Norconia QB 78 4.5mm

eager_poitras

Norconia QB 78 4.5mm

Príspevok od používateľa eager_poitras »

zdravim som tu novy no precital som podstatnu večinu temy o tejto vzduchovke. vzduchovku som nikdy nemal a tak som sa rozhodol si nejaku kupit. na zaciatok som si dal limit na vzduchovku 100E (student) neskor mozno viac ale to teraz necham tak.
presiel som temy z: hamerly 750 , 900 , rozne hatsany , gama a podobne no nikde ich nechvalili ako toto QBčko 78. tak som sa zameral hlavne na tuto vzudchovku, som pre nu uz takmer na 100% rozhodnuty len sa neviem rozhodnut pre kaliber. na 4.5mm si budem musiet pockat tyzden mozno dva a 5.5mm si viem objednat hned. dalej by som chcel strielat na 35-40m (samozrejme casom - nikdy som nestrielal) no zo zaciatku 10-20m. viete mi povedat ci je na tieto vzdialenosti jedno aky kaliber si zoberem? viem - pisalo sa tu o 4.5 ze menej važi a tak je menej stabilna no zato leti rychlejšie a 5.5 naopak. videl som aj balisticke grafy. dalej pomer ceny 4.5 : 5.5 tiez zavazi. dalej viem ze som cital ze na jeden kaliber sa co2 spotrebuje skor ako na ten druhy no neviem to najst, je to teda 4.5 alebo 5.5 ? ... k optike - na zaciatok si kupim nieco uplne jednoduche bud nejaky typ ?x32 alebo 4x20 asi najviac neznasanu optiku. :D a dalej a asi najzakladnejsie 2 otazky: 1.) ktory tuning sa da urobit bez straty zaruky - napr. ze to budem vediet dat s5 do povodneho stavu ak sa nieco stane.
2.) (cital som to samozrejme tiez ale nakolko je tu 250 stran neviem to najst :( ) kolko ma bude stat "prerabka" na 88g velke bombičky - redukcia? 88g bombičky? a co este k tomu treba.

Dakujem za skoru odpoved kazdemu kto si najde cas mi odpovedat alebo poradit. :)
Napísať odpoveď

Návrat na "Vzduchovky"