ved to chcem vediet ci ked budem podla toho konat ma nebudu stihat,ked sme tu zacali preberat skupinu ZP-C.Ak som trocha OT pardon lebo ja sa do tejto situacie mozem dostat casto ked mi bude niekto unikat v strazenom objekte v armade mozem po nom strelit,ked bude SBS-karovi v jeho objekte tak nie
Je trošku rozdiel, strážiť sklad toaletného papiera podľa zákona o SBS a sklad munície podľa zákona o ozbrojených silách... prinajmenšom rozdiel 9x19x17(x2 ?) vs 7,62x39x(30+30+...)
Trosku ma ale matie jedna vec.Skupina C je držanie zbrane a streliva na výkon zamestnania alebo oprávnenia podľa osobitného predpisu.Rozmyslam nad tym slovkom drzanie.Spada do tejto skupiny aj praca v SBS v prevoze cenin a penazi a v zasahovke?Pretoze tam predsa nie som v objekte,ale pohybujem sa na volnom priestranstve.Prepacte ze sa pytam ako hotentot,ale v tejto oblasti som novy a este sa nevyznam takl ako ostatni.Za odpovede vsetkym vopred dakujem
No dobre,moj aktualny stav je takyto:SBS vktorej sa mi risuje miesto nema vlastne,teda sluzobne zbrane.V tomto pripade je mi skupina C na dve veci,to znamena ze musim zaziadat o A-cko.Ako ho mam odvovodnit,ked este nie som v tejto SBS zamestnany?Nie je to postavene na hlavu?
Naposledy upravil/-a 733thunder v 20 Dec 2009, 14:20, upravené celkom 1 krát.
atr30: O čo sa opiera tvoje tvrdenie? A čo tým myslíš súkromnú zbraň na služobné výkony?
733thunder: ak chceš robiť v SBSke, tak by si mal mať preukaz spôsobilosti. A ten by mal stačiť na vydanie ZP skupiny C. Prípadne skoč do SBSky nech ti potvrdia žiadosť....
Kapo napísal:atr30: O čo sa opiera tvoje tvrdenie? A čo tým myslíš súkromnú zbraň na služobné výkony?
733thunder: ak chceš robiť v SBSke, tak by si mal mať preukaz spôsobilosti. A ten by mal stačiť na vydanie ZP skupiny C. Prípadne skoč do SBSky nech ti potvrdia žiadosť....
atr30 napísal:nie sukromnu zbran nemozes pouzivat na sluzobne vykony. to ti vsak nebrani si spravit aj kategoriu C.
Ale po dohode so zamestnavatelom mozes nosit sukromnu zbran aj v praci,v tomto pripade v SBS.A ako SBS-kar ju mozes pocas sluzby viditelne nosit,iked je sukromna.Ziadny zakon nezakazuje nosit v praci zbran,tam ide uz iba o interne nariadenia.Sused pracuje v SBS kam chcem ist a tam to takto je,normalne nosia svoje zbrane viditelne pocas sluzby.A pokial budes nuteny ju pouzit pocas sluzby,nikto nedokaze ze to bol sluzobny ucel,jednoducho je to to iste ako keby si mal A-cko,pracujes ako obchodny zastupca,mas pri sebe velky obnos penazi a niekto Ta prepadne so zbranou v ruke.