Ktorý kaliber na sebaobranu v prevedení FMJ?

inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

no tu G36 na vynimku by som chcel... ale tato G36 od Gastona je na beznu nakupku...
inspiring_bose

Príspevok od používateľa inspiring_bose »

Yarco...neviem ci si tym myslel mna, ale mozem ta ubezpecit, ze ja som sa uz davno naucil strielat... 8) Neviem odkial si zobral taku mudrost, ale vedz ze nie kazdy kto si kupi silnejsi kaliber ako je 9x19 si nieco tym kompenzuje... Uz som to pisal, ja ked som si doniesol ,,styridcinu,, domou, tak ma tie deviatky prestali bavit a tak som predal vsetky styri deviny, co som mal doma... Tym nevravim ze som spravil dobre, dokonca si myslim, ze aspon jednu som si mohol nechat. Ked uz pre nic ine tak aspon pre cenu streliva...ale to neznamena, ze nechodim strielat so styridcinou a ze nebudem chodit s 10mm Auto...davnejsie, ked ma to este bavilo, tak som strielaval okolo tych 10000 az 12000 rocne, teraz tak asi polovicu. Myslim ze mne to staci a viacej by som nechodil ani s devinou... :wink:
Používateľov profilový obrázok
Yuri the GUN NUT
prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa Yuri the GUN NUT »

Tak páni ide to tu trošku OT tak sa spýtam niečo k veci, čo ma zaujíma - má náboj 40 SW FMJ menšiu alebo takú istú možnosť nechceného priestrelu mäkkého cieľa (človek) ako náboj 9 x 19 Luger povedzme 8g FMJ, viem, že asi viacmenej ten 40 SW odovzdá asi trochu viac energie cieľu ale aj tak - je predsa tak isto rýchly ako bežný 9 x 19 Luger 8g FMJ. Ja tej 40tke skrátka nedôverujem (nemal som zatiaľ možnosť ju vyskúšať v žiadnej zbrani) pretože strelivo je všade asi tak o polovicu drahšie ako 9x19 Luger a vôbec sa mi nepozdáva, lebo je len o máličko väčší priemer strely ako u toho Lugeru. A preto ma viac ťahá tá 45ka, lebo tá má príjemnú pomalú strelu veľkú ako konček môjho prostredníka :lol: :wink: - tak tí čo ste mali už možnosť vyskúšať všetky 3 spomínané kalibre, prosím povedzte ako to vidíte vy.
Yuri the GUN NUT
prispievateľ

A ešte jedna taká podotázka - viete, že mám Glock 19 (kaliber 9x19 Luger) a je to kompakt, ten podľa mňa moc nekope napr aj s nábojmi GECO 8g FMJ, ktoré v ňom používam bežne. Myslíte alebo teda viete (ak ste mali možnosť vyskúšať) či Glock 30 kope o toľko viac ako ten Glock 19??? Ja som si myslel, že čím rýchlejšia a samozrejme väčšia streľa, tak tým väčší kopanec - teda aspoň podľa toho čo ma naučili na fyzike :wink: Čiže mi z toho vychádza, že keďže je 9x19 luger menšia, lahšia a rýchlejšia strela tak by sa mala približne rovnať s väčšou, ťažšou a pomalšou strelou 11,43 x 23 (.45 ACP)
inspiring_bose

...ked sa ti 40SW nepozdava, tak si ho nekupuj a strielaj z toho, co sa ti paci...ale parametre hovoria jasne, ale je to na tebe z coho budes stielat...Ak budes niekedy chciet tak sa mozme stretnut a mozes si uzit strelbu zo 40SW a ked chvilku pockas tak aj zo 10mmAuto...
45tku mame doma ale nie v glock...ked 45tku tak 1911, to je taka pohodova medova strelba...
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

mna fascinuje ako vsetci stale omielaju to prestrelovanie pachosov lugrom....

je 10% sanca ze sa za svoj zivot stanes ucastnikom prepadnutia alebo niecoho podobneho
z toho je 10% sanca ze sa dostanes do situacie ze budes mavat qwerom...
z toho je 1% sanca ze budes aj strielat

z toho je 10% pravdepodobnost ze v smere k pachatelovi budu aj ine osoby (tzn nebude to v tmavej pustej ulicke alebo podchode)

takze mi vychadza 0,1 x0,1 x 0,001 x 0,1 = 1:100 000 sanca ze budes strielat a mozes ohrozit nezucastnenu osobu

a z tych pripadov si myslim ze skor netrafis utocnika a trafis niekho vedla nez ze by si ho prestrelil a dalsi clovek stal presne v linii za nim je zasa 100:1...

takze prestante tliachat kosostvorcoviny o prestrelovani cloveka lugrom a naucte sa radsej trafit
inspiring_bose

