IPSC - Pravidlá
- Michal1
- častý prispievateľ
- Registered for: 18 years 9 months
- Kontaktovať používateľa:
Divize PRODUCTION - časté dotazy
Na IPSC Global Village se objevil seznam častých dotazů k divizi Production. Uživatel Adalbertus ze serveru www.strelectvi.cz se postaral o překlad do češtiny.....
Můžu si na zbrani nechat "udělat spoušť"?
Můžu si nechat u místního puškaře přečernit nebo nachromovat závěr?
Můžu na zbraň nechat dodělat zebří pruhy / levhartí skvrny / brčálově zelenou ?
Můžu na svou zbraň použít nátěr na bazény nebo na omítky?
Můžu si nechat závěr své zbraně opískovat?
Můžu si na horní stranu závěru udělat podélný barevný pruh?
Můžu mušku od prvovýrobce natřít kontrastní barvou?
Můžu úchopovou část své zbraně zdrsnit pájkou apod.?
Můžu odebrat materiál ze zadní části rámu?
Můžu "grip" páskou opatřit závěr a/nebo lučík?
Můžu na úchopovou (nebo jinou) část zbraně použít elektrikářskou pásku?
Můžu ke svému zásobníku přidat botku od druhovýrobce jen z ochranných důvodů, ne kvůli zvýšení kapacity?
Můžu na dno svých zásobníků od prvovýrobce přidat závaží, které nezvyšuje kapacitu zásobníku?
Můžu ve svých zásobnících od prvovĂ˝robce používat pružinu od druhovýrobce, která nezvyšuje kapacitu?
Můžu vnitřní část ústí zásobníkové šachty opatřit barvou, rozšířit, opilovat nebo srazit?
Můžu vnitřní část ústí zásobníkové šachty natřít, abych měl/-a při přebití na co mířit?
Můžu na zbraň přišroubovat rozšířenou šachtu jako např. "Jet Funnel" od HK?
Dostanu se sundáním rozšířené šachty z modelu HK USP Production do divize Production?
Dostanu se sundáním rozšířené šachty ze svého Tanfoglia Stock Custom do Productionu?
Můžu odstranit záchyt závěru, páčku záchytu (jeho vnější část) ze svého glocka?
Můžu odebráním materiálu odlehčit kohout?
Můžu vyměnit pružinu a/nebo podavač v zásobnících od prvovýrobce?
Můžu ustřihnout pružinu v zásobnících od prvovýrobce?
Můžu seříznout podavač v zásobnících od prvovýrobce?
Můžu v zásobnících od prvovýrobce použít podavač s kapacitou o 1 náboj vyšší?
Můžu ze zásobníků do glocka vyndat spodní destičku zásobníku?
Můžu používat botky +2, které už byly na zásobnících do glocka, když jsem je v místním obchodě kupoval?
Můžu si vyrobit ke glocku vlastní ploché botky, kterými nahradím původní botky +2, které jsem měl původně u zbraně?
Můžu u glocka používat botky +2, když budu nabíjet jen 17?
Můžu používat zásobníky z G17 ve svém G19?
Můžu používat zásobníky z G18 (31/33 ran) ve svém Glocku 17?
Můžu používat zásobníky z Glocku 22 (ráže .40) ve svém Glocku 31 (.357)?
Můžu ve své Berettě 92FS používat originální dvacetiranný zásobník?
Můžu ve svém P226 používat původní dvacetiranné zásobníky od SIGa?
Můžu ve své CZ 75B používat zásobníky z CZ75 SP01?
Můžu ve své CZ75 SP01 používat zásobníky z CZ 75B?
Můžu používat závěr z Glocka 17 na rámu z G35?
Můžu v glockovi používat stojinu od druhovýrobce?
Můžu na glockovi používat mířidla se světlovodnými vlákny?(viz Výklad pravidel - pistole, červen 2006)
Můžu do rukojeti u glocka použít plastový "špunt"?
