sa vratit k teme SAPS :!:

Zo záujmom som si prečítal všetky názory, na tému SSK Komárno versus
prezídium SAPS. Tu ponúkam niekoľko mojích postrehov, aj keď trochu
zoširoka.
Nielen na Slovensku je bežné, že tam, kde sú peniaze, v hocijakom malom
množstve, vznikajú trenice, presadzovanie "svojich" a snaha o uchopenie čo
najväčšieho možného dielu moci a kontroly nad týmito prostriedkami. To sa
deje ako v SAPS-ke, tak aj v Únii stolového futbalu, alebo u hokejistov.
Máme nového prezidenta, prezídium, ktorý sa schádzajú, hlasujú, vydávajú
rozhodnutia. Dúfam, že povedú tento šport aspoň ako-tak správnym smerom. Čo
po rokoch, keď bolo mŕtvo a prakticky sa "dosiahlo" len odobratie ME
Slovensku dáva nejakú nádej. Dal by som tomu šancu, na konci volebného
obdobia sa bude predsa účtovať.
Padol argument, že v Prešove pred rokom to bolo horšie M Slovenska a nič
sa im nestalo. Svätá pravda, najjemnešie hodnotenie, čo ma napadá pre ten
pretek, je debakel. Naozaj im neboli udelené sankcie /aspoň čo ja viem/.
Ako dlho však bolo v tom čase ustanovené nové vedenie? Kto pridelil tento
pretek, ktorý má byť vrcholom sezóny, aspoň na Slovensku, klubu, ktorých
snaha V TOM čase presahovala skúsenosti? A teraz nebudeme trestať nikdy
nikoho, lebo Prešov z toho vyšiel v pohode?
Ale stačilo už pchanie sa do zadku vedeniu.
Čo sa týka Komárňancov, nemohol som sa pri MS zbaviť dojmu, že sú
jednoducho "vyhorený". Tri veľké preteky v jednej sezóne je veľa.
Nehovoriac o množstve aktivít mimo IPSC. To platí aj pri strelnici tak
dobre vybavenej a stavanej pre IPSC. Ľudia uťahaný, nasratý. Ani široká
základňa nie je zárukovu zvládnutia toľkých akcií, pretože aj tak
organizáciu a stavbu pretekov odtiahne úzka skupina ľudí v klube. Práve
toto sa stalo v Komárne. Nabrali si toho na rohy viac, ako boli schopný
zdvihnúť. Z tohoto uhla pohľadu by ročná "prestávka" pre vyšie levely SSK
Komárno nemusela byť tak na chybu, ako sa to možno zdá. Úvahy o robení si
"biznisu" z pretekov nepokladám za správne, pretože peniaze sa dajú
zarobiť aj istejšim spôsobom ako pri IPSC..
Z minulosti sa žiť nedá. Bohužiaľ ani Moskito nie je, čo bývalo. Mám
zhliadnuté videá z Moskita pár rokov dozadu. Aj keď určite nebolo
tohotoročné Moskito technicky slabé, časy, keď sa strieľalo z lode sú
zrejme aspoň na teraz preč. Nebyť strelcov z Čiech, tak nejaké zahraničné
známe mená v listine nefigurujú, Slovákov v štartovom poli ubúda, čo pri
štarovnom, aké bolo nie je ani tak udivujúce.
Nič nie je zadarmo a dobrý pretek niečo stojí. Je však blbé, ak je takýto
pretek včlenený do, prepáčte za výraz, "extra" "ligy" . Ligu tu máme
jednu, aj to trojkolovú a jediné, čo na nej bolo naozaj extra, boli ceny
štartovného. Každý si zráta, koľko Level I a II pretekov si užije za tie
peniaze. To už hádam na rok bude vytvorený iný model ligy, prístupnejší
širším masám SAPS- ky. /Fuj,to som niečo zlé povedal na vedenie?! To mi
musel pošepkať Satan sám/
Verím, že pôjdete pekne do mňa, nenechajte sa zahanbiť, fóra sú tu na to
a teším sa na akýkoľvek, dokonca aj fest ostrý protinázor. Veď vieme ,
desať ľudí - pätnácť názorov..
Len netreba zabúdať na jednu vec. Politikárčenie, tvorba nezdravých
frakcií a vybavovanie si osobných účtov z pred ktoviekoľkých rokov rozbilo
aj silnejšie celky, ako je naša SAPS-ka. Treba si povedať, čo si myslím
a to nie len na fórach. Treba však mať aj chuť a vôľu činiť kompromisy, aby
to, na čom nám všetkým záleží ,išlo vpred a netrieštilo sa na malé,
bezvýznamné organizácie.
RisoP
prispievateľ
Registered for: 19 years 8 months

