ZP skupina F

Používateľov profilový obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Elektron: Ta pani co ti odpisala tam uz tusim nerobi, to je jedna vec a druha ze v tomto sa seredne pletie:
A tu sa dostávame späť k "držiteľ zbrojného preukazu skupiny F nesmie mať zbraň určenú na zberateľské účely v stave umožňujúcom okamžité použitie tejto zbrane" znamená teda, že môžete prepravovať zbrane na cvičnú alebo športovú streľbu len v stave, ktorý neumožňuje okamžité použitie zbrane.
A v tej druhej odpovedi co sem zavesil mlok, jasne napisali, ze strielat nemozes. Takze s tymto papierom by som sa tvojom mieste nechcel ohanat, az by ti nejaky policajt chcel napalit priestupok v subehu s hodne mastnou pokutou, ale to by musel byt naozaj PAN POLICAJT, ktori pozna zakony ako desatoro :lol:.
Pena
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa Pena »

Pojem okamžitého použitia zbrane sa berie pri uskladnení zbrane doma, alebo pri jej prenášaní medzi objektami, kde sa môže používať. Jednoznačne neporušuje zákon ten, kto má doma pod vankúšom nabitú zbraň a je držiteľom ZP "A" alebo "B" a taktiež neporušuje zákon ten, čo si prinesie na strelnicu k okamžitému použitiu nepripravenú zbraň držanú na ZP "F" a na strelnici si ju nabije a prevádza s ňou cvičnú streľbu. To je vysvetlenie policajta z oddelenia zbraní.
maros15
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa maros15 »

Takto som to pochopil aj ja,ale kazdy s kym sa o tom bavim mi to vyvracia.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

C08R4
ja sa ohanat nebudem,budem chodit strielat tak jak doteraz :) ,dlhych 8 rokov ...
zakon mi to nezakazuje
inspiring_hellman

Príspevok od používateľa inspiring_hellman »

Aj mne tvrdili, že zo zbrane na zberateľské účely je možne strielať na strelnici,na vlastnú zodpovednosť (snad nie právnu...) ;-)

Viac ma ale prekvapuje, že odomňa žiadali nielen záznamovu knihu streliva ale aj záznamovu knihu zbraní :shock: čomu vôbec nerozumiem...a ešte že vraj už takto majú dve knihy všetci traja v okrese čo majú F-ko. (ajkeď ako sa snažil, ale nenašiel mi vzor knihy na zbrane...)
strelec122
prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa strelec122 »

mam skupinu F a dve knihy
1. zaznamova kniha evidencie zbrani kategorie A az C 06 050 0
2. zaznamova kniha evidencie streliva do zbrani kategorie A az C 06 051 0

Ked som robil zbrojak, jedna z otazok bola, ci mozem strielat zo zbrane, ktoru mam na zberatelske ucely a zapisanu v zaznamovej knihe. Prokurator:
z takej zbrane nie je mozne strielat.
inspiring_wu

Príspevok od používateľa inspiring_wu »

proste a jednoznačne, veta "držiteľ zbrojného preukazu skupiny F nesmie mať zbraň určenú na zberateľské účely v stave umožňujúcom okamžité použitie tejto zbrane" bez akejkoľvek možnosti vylučuje nabitie zbrane nadobudnutej na zberateľské účely. v tej vete je obsiahnuté to, že to nesmie byť ani na adrese TP, ani na inej adrese, ani po ceste na strelnicu, ani na strelnici... proste sa takáto zbraň nesmie nabiť. bodka. ďalšia bodka... :wink:
inspiring_hellman

Lenže mi nie je známy dôvod, prečo by som mal mať aj na zbrane, a ešte k tomu vraj ani nemusim mat registrovane zbrane na zberatelstvo, staci ich mat zapísané v knihe :? ...ak som tomu dobre pochopil.
strelec122
prispievateľ

suhlas
pridavam dalsiu bodku.....
strelec122
prispievateľ

Lynk
ak chces byt zberatel len streliva, staci ti kniha na strelivo
C08R4
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa C08R4 »

1. zaznamova kniha evidencie zbrani kategorie A az C 06 050 0

Tuto knihu nepotrebujes. Lebo zakon takuto povinnost neuklada.
sano2
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa sano2 »

podľa mňa, ak máš zbraň na zberateľské účely aj s preukazom zbrane, tak je to v pohode aj bez knihy. Ale na knihu asi môžeš mať aj bez preukazu zbrane. Opravte ma ak sa mýlim.
friendly_lamarr

Príspevok od používateľa friendly_lamarr »

"držiteľ zbrojného preukazu skupiny F nesmie mať zbraň určenú na zberateľské účely v stave umožňujúcom okamžité použitie tejto zbrane"

To znamená, že zbraň na sk.F nemôžeš mať v nabytom stave nikde - doma , na strelici, v aute, pod paplónom,nad paplónom, na Mesiaci,- nikde. Tak z nenabytého zbrane sa nedá ani strielať. Kto strielá, poruší zákon.
Viesť knihu na evidenciu nábojov prikazuje :

§ 28
Povinnosti držiteľa zbrojného preukazu

k) viesť záznamovú knihu streliva, ak je držiteľom skupiny F zbrojného preukazu; náležitosti a spôsob vedenia záznamovej knihy ustanoví všeobecne záväzný právny predpis, ktorý vydá ministerstvo.

Zapíšeš príjem nábojov, keď si ich kúpil, a odpíšeš výdaj nábojov nie preto, lebo si ich použil na strelnici, ale preto, lebo si ich predal.

Viesť záznamovú knihu na zbrane nie. Viesť záznamovú knihu na zbrane majú povinnosť len držitelia zbrojných licencií, podľa :

§ 35
Povinnosti držiteľa zbrojnej licencie

k) viesť

1. záznamovú knihu, ktorá obsahuje evidenciu zbraní a streliva, ktoré drží, evidenciu vydaných a prijatých zbraní a streliva, strelného prachu a zápaliek vrátane prehľadu o vydanom a prijatom množstve zbraní a streliva, meno a priezvisko, miesto pobytu alebo názov, sídlo alebo miesto podnikania a identifikačné číslo odberateľa, dodávateľa, vypožičiavateľa, nájomcu, zložiteľa zbraní a streliva a túto evidenciu uchovávať po dobu desať rokov i po skončení činnosti,

a basta.
inspiring_hellman

Diky,presne tak to je v zakone ;-) lenze aj ty prides nato,ze nie vsetko fungujem do bodky,ako je v zakone...
eager_shockley

Príspevok od používateľa eager_shockley »

tak teraz už neviem či mam mat knihu aj na zbrane alebo my stačí len ta na strelivo?Mam 5 kratkych gulovych zbrani na skupinu F ktoré maju každá vydaný preukaz zbrane.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"