...mimochodom...aby ste sa necudovali ze vam aj 45tka preleti nejakym tym pachosom... :lol: Kto tvrdi opak je naivny... :lol: Toto vsetko su debaty o nicom...iba ak, ze kto ma vacsi... :wink: nech si kazdy striela co sa mu paci a na co ma prachy... :wink:
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Kuro, ja to tvoje ešte zúžim na "nech každý strieľa."
:lol:
Potom ubudnú zbytočné otázky aj špekulatívne odpovede a pribudne prax, ktorú ničím nemožno nahradiť (čo zisťujem už dva a pol roka po každé, keď obťahujem gun na strelnici).
:wink:
MASH4077
prispievateľ
Registered for: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa MASH4077 »

roman, kuro, jack, presne tak, kto nevyskúša sám, stále bude tápať
Yuri the GUN NUT
prispievateľ

Len, aby bolo jasné - ja nerozmýšľam o 45ke preto, aby som "mal väčší" :lol: ale preto, aby som mal "pomalší a lepšie zastavujúci" v FMJ :wink: - na to, aby som "mal väčší" rozmýšľam o Smith & Wesson 629 , 44 Mag , 6" hlaveň 8) - týmto zároveň pozdravujem Drsného Harryho (aj toho filmového aj toho nášho "fórového" :D )
P.S.: prestaňte už o tom, že "nauč sa najprv trafiť" lebo nikto nevie ako strieľam (nechcem tým povedať, že som nejaký pokročilý strelec alebo nebodaj majster sveta, ale tak predpokladám, že cca na 5-7 metrov by trafil každý či už s 22 LR , 9 x 19 Luger, 40SW alebo 45 ACP, na väčšiu vzdialenosť strieľajú len tí čo si koledujú o obžalovanie z neoprávneného použitia strelnej zbrane (samozrejme len pokiaľ bude útočník neozbrojený alebo teda nebude mať strelnú zbraň a nebude po vás strieľať z väčšej vzdialenosti)
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

a preco to musi byt stoj co stoj fmj, ked existuju aj ine druhy, u ktorych je vecsia pravdepodobnost ze gula ostane v ciely a odovzda mu tak vsetku svoju energiu?
inspiring_bose

..YURI the adt....vsak si ju kup...neviem na co cakas, ci sa ti tu ozve ,,osoba,, co dostala po jednom zasahu s 9x19, 40SW a 45ACP a odpovie ti co lepsie citil?? Ak sa ti striela s 45tkou v pohodicke a paci sa ti ako naboj na ochranu, tak si ju kup a budes sa z toho tesit...neviem co tymto sledujes, ked uz davno mas v tom jasno... :roll:
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

kuro159:
Nebola to narazka na teba, islo skor doplnenie. Okrem tych spominanych "spekulantov a vecnych skusacov" vela ludi kupuje nove a "silnejsie" zbrane preto, aby im to "lepsie a ucinnejsie strielalo", pricom ochotne zabudaju na (ne)podstatny detail - trening. Tot vsjo.

Yuri the GUN NUT napísal:predpokladám, že cca na 5-7 metrov by trafil každý
Samozrejme netusim, ako ty osobne strielas, ale predpokladas zle.
Miss-ky do 7 metrov sa z casu na cas objavuju aj na IPSC pretekoch, a to tam ludia rozhodne nie su v strese porovnatelnom s realnym ozbrojenym stretom.

Btw. netrafit povedzme A4-ku na 7 metrov v pohybe, jednorucne a v casovom strese nie je podla mna ziadny problem ani v klude strelnice, skus to niekedy.
dirty harry
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa dirty harry »

to Yurri the gun nut:
keď už, tak 6,5 palec je lepší, bo má závažie pod laufom, striela pokojnejšie :wink:
a ja strieľam na vzdialenosť aj 100 metrí a nemyslím že by som si koledoval o neoprávnené použitie ... :idea:
Yuri the GUN NUT
prispievateľ

OK OK páni :) , ja som sa len v poslednom čase zaľúbil do pištolí ako je napr Glock 19 a tak isto spomínaný Glock 30SF sa mi veľmi pozdáva, tak som chcel spojiť príjemné s užitočným a zistiť koľko je ľudí čo používajú napr. .45ky na sebaobranu a koľkí z nich práve Glock 30 alebo napr aj Glock 23 (40SW) - ja viem, hodilo by sa to skôr do Glock sekcie, ale tak ja som pôvodne chcel len zistiť ktorý kaliber je viac používaný u nás v našej milovanej republike kde nás obmedzujú podľa mňa nezmyselné pravidlá čo sa týka použitej munície v krátkych guľových zbraniach - zato ten FMJ
Nuž a čo sa týka toho S&W 629 8) tak ten 6,5" som ešte nedržal v ruke - len 4" , 5" a 6" a dlho sa mi páčil práve ten 5" ale tak dlhšia hlaveň znamená väčšiu stabilitu a rotáciu strely tak zato teraz ten 6" + aj sa mi veľmi páči taký "nie moc dlhý" kanón :wink: a na 100 m si radšej kúpim nejakého toho Remingtona 700 v 308Win alebo čosi podobné :wink:
Napísať odpoveď

Návrat na "Náboje"