Aký dôvod uviesť do žiadosti o zbroják?

Používateľov profilový obrázok
-Tommasino-
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa -Tommasino- »

...
Naposledy upravil/-a -Tommasino- v 28 Jan 2011, 23:02, upravené celkom 1 krát.
miro285
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

Tomas22, priložil si k tej žiadosti aj nejaký doklad od zamestnávateľa, prípade živnostenský list? ... a ešte jedna otázka, pracuješ niekde, alebo si študent?

Inak podľa mňa je na hlavu celý tento systém, najprv musia človeka asi prizabiť, zmlátiť, aby mal dostatočný dôvod na nosenie zbrane. Nie je lepšia prevencia, aby k takýmto situáciám nemuselo vôbec dôjsť? Nevravím že je to všade tak, ako vravíte, iný kraj, iný mrav.

A keď už sme pri tom, neviete ako je to momentálne v Košiciach? Ako sa terajší policajti stavajú k žiadostiam o A-čko?
friendly_goodall

Príspevok od používateľa friendly_goodall »

radil som sa teraz s pravnikom a spravkarom o tom ako s policajtami vybabrat, moj pripad vidi velmi pozitivne, nebudem zatial nic zverejnovat aby sa na mna organy nemohli pripravit, potom samozrejme cely postup zverejnim
Tomas22
občasný prispievateľ

Príspevok od používateľa Tomas22 »

som pracujuci v BA. Na vychode mam ale este trvaly pobyt, takze som musel preto ist tam. A nemam zivnost. Len pracujem v banke. Takze som tam napisal aj dovod, ze teda mam hmotnu zodpovednost za xy penazi a kluce od pobocky. Ale robili sme 3 skusky, vsetci mlady chalani a mali len dovod ochrana zdravia a majetku. Preslo im to v pohode.
Tak ako vravis, iny kraj, iny mrav.
A ta skuska prebiehala v priatelskej atmosfere.
aris
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

ja som robil v KE
ale ja mam objektivny dovod, ktory som aj uviedol do ziadosti. Takze som sa s nejakym vymyslanim od policajtov nestretol.
-Tommasino-
prispievateľ

...
miro285
častý prispievateľ

Tomas22 ešte jedna otázka, teda aj tí ostatní mladí chalani robili A?
Tomas22
občasný prispievateľ

Príspevok od používateľa Tomas22 »

Ano, aj ostatny robili A. najstarsi mal tusim 24 rokov. Ja mam 23.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

-Tommasino- napísal:Ozaj páni z BA III ... Kto bude na skúškach ?
Mladý, či starý?
obaja, plus prokurator , plus doktor
-Tommasino-
prispievateľ

...
aceman
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa aceman »

ja som robil v BA III. koncom minuleho roka a na skuskach som mal troch: prokuratora, stareho a este jedneho policajta, s ktorym som sa tam odvtedy nestretol..
miro285
častý prispievateľ

Zdravím páni, budúci mesiac by som si chcel podať žiadosť o ZP sk. A, no mám trošku obavu o odôvodnenie A-čka, do žiadosti by som chcel uviesť niečo v tomto zmysle:

Ochrana života, zdravia a majetku na celom území Slovenskej republiky, nakoľko často cestujem mimo Košíc, veľakrát vo večerných hodinách a nakoľko bývam na sídlisku s najvyššou kriminalitou v Košiciach, v blízkosti ktorého sa nachádza viacero rómskych osád. K žiadosti prikladám potvrdenie o hmotnej zodpovednosti od zamestnávateľa.

Nejaké takéto odôvodnenie ma napadlo, možno že ešte to nejak preformulujem. Dúfam že sa mi podarí vybaviť to potvrdenie o hmotnej zodpovednosti, tu by som sa chcel opýtať, nevadí v tomto smere že som študent a že mám uzavretú dohodu o brigádnickej práci študentov?

Ďalšia vec, na ktoré veci sa treba pripraviť pri kladení odporu príslušníkov PZ zobrať mi žiadosť o sk. A? Pre istotu si tiež asi vytlačím zákon ako Rudo a prípadne budem argumentovať tým, takže som ochotný si to A-čko aj vyhádať.

Vopred ďakujem za rady, postrehy a podobne :)
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

podla mna to je tu uz dokonca niekolkokrat vycerpavajuco popisane s navodmi ako na to krok za krokom. popisane situacie sa podla mna nijako nelisia od tej tvojej.
preto moja rad je, precitaj si co tu je o tom popisane, naozaj neviem, co by si tu z koho este mohol vymacknut, vsetko co sme o tom vedeli, je povedane.
Rudo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa Rudo »

Miro, prečítaj si toto: http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t=3448&highlight=
Snáď ti to pomôže.

PS: popnáhľaj sa so žiadosťou, lebo sa zmenil a doplnil zákon o zbraniach a niekto tu písal, že sa môžu zmeniť otázky (a skúška bude ťažšia).
djuri
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa djuri »

Ja som sa v BAIII pytal na skupinu A pre frajerku,ale dozvedel som sa ze to ze bola obetou LP je nepostacujuce, vraj by ju museli prepadnut viac krat..
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"