Povinnost nahlasenie pouzitia strelnej zbrane PZ.

Používateľov profilový obrázok
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

R napísal:bum: laická verejnosť ťažko, musel by byť "znalý" alebo policajt. No a ešte je tu možnosť tvrdiť že si strielal slepákmy, ak sa môže strielať slepákmi z plynovky tam kde nikoho neohrozíš, nevidím dôvod nemôcť strielať slepákmi z Bčka. Ale ako si vyložia zákon policajti neviem. Opakujem však že strielať mimo strelnice je blbosť, podvedomý stres z možného prúseru zabezpečí slabý strelecký výkon...
Maš uplnu pravdu,preto idem zajtra na strelnicu.Ruku na srdce ešte nikto z vas si len tak mimo strelnice nestrelil :twisted: samozrejme že to tu nenapíšete že :lol:
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Balistik: ja nie. Úprimne. Úcta k zákonu je jedna vec, ale rovnako, alebo ešte väčšmi ma odrádza fakt, že kvôli nejakej svini udavačskej škodoradostnej (po svete ich behajú milióny) by som musel niekomu niečo oficiálne vysvetľovať. To by ma štvalo o to viac, že by som cítil pocit krivdy, že práve po mne sa niekto vozí pre nič za nič, zatiaľ čo skutoční šmejdi môžu bez obáv dennodenne vystrájať sviňačiny a sú pritom mimo záujmu toho, kto sa vozí po mne. To by išiel šlak trafiť! Takže preto, aby ma to všetko zbytočne neštvalo, ma neláka ani možnosť streliť si mimo strelnice. I keď šancí je kopa.
kriznik
prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa kriznik »

Lepšie ako petardy je mať zo sebou aj plynovku a s tou si môžeš búchať kde chceš, teda keď neohroziš život, majetok atď. A to ťa môže vidieť aj nejaký svedok, že strielaš z pištole. Ešte som to ale neskúšal, stačia mi legálne strelnice :twisted:
Ja nejdem do kameňolomu ani keď ma volá kamarát policajt a to hlavne kvoli bezpečnosti :wink:
BALISTIK
moderátor

Raz v starom čisle asi strel. revue som čital viete kolko peknych skal je v prírode čo stoja za to všimnut si ich :lol: Otvorte oči a všimajte.
inspiring_jackson

Príspevok od používateľa inspiring_jackson »

No ja neviem chalani, veď oficiálnych strelníc je v každom okrese dosť, majú tam stavy, a terče, a strelivo na predaj, a lekárničku (!), a niekde aj občerstvenie... ;-) môžeš tam strieľať úplne legálne a stojí to srandovné prachy, hlavne v porovnaní s cenou streliva...

Kto potrebuje chodiť robiť si problémy a strielať do lesa? Dokonca na oficiálnej strelnici si môžeš zastrieľať aj bez zbrojáku, fakt potom nevidím dôvod... jedine, že strelnica je akurát zatvorená a ja mám akútnu potrebu minúť zásobu streliva najneskôr do dvoch hodín :) Ale to sa mi ešte nestalo, taký absťák ;-)
BALISTIK
moderátor

Ja idem absťák poriešit o 14h :wink: U nas v klube mame zo strelnicou ten problem že patrí obci,shvalenie a papiere islo na naklady klubu,ale pani poslanci v danej obci si schvalili ,že im budeme platit na hodinu 3.30eur a vždi ked tam chceme ist musime zavolat na obec aby to vyhlasila v obecnom rozhlase,že od kedy do kedy je zakaz sa pohybovat v blizkosti strelnice :roll: Robia stoho šoro moro akoby sme boli infikovany :!: Takže u nas je to dost zložite,preto občas ta vzduchovka na petardy :twisted:
inspiring_villani

Príspevok od používateľa inspiring_villani »

Okrem toho nie všade ich je dosť - Nitra priamo nemá, najbližšia je 15km a asi sa skôr naučím strieľať na zápalkovú škatuľku ako na terč v uzatvorenej rezonujúcej miestnosti kde keď zavolám nie vždy je voľné miesto a je tam 5 stojísk, ktoré sú na jednej priťahovacej a oddiaľovacej lište - fakt super.
friendly_jones

Príspevok od používateľa friendly_jones »

Kľudne sa ohlás. Ja som tiež z Nitry a chodím strieľať na našu klubovú streľnicu, ktorá je v Jelenci. Máme ju legálnu, dobre vybavenú a vždy dostupnú (len pre členov 8) . Klikni si na WWW.KPSN.SK. Tam je o nás viac.
inspiring_villani

Príspevok od používateľa inspiring_villani »

Škoda, prešiel som z Nitry do BA, ale aj tak by som si zastrieľal na "voľnej" strelnici, alebo aspoň na odokrytej, vo vnútri, kde to značne rezonuje sa mi to menej pozdáva
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

naturisti :lol:
inspiring_wu

Príspevok od používateľa inspiring_wu »

lpy napísal:... ako dlho trvá ich zápisnica? nie že fakt to bude 6 hodín po tom čo jeden píše, druhý diktuje, výmena služby...
to, že použitie zbrane hlásiš, aj keď sa "nič nestalo" tu nebudeme rozoberať. je to povinnosťou držiteľa ZP, takže aká debata? čo sa týka toho času, tak ver, že aj keby to trvalo 6 hodín, tak je to kratší čas, ako by to trvalo v prípade, že sa debílek, čo ušiel naštve a udá Ťa, že si ho zastavil a vyhrážal si sa mu zbraňou, ešte si ho aj udrel, bola to taká, viete tá umelohmotná... potom ešte len budeš vysvetľovať... takže každé použitie hlásiť a máš pokoj
friendly_cartwright

Príspevok od používateľa friendly_cartwright »

kriznik napísal:Lepšie ako petardy je mať zo sebou aj plynovku a s tou si môžeš búchať kde chceš, teda keď neohroziš život, majetok atď. A to ťa môže vidieť aj nejaký svedok, že strielaš z pištole. Ešte som to ale neskúšal, stačia mi legálne strelnice :twisted:
Ja nejdem do kameňolomu ani keď ma volá kamarát policajt a to hlavne kvoli bezpečnosti :wink:
Ludia je to pravda ze s plynovkou sa moze strielat kdekolvek?Co ak ma niekto uvidi a zavola policiu?A plati to nahlasovanie aj o plynovkach? :oops:
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Kdekoľvek nie. Ale ak si nájdeš miesto, kde tým nemôžeš napáchať škody na zdraví ani majetku, kludne si vystrel. Povinnosť hlásiť použitie plynovky zákon neukladá. Ak ťa niekto uvidí a zvaolá políciu, budú zrejme skúmať, či si naozaj nemohol nikoho ohroziť, či si 18+ a zrejme aj to, či nie si pod vplyvom.
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

preco by chcel niekto strielat z plynovky len tak? za ucelom coho?
friendly_cartwright

Príspevok od používateľa friendly_cartwright »

Takze si mozem v lese len tak prdkat a ked ma zbada nejaky polovnik moze mi len dohovorit? :D Lebo raz som strielal v lese blizko nasho domu a po cca 5 min som pocul vystrel a ked som sa tak kukal po lese ze kto striela, zbadal som ako ku mne ide polovnik :D Tak som radsej zbabelo usiel :oops:
luke napísal:preco by chcel niekto strielat z plynovky len tak? za ucelom coho?
Napr. vyskusat ako to vlastne "funguje" (skusal som aky dostrel a rozptyl ma nonivamid 120mg) alebo len tak pre radost :)
Napísať odpoveď

Návrat na "Nutná obrana - krajná núdza"