Závady zbraní Glock.

Používateľov profilový obrázok
MASH4077
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa MASH4077 »

tak tak, treba zabudnúť na rozprávky

je pravda, že G po tých deklarovaných záťažiach je schopný strieľať bez závad,
avšak nakoľko je to strelná zbraň je jasné, že sa musí čistiť resp. udržiavať ako každá iná

:D možno som zaostalý ale ešte som neobjavil zbraň, ktorá by sa sama čistila :D :D :D
niko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa niko »

Jo aj o M 16 sa vo Vietname vravelo, ze ju netreba cistit a vysledok bol 20 % strat z dovodu zlyhania zbrane. Glock treba cistit ako kazdu inu zbran, len nie tak casto. Ja mojho cistim stale asi po 500 vystreloch a vsetko beha jak ma. Uprimne si ani neviem predstavit 13 rokov nejaku zbran necistit a nebat sa z nej vystrelit. :roll:
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 3 months

Príspevok od používateľa gewehr »

niko napísal:...Glock treba cistit ako kazdu inu zbran, len nie tak casto...
to si troska odporuje nie? Glock je strojarsky vyrobok ako kazda ina zbran, aj nan platia fyzikalne zakony, takze bez ohladu na rozne "zarucene" navody ma najradsej, ak sa v ramci moznosti po kazdej strelbe vycisti. Preventivne.
niko
častý prispievateľ

Mozno som sa zle vyjadril. Glocka mozes vycistit raz po 500 nabojoch a na je funkcnost to ma mensi vplyv ako na niektore ine zbrane, ktore musis cistit pravidelne. Glock je hold odolny. Avsak cistit musis.
Inak gewehr suhlasim s tebou. Najlepsie je stale, ked sa vratis so strelnice Glocka vycistit. No lenze to by sa nam poniektorym mi muselo chciet. :lol:
gewehr
expert

Ked clovek cisti pravidelne po kazdom navrate zo strelnice (radovo po stovkach ran) je to zalezitost par minut, zanedbana udrzba si vyzaduje dlhsi cas a aj ine postupy. Tot vsjo.
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

z odolnosti Glocka sa urobil pomaly mýtus, ktorý si niektorí ludia vykladajú po svojom a považujú Glock za zázračný meč Excalibur

Ja by som bol zvedavý, či by si niekto z takýchto ľudí dovolil chodiť do služby so suchým, či dokonca nečisteným Glockom napríklad vrámci voj.misie v Afgane či Iraku.

Tam ti mudžahedín v uličke nepočká pri zádržke až odstrániš závadu...

:wink:
inspiring_bohr

Príspevok od používateľa inspiring_bohr »

Jajajaj veru nie "kto maže ten jede" aj GLOCK podlieha zákonom mechaniky. :wink:
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Chlapi ved preto je glock taka hrkalka aby strielal aj bez mazania.
Zvysi sa oder ale zbran funguje. Keby pravidelne strielate z glocku len FMJ naboje tak ho nemusite vobec cistit. Zvysite sice opotrebovanie jednotlivych dielov ale tie vam tych 30 000 vystrelov isto spolahlivo vydrzia.
Finta je v tych vysokych toleranciach, ale hlavne v konstrukcii.
To je tak krasa pistoli glock, ktoru niektori ludia nepochopia ani keby mali tu pistol zadarmo.
Glock je proste super technologia za lacne peniaze.
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

BKSL:
Bude aj reklamne video? :roll:
niko
častý prispievateľ

No super technologiou by som to az nenazyval. Mam celkom vyhrady voci mieridlam, ci umistnenu spustaca zaveru napriklad. Ale je to zase trocha aj vec vkusu. No v kazdom pripade je to spolahliva zbran. A za 4 roky co ju strielam som nemal ani jednu zavadu z dovodu nevycistenia zbrane. Aby som to zhrnul, kto ma cas cistit to po kazdych strelbach, super. Kto raz za dva tyzdne jak ja myslim, ze tiez tomu velmi neublizi. Kto necisti 13 rokov, tak to je uz fakt na zamyslenie :lol:
boris
expert
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa boris »

:evil: :evil: niektori asi nepochopili ze podstatnou sucastou udrzby je nie len cistenie ale aj kontrola technickeho stavu zbrane!

ergo rozborku robim po kazdej strelbe aby som

1./ vycistil zbran ako prevenciu zadrzky a opotrebenia

2./ na vycistenej zbrani vykonal kontrolu vsetkych dolezitych sucasti a dielov. vizualnu ohliadku doplnam kontrolu funkcnosti tam kde sa to da (zapalnik, vytahovac, vyhadzovac, kladivo, spust a pod.)

kto to nerobi hazarduje so svojim zdravim a ohrozuje ostatnych :!: vezmite si napr. len taku "banalitu" ako je zaseknuty zapalnik v prednej polohe co sa moze stat a stava sa. dosledky asi rozpisovat nemusim. rozpravky o samocistiacich a neznicitelnych, bezporuchovych zbraniach prosim nechajte pubertakom ktori smazia counterstrike. aj ked su glocky nepochybne robustne a spolahlive, nikdy nemozete vediet ci prave na vasom kusku sa nejaka suciastka nerozhodne zastrajkovat. :evil: :evil:
gewehr
expert

tak pod toto sa kludne podpisem :wink:
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

boris napísal: ... vezmite si napr. len taku "banalitu" ako je zaseknuty zapalnik v prednej polohe co sa moze stat a stava sa.
Glock ma "browning" uzamkynaci system s poklesom hlavne a uzamykanim do vyhadzovacieho okienka, takze zaseknuty zapalnik (udernik) v ziadnom pripade neodpali naboj aj keby bol vysunuty v maximalnej moznej miere :-)
boris
expert
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa boris »

BKSL - pisal som vo vseobecnej rovine. pred rokmi som ale cital o mimoriadke CZ75 sposobenej prave vadnym zapalnikom. nepodcenuj nahodu, nahoda je svina.

len aby si na ten svoj nezdravy glocktimizmus jedneho dna nedosiel... :P
gewehr
expert

Tak ako je vodic zodpovedny za auto ktorym jazdi, tak je aj majitel zbrane zodpovedny za to, v akom stave ju ma. Ak ho chcem poznat, musim ho pravidelne kontrolovat. Napriklad take poskodenie materialu sa zvacsa zo zaciatku prejavuje vlasocnicami, ktore na necistenej zbrani neuvidi ani bystrozraky. Aj pri cisteni to chce zvysenu pozornost, aby si to clovek vsimol, hlavne na najviac namahanych miestach a koncentratoroch napatia. Vizualna/pohladova kontrola by mala byt zaklad prevencie, ono ked uz nieco rupne alebo nefunguje zrovna v dolezitej situacii (a Murphyho zakony funguju az zufale spolahlivo) tak je vacsinou neskoro.
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"