Príspevok od používateľa RisoP »

Slušný názor...aj ja som za 5 kôl ligy, kde sa budú rátať 3 najlepšie do hodnotenia. A mimo toho MS na výššej úrovni, ale aj mimo hodnotenia ligy. Tak ako to bolo minulé roky. Min. 2 dozadu a viac....A štartovné? Mno to je ťažká téma na dnešnú dobu. Ale musí sa určite na rade poriešiť.
inspiring_tereshkova

Príspevok od používateľa inspiring_tereshkova »

Balistik - správny postreh...kačenu som ponúkol na predaj...nie, že by bola nevyhovujúca, ale mám na to iné dôvody... :wink:
BALISTIK
moderátor

Aj mne sa kupec nasiel,za slusnu cenu!viac mimo fora!
Michal1
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Ved to to nestastne startovné!!

30€ je kua dost!!!
Pri 3 kolach ligy to je 90€+ SAPS poplatok a to uz mam 9 zavodov Level I+ naftu na ne!
Tak to sa mi neoplati ani sa registrovat v SAPSe.

Keby sme nerobili SPL (Slovensko - Polsku ligu), tak sa tusim v SR nestriela ziadny zavod Leve II.

Jediny poriadny pretek na SR je Mosqito a to neni ani pretek SAPS (podla vyhlasenia p.Puchovskeho) a SAPS ho che zrusit! :lol:
In - FinitY
prispievateľ
Registered for: 17 years
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa In - FinitY »

Michal, ja som z teba zmätený. Píšeš tu také veci, že keby som nevedel o koho ide tak ťa beriem ako za jedného z najskúsenejśích ľudí v SAPS. Minule si sa vyjadril že tri kolá extraligy sú málo, ale po nahľiadnutí do ligy SAPS si v tomto roku absolvoval až jedno kolo, a v minulom roku až jedno kolo zo štyroch kôl. To ako zachraňuješ situáciu organizovaním pretekov Level II tak to môžeš písať akurát tu, a nikde inde. Po absolvovaní tvojou osobou až jedného kola SPL to asi myslíš vážne. Čo viem tak za pretekmi SPL stojí Peter Pavlík a Taďo Noga a nie ty. Tak si neprivlastňuj zásluhy iných. A čo viem v TR bolo len jedno z troch kôl SPL.
Ďalej k tvojim postrehom ohĺadne extraligy. 90€ za tri preteky? Ako si dostál túto sumu? Mne vyślo 130€. Ale to nič, nie každý má kalkulačku. Zase sa vraciam k tomu že tebe sú tri kolá extraligy málo ale na druhej strane píšeš že je to veľa. Vyjadri sa čo vlastne chceš.
Nechcel som sa už zapájať do tejto témi o nićom, ale jednoducho mi to nedalo. Ty si zaujatý voči SAPS, hodíš niečo do fóra (3 témi ktoré si založil boli len ctr a, ctrl c a ctrl v) a čakáš aké budú reakcie, a len útočíš a útočíš.
K tomu komárnu. Mosqito je pretek organizovaný pod SAPS, alebo nie?, nebodaj bol organizovaný pod APS CR? alebo pod kým? Vyhlásenie že to nie je pretek SAPS je dosť úbohé, potom ktorý pretek je pod SAPS? Alebo si myslíš že členovia prezídia budú robiť spoločný pretek a ten už bude pod SAPS?
A šte jedno. Na koľkých prtekoch Level III si bol za svoj život? Len mi nepovedz že len na Mosqite.
inspiring_wu

Príspevok od používateľa inspiring_wu »

ahoj Ondrej, ak sa nemýlim, tak si členom rady SAPS, alebo tak nejak, viem bezpečne, že si organizátorom level III atd... Nikde som sa v pravidlách či iných dokumentoch nedočítal, prečo je vlastne extraliga postavená iba na troch pretekoch level III a žiadna II, či I. Dá sa to nejako v skratke vysvetliť? lebo disciplín som za 15 rokov, čo stieľam odstrieľal hodne a tiež sa mi tri preteky na ligu zdajú málo. zaujímalo by ma, ako to je a prečo. ďakujem
Michal1
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Kua niesi ty nejaky podrazddeny?
Ked clovek len naznaci ze SAPSe nieje nieco ok, tak skaces 120 cm do vzduchu. :shock:
Ja nikoho z vedia v SAPSe neurazam ani na nikoho neutocim :!:

