Situacia 1
ide v lese fyzicky zdatnejsi turista ako ja, mozno miestny z danej oblasti, zbada moj vytiahnuty fotak z nasadenym pol metrovym objektivom na divu zver, ktory budi vysoku hodnotu co je aj pravda, pri pohlade na mna odhadne ze som mensi / dostane napad ze ma obere a bude mat do krcmy. Tipujem, ze to bude mat nejaky priebeh, teda zacne mi to davat najavo, divne sa blizit, urcite neskoci ku mne a nestrhne mi to z krku ze daj sem atd... cize mam blby pocit, dvihnem mikinu Ukazem mu zbran ked bude este v takej vzdialenosti aby som ju stihol tasit (co uz budem mat puzdro odopnute a tasenie nacvicene). a vypalim mu par krat N120 do tvare, otazka : paralyzuje ho to natolko aby som stihol pobehnut / utiect, ziskat cas, alebo pripadne mi uz zobral fotak a zoberem si ho ked to zacne posobit spat a zdrhnem tak ci tak ? Poznamka : ked mi ju ide zobrat a este nemam zbran ani spray, tak ci tak ak je lepsi mi ju zobere mna dodrbe a mozno mi da nestastnu supu a zlomi mi nosnu prepazku, to je jedno, kazdopadne dopadnem horsie ako keby som nieco na ochranu mal. je to tak ? Rozhodne nejsom povaha ze zober si a chod hlavne ma nebi, ale potrebujem nejaku vyhodu a behat viem. Takze ? spray alebo pistol ? btw. potom miesto opustim a vytratim sa nez sa spamata
Situacia 2
znova, Spray alebo pistol ? v kazdom pripade to treab domysliet, potom uz kludne spat nemozem, za hodinu mozu prist viaceri, treba sa presunut.
Situacia 3
Fotim zveriny lisky a diviaky, a rozhodnu sa ze sa im to nelubi, kedze sam viem zo skusenosti ze su nepredvidatelne tzm. menia smer, rychlost, sklon hlavy a prejavy, tipujem ze cicerok kaseru netrafim, sprayovite veci su ucinnejsie, je silnejsi kaser spray alebo par nabojov nonivamidu 120, tipujem ze ked ich strelim v smere prichodu zveri, tak do pol sekundy nezmiznu ale prachovy oblak tam chvilku bude, takze do nho zver vbehne.
znova, Spray alebo pistol ?
Situacia 4
Plynovka mi zaroven umozni v pripade poranenia vystretlit cervenu svetlicu, co je v lese zjavne volanie o HELP. Pripadne poplasne strely ze mozno sa objavi nejaky lesnik alebo horar ze co sa deje.
znova, Spray alebo pistol ?
Situacia 5
Medved, myslim ze tu je to jedno, ci mate gulovnicu, raketomet, spray alebo co. Vacsina pripadov je moment vzajomneho prekvapenia a to uz nikto nic nestiha tasit, medved vas prefacka prekusne a odide hladat med. len tak btw. spray alebo pistol
Dikes za rady / postrehy skusenosti /