Můžu u glocka používat vložku do rukojeti typu "Seattle Slug"?
Můžu u glocka používat doraz spouště Jentra?
Můžu u glocka používat 135mm hlaveň se závitem?
Můžu do volného prostoru v rukojeti u glocka přidat závaží?
Můžu si na montážní drážky u glocka připevnit svítilnu/bajonet/laser/otvírák na pivo?
Můžu v glockovi použít vodítko vratné pružiny z titanu nebo startrekia?
Můžu v glockovi používat hlaveň BarSto nebo Jarvis?
Můžu používat Glock 17C s hlavní z obyčejného Glocka 17?
Můžu v divizi Production používat Glocka 18, pokud ho nechám v poloautomatickém režimu?
Můžu si na Glock 17 instalovat manuální pojistku?
Může můj puškař nebo já sám nainstalovat na mého glocka oválné tlačítko vypouštění zásobníku?
Můžu na rukojeť své zbraně použít "návlek" Hogue?
Můžu u své Beretty 92FS srazit skluzavku?
Můžu zbrousit přední část spouště tak, abych na ni lépe dosáhl/-a?
Můžu v pistoli používat dorazy závěru - "buffery"?
Můžu si na bok zbraně vyrýt své jméno?
Můžu vrtat nebo řezat do lučíku tak, aby mi seděl do pouzdra?
Můžu v divizi Production používat kimbera v ráži .45ACP ?
Můžu zbraň osadit střenkami s laserem, pokud laser nechám vypnutý?
Můžu si do glocka dát systém Lasermax, když ho nechám vypnutý?
Můžu místo použití grip pásky zbrousit své střenky od prvovýrobce a použít pro zdrsnění písek přilepený vteřinovým lepidlem? (nové, 28. srpna 2006)
Můžu rám přidáním materiálu upravit tak, aby mi líp sedl do ruky? (nové, 30. srpna 2006)
Můžu si na střenky přilepit nálepku s pokémonem?
Můžu si na mušku pověsit dvě plyšové kostky?
Můžu si zbraň barevně upravit tak, aby mi ladila ke kabelce od Lousie Vuittona a botkám od Manola Blahnika, miláčku?
Můžu ....... ?
NE!
(No,Non, 不, Nein, いいえ, Hindi, Nr, αριθ, Nie, Não, Нет, 아니다, Nee, Không, Nei, Ei, Nej, Le, كَلِمَةٌ, Tidak, ไม่, Nem, Yok & NFW!)
Na IPSC Global Village se objevil seznam častých dotazů k divizi Production. Uživatel Adalbertus ze serveru www.strelectvi.cz se postaral o překlad do češtiny.....
Můžu si na zbrani nechat "udělat spoušť"?
Můžu si nechat u místního puškaře přečernit nebo nachromovat závěr?
Můžu na zbraň nechat dodělat zebří pruhy / levhartí skvrny / brčálově zelenou ?
Můžu na svou zbraň použít nátěr na bazény nebo na omítky?
Můžu si nechat závěr své zbraně opískovat?
Můžu si na horní stranu závěru udělat podélný barevný pruh?
Můžu mušku od prvovýrobce natřít kontrastní barvou?
Můžu úchopovou část své zbraně zdrsnit pájkou apod.?
Můžu odebrat materiál ze zadní části rámu?
Můžu "grip" páskou opatřit závěr a/nebo lučík?
Můžu na úchopovou (nebo jinou) část zbraně použít elektrikářskou pásku?
Můžu ke svému zásobníku přidat botku od druhovýrobce jen z ochranných důvodů, ne kvůli zvýšení kapacity?
Můžu na dno svých zásobníků od prvovýrobce přidat závaží, které nezvyšuje kapacitu zásobníku?
Můžu ve svých zásobnících od prvovĂ˝robce používat pružinu od druhovýrobce, která nezvyšuje kapacitu?
