Puskohlady
-
eager_nobel
- Gunslinger
- moderátor
- Registered for: 17 years 11 months
rasto: Ak mas dobre nastavenu paralaxu, tak potom uz zostava len vymenit tu optiku... Cinske optiky (vratane ZOS) maju s tymto (poloha oka voci sklu) dost casto problemy, a mozno by stalo za to skusit nehladat optimalnu polohu zakazdym, ale skusit/naucit sa vzdy 'prilepit' lice k pazbe na rovnakom mieste a hlavu drzat v rovnakej polohe pri kazdom vystrele, a vtedy aj ak nebudes uplne presne v osi optiky, pokial to budes robit konstantne tak ta odchylka od rany k rane by mala byt minimalna. Jedine dalsie riesenie by asi bolo len vymena optiky za nieco kvalitnejsie
Gunslinger
Gunslinger
Dik za rady, ked si zoberies parametre puskohladu tak pri zvacseni 40x mam vstupnu pupilu 1.5mm co nie je az tak malo, ale i tak je s tym problem zalicit 2x rovnako.
Paralaxu mam dobre nastavenu.
Skor skusam najst to spravne zalicenia a prebijanie robit mechanicky, bez zmeny polohy hlavy voci puskohladu.
Puskohlad podobnych parametrov stoji viac, nez som ochotny za neho dat, tak asi len trenovat a trenovat.
Paralaxu mam dobre nastavenu.
Skor skusam najst to spravne zalicenia a prebijanie robit mechanicky, bez zmeny polohy hlavy voci puskohladu.
Puskohlad podobnych parametrov stoji viac, nez som ochotny za neho dat, tak asi len trenovat a trenovat.
-
vigorous_agnesi
-
vigorous_agnesi
- Gunslinger
- moderátor
- Registered for: 17 years 11 months
35mm tubusy ma napr. U.S.Optics, IOR, Millett, atd.
rolo1: Zrovna tie co spominas (35mm Seekins Al 7075-T6, cierny anod Type III MilSpec) mam jeden par odlozeny ako 'zalozny' (ako nove, boli len raz nahodene na skusku), ak by si mal zaujem tak sa ozvi (kontakt som ti poslal na PM).
Gunslinger
P.S.: davat 34mm kruzky na 35mm tubus by som moc neodporucal - alebo by si to mal moc 'navolno' a nedrzalo by to, alebo by si to dotiahol a optika/mechanika vovnutri by sa porucala.
rolo1: Zrovna tie co spominas (35mm Seekins Al 7075-T6, cierny anod Type III MilSpec) mam jeden par odlozeny ako 'zalozny' (ako nove, boli len raz nahodene na skusku), ak by si mal zaujem tak sa ozvi (kontakt som ti poslal na PM).
Gunslinger
P.S.: davat 34mm kruzky na 35mm tubus by som moc neodporucal - alebo by si to mal moc 'navolno' a nedrzalo by to, alebo by si to dotiahol a optika/mechanika vovnutri by sa porucala.
-
inspiring_greider