4.generacia glocku
-
inspiring_bose
- Yuri the GUN NUT
- prispievateľ
- Dátum registrácie: 17 years 1 month
- Gunslinger
- moderátor
- Dátum registrácie: 17 years 11 months
Laser vo vodiacej tycke je drahy,su do neho drahe baterie a neda sa nastavovat zamerny bod. Za ovela menej penazi sa da kupit laser ktory si nasadis na listu. A mozes si vybrat: baterka laser spolu,samostatny laser a to vo viditelnom aj neviditelnom spektre. Dokonca si mozes vybrat medzi olivovou a ciernou farbou zariadenia. Jediny problem je sucastna legislativa.
Inak,s tym schvalenim NATO sa mi to moc nezda,nakolko ten laser vo vodiacej tycke vraj neni vodotesny...
Inak,s tym schvalenim NATO sa mi to moc nezda,nakolko ten laser vo vodiacej tycke vraj neni vodotesny...
Insight M6X,X2 a podobne. Taketo hracky robi ale viacero vyrobcov,ide hlavne o to ze to je prislusenstvo montovatelne na vsetky zbrane vybavene standardnou listou. Treba sa pomotat a pokukat. Ceny su vacsinou od 100 do 300 dolarov. Len teraz su nejake zmenene predpisy okolo dovozu z USA,tak neviem ci to pojde doviezt. To musis oslovit tunerov zbrani,co si nechavaju posielat veci spoza mora.
- Gunslinger
- moderátor
Lasermax/laser vo vodiacej tycke ma vyhody aj nevyhody (staci pozriet ich web, alebo sa nad tym zamysliet). Cenovo vychadza drahsie nez niektore lacne lasery, ale ten rozdiel voci inym kvalitnym laserom nie je zasa az tak velky. Pre mna je zaujimavy tym ze sa tym nezmeni tvar zbrane (vojde do standardnych puzdier, atd.), lahko sa zapina, bod je relativne vyrazny (a pulzuje), vydrz by mala byt dostatocna (nepredpokladam dennodenne pouzitie), atd. cize akonahle prejde nova legislativa v platnost pre mna to je jasna volba.
Gunslinger
Gunslinger
to:BKSL
V novele co ma dojst do platnosti su zakazane zameriavace na baze zosilnenia zbytkoveho svetla(nocne videnie) a termo.
to:Gunslinger
Laser ktory chces sa zapina a vypina posunutim zamku zaveru doprava-dolava,preto je tento dlhsi ako klasicky zamok a precnieva obrys zbrane. V beznom puzdre tazko mozes vymedzit jeho polohu a velmi lahko sa ti moze stat ze budes zameriavat v puzdre az do vybitia baterii. Mimo to je odolnost proti vlhkosti nizsia ako u vacsich podvesnych zameriavacov. Taktiez neni mozne nastavit zamerny bod. Insight napriklad si mozes nastrelit na akukolvek vzdialenost,je vodotesny a ked ho nepotrebujes pouzit,prosto ho zvesis a je aj lacnejsi. Ono najidealnejsie by bolo oba druhy si poriadne vyskusat,lenze u nas momentalne na to moc niesu podmienky.
V novele co ma dojst do platnosti su zakazane zameriavace na baze zosilnenia zbytkoveho svetla(nocne videnie) a termo.
to:Gunslinger
Laser ktory chces sa zapina a vypina posunutim zamku zaveru doprava-dolava,preto je tento dlhsi ako klasicky zamok a precnieva obrys zbrane. V beznom puzdre tazko mozes vymedzit jeho polohu a velmi lahko sa ti moze stat ze budes zameriavat v puzdre az do vybitia baterii. Mimo to je odolnost proti vlhkosti nizsia ako u vacsich podvesnych zameriavacov. Taktiez neni mozne nastavit zamerny bod. Insight napriklad si mozes nastrelit na akukolvek vzdialenost,je vodotesny a ked ho nepotrebujes pouzit,prosto ho zvesis a je aj lacnejsi. Ono najidealnejsie by bolo oba druhy si poriadne vyskusat,lenze u nas momentalne na to moc niesu podmienky.
- Gunslinger
- moderátor
MRBLUE: Ja nepisem teoriu na zaklade obrazkov
Mam odskusane aj aj (+ par dalsich systemov), a s LaserMaxom som nemal ziadne problemy (ten zamok zaveru vobec nevyzera byt sirsi a v puzdre vobec netrci/nezavadzia - jediny rozdiel oproti seriovemu je ze tento sa da 'zatlacit' na jednu ci druhu stranu. Prepnut ho vyzaduje urcitu silu - cize nahodne by sa spustit nemal, ale zaroven sa da 'zatlacit' relativne lahko ukazovakom, pricom ukazovak mas na nom prirodzene polozeny ked ho nemas zrovna na spusti, cize podla mna uplne idealny sposob spustania (nie automaticky, ale len vtedy ked to chces), atd.
A ano, neda sa nastavovat, ale rozdiel voci bodu zasahu som mal do 20m tusim cca dva/tri centi (co je vzhladom na rozptyl strelca/zbrane vcelku zanedbatelne, a na vacsiu vzdialenost cez den bodku aj tak nevidis, navyse laserovu bodku aj tak nikdy nenastavis univerzalne - pokial nepojde 'zarovno' hlavnou = nebude mat malicky odskok od skutocneho bodu zasahu, potom bude 'sediet' len na jednu konkretnu vzdialenost (pred nou bude prilis dole, za nou prilis hore a dalej stupat, a ak neni v osi hlavne tak pojde dokonca sikmo), a tento 'odskok' je tym vacsi cim dalej od hlavne ten laser zaveseny/podveseny mas.
A nevravim ze je to uplne naj system, len ze mne sa najviac pozdava (a ano, 'na vlastnu past' som skusal aj podvesne lasery, Crimson Trace, LaserGrip, atd. atd.)
Mimochodom, ten Lasermax prepinatelny 'zamok zaveru' mam nahodeny uz hodne dlho (nechcelo sa mi ho vytahovat), a vodiacu tycku s laserom nahodim hned ako to bude legalne mozne (29.jula...
Gunslinger
A ano, neda sa nastavovat, ale rozdiel voci bodu zasahu som mal do 20m tusim cca dva/tri centi (co je vzhladom na rozptyl strelca/zbrane vcelku zanedbatelne, a na vacsiu vzdialenost cez den bodku aj tak nevidis, navyse laserovu bodku aj tak nikdy nenastavis univerzalne - pokial nepojde 'zarovno' hlavnou = nebude mat malicky odskok od skutocneho bodu zasahu, potom bude 'sediet' len na jednu konkretnu vzdialenost (pred nou bude prilis dole, za nou prilis hore a dalej stupat, a ak neni v osi hlavne tak pojde dokonca sikmo), a tento 'odskok' je tym vacsi cim dalej od hlavne ten laser zaveseny/podveseny mas.
A nevravim ze je to uplne naj system, len ze mne sa najviac pozdava (a ano, 'na vlastnu past' som skusal aj podvesne lasery, Crimson Trace, LaserGrip, atd. atd.)
Mimochodom, ten Lasermax prepinatelny 'zamok zaveru' mam nahodeny uz hodne dlho (nechcelo sa mi ho vytahovat), a vodiacu tycku s laserom nahodim hned ako to bude legalne mozne (29.jula...
Gunslinger