Můžu vnitřní část ústí zásobníkové šachty opatřit barvou, rozšířit, opilovat nebo srazit?
Můžu vnitřní část ústí zásobníkové šachty natřít, abych měl/-a při přebití na co mířit?
Můžu na zbraň přišroubovat rozšířenou šachtu jako např. "Jet Funnel" od HK?
Dostanu se sundáním rozšířené šachty z modelu HK USP Production do divize Production?
Dostanu se sundáním rozšířené šachty ze svého Tanfoglia Stock Custom do Productionu?
Můžu odstranit záchyt závěru, páčku záchytu (jeho vnější část) ze svého glocka?
Můžu odebráním materiálu odlehčit kohout?
Můžu vyměnit pružinu a/nebo podavač v zásobnících od prvovýrobce?
Můžu ustřihnout pružinu v zásobnících od prvovýrobce?
Můžu seříznout podavač v zásobnících od prvovýrobce?
Můžu v zásobnících od prvovýrobce použít podavač s kapacitou o 1 náboj vyšší?
Můžu ze zásobníků do glocka vyndat spodní destičku zásobníku?
Můžu používat botky +2, které už byly na zásobnících do glocka, když jsem je v místním obchodě kupoval?
Můžu si vyrobit ke glocku vlastní ploché botky, kterými nahradím původní botky +2, které jsem měl původně u zbraně?
Můžu u glocka používat botky +2, když budu nabíjet jen 17?
Můžu používat zásobníky z G17 ve svém G19?
Můžu používat zásobníky z G18 (31/33 ran) ve svém Glocku 17?
Můžu používat zásobníky z Glocku 22 (ráže .40) ve svém Glocku 31 (.357)?
Můžu ve své Berettě 92FS používat originální dvacetiranný zásobník?
Můžu ve svém P226 používat původní dvacetiranné zásobníky od SIGa?
Můžu ve své CZ 75B používat zásobníky z CZ75 SP01?
Můžu ve své CZ75 SP01 používat zásobníky z CZ 75B?
Můžu používat závěr z Glocka 17 na rámu z G35?
Můžu v glockovi používat stojinu od druhovýrobce?
Můžu na glockovi používat mířidla se světlovodnými vlákny?(viz Výklad pravidel - pistole, červen 2006)
Můžu do rukojeti u glocka použít plastový "špunt"?
Můžu u glocka používat vložku do rukojeti typu "Seattle Slug"?
Můžu u glocka používat doraz spouště Jentra?
Můžu u glocka používat 135mm hlaveň se závitem?
Můžu do volného prostoru v rukojeti u glocka přidat závaží?
Můžu si na montážní drážky u glocka připevnit svítilnu/bajonet/laser/otvírák na pivo?
Můžu v glockovi použít vodítko vratné pružiny z titanu nebo startrekia?
Můžu v glockovi používat hlaveň BarSto nebo Jarvis?
Můžu používat Glock 17C s hlavní z obyčejného Glocka 17?
Můžu v divizi Production používat Glocka 18, pokud ho nechám v poloautomatickém režimu?
Můžu si na Glock 17 instalovat manuální pojistku?
Může můj puškař nebo já sám nainstalovat na mého glocka oválné tlačítko vypouštění zásobníku?
Můžu na rukojeť své zbraně použít "návlek" Hogue?
Můžu u své Beretty 92FS srazit skluzavku?
Můžu zbrousit přední část spouště tak, abych na ni lépe dosáhl/-a?
Můžu v pistoli používat dorazy závěru - "buffery"?
Můžu si na bok zbraně vyrýt své jméno?
Můžu vrtat nebo řezat do lučíku tak, aby mi seděl do pouzdra?
Můžu v divizi Production používat kimbera v ráži .45ACP ?
Můžu zbraň osadit střenkami s laserem, pokud laser nechám vypnutý?
Můžu si do glocka dát systém Lasermax, když ho nechám vypnutý?