Jedno kolo: ano ale preco?
Lebo ze by boli pocas roku iba 3 terminy a vzdy ma clovek cas ist na zvsetky? Robis si asi srandu - ze :!: :?:

Level II - bolo myslene ako SPL :
Keby sme nerobili SPL (Slovensko - Polsku ligu), tak sa tusim v SR nestriela ziadny zavod Leve II.
Ze to robime ako klub (Peto&SKP Trencin + xy... .) ja som nikde nenapisal "JA" :!:
Nikdy si neprivlastnujem zasluhy druhych - neurazaj ma. :!: :evil:

SPL vedenie SAPSu doteraz ignorovalo a prisli az tento rok nakolko boli iba 3 kola ligy, aj to ma napr serie :!: :!:

30€x3 =90€ je min cena pretekou LIII, urcena (doporucena) SAPSom :!:
Ty si myslis ze 3 kola extraligy su dost :?:
Za tu sumu mas asi pravdu su.
Nie ze by som na to nemal, ale uz zprincipu sa mi to zda dost.
Ono je by bolo lepsie vyskusat model za menej penazi viac strelcov a vyskusat ci sa to overi. :wink:

Ja na SAPS neutocim nepotrebujem to robit.
Vedenie si nasralo strelcov vlastnymi rozhodnutiami a pristupom kuklubom. :wink:

Mosquito je pod SAPSom?
Budem citovat z listu p. Puchovskeho:
Na druhej strane preteky Mosquito match , niesú a nikdy neboli pretekmi SAPS , ktorú sme však zviditeľňovali umiestnením loga na všetkých pamätných tričkách každého ročníka.
Dotácie nám na tieto preteky neboli nikdy priznané s odôvodnením ,že je to naša záležitosť až do chvíle, keď prestali fungovať ligové kolá a vedenie SAPS sa rozhodlo z pretekov ako je Mosquito match „urobiť“ aj ligové kolo SAPS, veď takto budú aj ligové kolá pretekmi Level III. a vykážeme nejakú činnosť, čo je dobrá taktika pre tých čo tomu nerozumejú .
Nebol som len na Mosqute , ale chodim tam najradsej a nie som sam :!: :wink:
In - FinitY
prispievateľ
Registered for: 17 years
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa In - FinitY »

Ahoj bbpd. Level III sme organizovali len raz. Potom sme odmietli organizovať extraligu ak bude požadovať prezídium Level III, pretože dané preteky sú finančne náročné pre organizátorov, čo sa odzrkadluje na výške štertovného a potom aj na účasti strelcov. Môj zámysel je osloviť čo najviac strelcov a pretekmi level III to proste na SLovensku nejde. Zato sme v tomto roku organizovali len Level I a Level II.
bbpd napísal:Nikde som sa v pravidlách či iných dokumentoch nedočítal, prečo je vlastne extraliga postavená iba na troch pretekoch level III a žiadna II, či I. Dá sa to nejako v skratke vysvetliť?
Vždy na konci roka prezídium vyzve kluby SAPS, ktoré majú záujem organizovať ligové kolá. Takže množstvo ligových kôl záleží od klubov ochotných to spraviť, nikde neni dané koľko kôl musí byť minimálne. V roku 2007 bolo 8 kôl Level II. Tak ako som už spomínal Level III sú náročnejšie a tým aj menej klubov má záujem ich organizovať. Vzhľadom k tomu, že v roku 2008 sa prešlo na ligové kolá Level III, znížil sa aj ich počet. To že liga je postavené na troch pretekoch je na uváženie, ja si myslím že tých Level III je dosť (finančne náročné), aj v APS CR organizuje len dve kolá ligy a majú viac možností ako mi a majú lepšiu členskú základňu. Môj názor je taký aby liga fungovala v úrovni Level II okolo 5 kôl ročne 15 - 20 eur, a až SAPS získa pevnú členskú základňu potom by som rozmýšlal o Lege Level III. Oslovil som pár klubov, či by sa nechceli na budúci rok zapojiť do ligy Level II, ktorá by bežala súbežne s extraligov. Zatial sa mi ozval len jeden klub, takže všetko nechávam na poradu predsedov klubov, tam sa uvidí.
Napísať odpoveď

Návrat na "Súťaže"