Vyvalil plot, rozkopal dvere a usadil sa v obývačke!
-
inspiring_hawking
-
inspiring_shamir
a naco? potom by ju nase bulvarne hyeny rozdrapali za to ze zmrzacila bezbranneho opilca co si len poplietol adresu, a potom by meditovali nad tym ze kazdy majitel zbrane cvok baziaci po krvy a skaze.... ja viem ze je to prehnane ale zbran tahat len ak uz naozaj neni cesty spet a som zatlaceny do kuta
-
inspiring_hawking
-
inspiring_hawking
Samozrejme, ja svami uplne suhlasim , ze tasit a strielat len ako posledna moznost. Ale podla toho clanku neslo o NO ani KN, ved on neopravnene vnikol do obydlia a neopravnene tam aj zotrvaval.
P 26 t.z. Opravnene pouzitie zbrane
1) Pouzitie zbrane v sulade so zakonom nie je trestnym cinom.
2) Za opravnene pouzitie zbrane v sulade so zakonom sa povazuje aj jej pouzitie proti inemu vo svojom obydli na ochranu zivota, zdravia alebo majetku, ak osoba do obydlia neopravnene vnikne alebo v nom neopravene zotrva a nejde o nutnu obranu. To neplati ak bola pritom inemu umyselne sposobena smrt.
Tak sa teda pytam naco je ten 26 paragraf ked sa neda pouzit a neberu nanho sudcovia ohlad ???
P 26 t.z. Opravnene pouzitie zbrane
1) Pouzitie zbrane v sulade so zakonom nie je trestnym cinom.
2) Za opravnene pouzitie zbrane v sulade so zakonom sa povazuje aj jej pouzitie proti inemu vo svojom obydli na ochranu zivota, zdravia alebo majetku, ak osoba do obydlia neopravnene vnikne alebo v nom neopravene zotrva a nejde o nutnu obranu. To neplati ak bola pritom inemu umyselne sposobena smrt.
Tak sa teda pytam naco je ten 26 paragraf ked sa neda pouzit a neberu nanho sudcovia ohlad ???
Nie som síce sudca. Ale zákon sa dá vždy prekrútiť. Ak budem chcieť fyzicky zlikvidovať nejakého strojára, tak ho nalákam k sebe, napríklad za účelom výhodného kšeftu, a tam ho akože v sebeobrane zastrelím.
Strojár sa nebude už môcť obhájiť, preto to za neho bude automaticky robiť onen sudca. A ak neurobím žiadnu chybu, tak mi to asi aj prejde....
/všetky osoby a fakty v tomto príbehu sú vymyslené/
Strojár sa nebude už môcť obhájiť, preto to za neho bude automaticky robiť onen sudca. A ak neurobím žiadnu chybu, tak mi to asi aj prejde....
/všetky osoby a fakty v tomto príbehu sú vymyslené/
-
inspiring_hawking
no ty pises o umyselne sposobenej smrti... a to uz nie je 26 paragraf. Ja som hovoril o streleni do nohy napr.
Kazdopadne pekny pribeh...
Precitaj si http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t=1084 Panzer to tam velmi dobre vysvetlil.
Precitaj si http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t=1084 Panzer to tam velmi dobre vysvetlil.
-
inspiring_shamir
a tu je pes zakopany ze je to nejednoznacne. Panzer to vtom citovanom clanku rozoberal a tam bolo povedane ze ako to to prislusnik si vysvetli a tak to bude. Nedovolil by som si nikoha ani len do nohy prasknut keby sa voci nezahnal zbranou nozom alebo by uz jednoznacne po mne nesiel. Ako priklad uvediem mojho suseda z ulice, onen sused sa raz ako inac nadraty presuval z krcmi domov, pritom sa mu ale nezdala nasa branka do dvora. Zdrapol ju zvesil s pantov a vrazil ju do kvetinoveho zahonu. Bol som pritom a slovne som komentoval nech vypadne. Nato vosiel a urobil par krokov (podotykam silne podrazdeny mojim protestom) .... v tomto bode by som to podla teba mohol vytiahnut svoju legalnu zbran a jeho noham dat trocha vzduchu, a mal by som pruser na krku. Namiesto toho som zobral lopatu a pekne ho poprosil o opustenie pozemku .... a cuduj sa svete otocil sa a odtackal. a priznajme si nebolo to takto lahsie.strojar napísal:no ty pises o umyselne sposobenej smrti... a to uz nie je 26 paragraf. Ja som hovoril o streleni do nohy napr.
vies ono kazdy je dobry strelec a sterla do nohy sa javy ako predychatelna ...ale nahod aje blbec a trafis mu tepnu (ludovo odbachnes mu gule) a mas na krku zabitie a to si ho len chcel preventovne trafit do nohy.
osobne aj keby sa voci mne zahanl volil by som utek.. pokial je mozny.
Strelba len ak by som nemal uz kade utekat a on by sa za mnou zahanal dalej. a nespoliehal by som sa na taketo nejednoznacne paragrafy ktore sa priam nukakju na prekrutenie
-
inspiring_proskuriakova
Tony, dobre to dopadlo, ale je aj moznost, ak je cas, namierit zbran a vyzvat ho na opustenie pozemku a ak sa proti tebe rozbehne strielat... uz som tu daval judikat najvyssieho sudu CR, kde stalo, ze aj ked neozbrojena osoba ingoruje hrozbu strelnou zbranou, je mozne jej utok pokladat za mimoriadne odhodlany...
-
inspiring_shamir
ano plne suhlasim ze takto je to snad koser... ale aj tak mam zato ze pokial netreba zbrane sa nechytat, lebo ak si rozruseny nikdy neni iste ze situaciu dobre vyhodnotis "de jure".
a osobne voci tomu susedavi to by nemalo zmysel, lebo by sa o mne po obci sirili famy ze sa hram na mafiana a podobne blabotiny (male mesto kde pozna kazdy kazdeho).
ale v principe mas pravdu ,tak by to fungovalo asi.
a osobne voci tomu susedavi to by nemalo zmysel, lebo by sa o mne po obci sirili famy ze sa hram na mafiana a podobne blabotiny (male mesto kde pozna kazdy kazdeho).
ale v principe mas pravdu ,tak by to fungovalo asi.