Můžu místo použití grip pásky zbrousit své střenky od prvovýrobce a použít pro zdrsnění písek přilepený vteřinovým lepidlem? (nové, 28. srpna 2006)
Můžu rám přidáním materiálu upravit tak, aby mi líp sedl do ruky? (nové, 30. srpna 2006)
Můžu si na střenky přilepit nálepku s pokémonem?
Můžu si na mušku pověsit dvě plyšové kostky?
Můžu si zbraň barevně upravit tak, aby mi ladila ke kabelce od Lousie Vuittona a botkám od Manola Blahnika, miláčku?
Můžu ....... ?
NE!
(No,Non, 不, Nein, いいえ, Hindi, Nr, αριθ, Nie, Não, Нет, 아니다, Nee, Không, Nei, Ei, Nej, Le, كَلِمَةٌ, Tidak, ไม่, Nem, Yok & NFW!)
Mam dotaz na pritomnych IPSC rozhodcov a znalcov pravidiel.
Vcera v Cachticiach sa pistolnicke Silvii podaril husarsky kusok - presnou ranou do papieroveho IPSC terca zhodila aj popper v pozadi. Ci boli ciastocne v zakryte alebo islo o odrazenu strelu neviem, skor to druhe.
Ako vykladaju taketo situacie pravidla IPSC?
Myslim hlavne z pohladu 'nezaoberania sa tercom' a 'minimalneho poctu ran'.
Vcera v Cachticiach sa pistolnicke Silvii podaril husarsky kusok - presnou ranou do papieroveho IPSC terca zhodila aj popper v pozadi. Ci boli ciastocne v zakryte alebo islo o odrazenu strelu neviem, skor to druhe.
Ako vykladaju taketo situacie pravidla IPSC?
Myslim hlavne z pohladu 'nezaoberania sa tercom' a 'minimalneho poctu ran'.
- Michal1
- častý prispievateľ
- Registered for: 18 years 9 months
- Kontaktovať používateľa:
Na ktorom Stage sa to stalo
My sme mali podobny pripad, na 2-ke sa nam spustla kyvacka skorej ako trafil poper, asi strela brnkla do snury ci posunula pneumatiku... .
Dali sme moznost strelcovi na reschut, ktory vsak odmietol.
Bol by somar bo kyvacku strielal ked uz bola trosku kludna.
Nin pocet ran splneny musi bit.
Min pocet ran vsak urcite pistolnicka splnila.
Ci
My sme mali podobny pripad, na 2-ke sa nam spustla kyvacka skorej ako trafil poper, asi strela brnkla do snury ci posunula pneumatiku... .
Dali sme moznost strelcovi na reschut, ktory vsak odmietol.
Bol by somar bo kyvacku strielal ked uz bola trosku kludna.
Nin pocet ran splneny musi bit.
Min pocet ran vsak urcite pistolnicka splnila.
Ci
- pištoľníčka
- prispievateľ
- Registered for: 16 years 5 months
-
inspiring_lederberg
-
inspiring_liskov
no ja som sa vcera na stage c .6 dozvedel tiez zaujimave pravidlo:
" nabojnice na zemi patria rozhodcom " , podotykam ze dotycny pan "rozhodca" ho predniesom znacne excitovanym hlasom a pridal este aj hrozbu "diskvalifikacie za nesportove konanie".
Bol to ten pan, s ktorym mal Rob999 kontroverzie v Komarne....
Skratka zasa raz o dovod viac nechodit na IPSC...nejako ma opusta entuziazmus.
Pekna akcia, pekny pretek, 120 ludi v pohode a jeden ***** dokaze pokazit dojem
" nabojnice na zemi patria rozhodcom " , podotykam ze dotycny pan "rozhodca" ho predniesom znacne excitovanym hlasom a pridal este aj hrozbu "diskvalifikacie za nesportove konanie".
Bol to ten pan, s ktorym mal Rob999 kontroverzie v Komarne....
Skratka zasa raz o dovod viac nechodit na IPSC...nejako ma opusta entuziazmus.
Pekna akcia, pekny pretek, 120 ludi v pohode a jeden ***** dokaze pokazit dojem
Ja som pocul tiež na nejednej sutazi slovo,ze nabojnice patria usporiadatelom.Mozno v priebehu roka si ideme s partou robit rozhodcovsky kurz tak hodime info.Chalana ktory Vam piskal ho poznam zo sutazi,a nezda sa mi ze je ....bol som snim aj v sklade a je pohodak,len asi si nesedi s niektorymi ludmi.Je dost neprijemne ked sa odstriela parkur a hopla vsetci ako supy na nabojnice
Tiez by ma to nasralo
Preto odporucam nerobit s komara somara,strielat pre radost ,ale aj IPSC ma svoje pravidla ktore treba respektovat.PS-na nasom rachote patria nabojnice nam
dufam ze zas nebude partia ktoru som vymakol u wertyho zobat ako o preteky v zbierani malin 
-
inspiring_liskov
Rasto, mne neslo o tu jednu hilznu po ktoru som sa zohol. Myslim ze penazi zarabam dost na to aby som bol existencne odkazany na zber druhotnych surovin.
Ide mi o to, ze nejaky fagan tam po mne hucal ako po psovi. Myslim, ze ja som sa k nemu spraval slusne a take spravanie som si nijako nezasluzil. Husi som s nim nepasol a od ziadneho telesneho otvoru som mu neodpadol.
Ked som sa ho spytal , kde v pravidlach je to o tych nabojniciach tak len omielal diskvalifikaciu za nesportove spravanie. Prisam bohu, keby som tam nebol aj ako Yarcov sofer a nemusel tam aj tak ostat az do konca, tak nafleku roztrham score-sheety a hodim mu ich do ksichtu, spratkovi jednemu namyslenemu a na taky pretak uz v zivote nepojdem (co je koniec koncov stale moznost...)
Ak take pravidlo bude v pravidlach IPSC - beriem, ak to vyhlasi organizator pred pretekom ako specificke pravidlo- stale beriem, ale ak po mne niekto bude hucat ako na lesy a ani sa pri tom nezdvihne zo stolicky... na taku sutaz jednoducho KASLEM a idem radsej potapat. Tam nie su ziadni psychicky nevyrovnani egomaniaci s rozhodcovskymi pipacmi a je tam aspon ticho
Ide mi o to, ze nejaky fagan tam po mne hucal ako po psovi. Myslim, ze ja som sa k nemu spraval slusne a take spravanie som si nijako nezasluzil. Husi som s nim nepasol a od ziadneho telesneho otvoru som mu neodpadol.
Ked som sa ho spytal , kde v pravidlach je to o tych nabojniciach tak len omielal diskvalifikaciu za nesportove spravanie. Prisam bohu, keby som tam nebol aj ako Yarcov sofer a nemusel tam aj tak ostat az do konca, tak nafleku roztrham score-sheety a hodim mu ich do ksichtu, spratkovi jednemu namyslenemu a na taky pretak uz v zivote nepojdem (co je koniec koncov stale moznost...)
Ak take pravidlo bude v pravidlach IPSC - beriem, ak to vyhlasi organizator pred pretekom ako specificke pravidlo- stale beriem, ale ak po mne niekto bude hucat ako na lesy a ani sa pri tom nezdvihne zo stolicky... na taku sutaz jednoducho KASLEM a idem radsej potapat. Tam nie su ziadni psychicky nevyrovnani egomaniaci s rozhodcovskymi pipacmi a je tam aspon ticho
S tym, ze nabojnice patria usporiadatelom (nie rozhodcom) som sa stretol uz niekolko krat. Urcite to neje v pravidlach IPSC, ale je to len pravidlo dane usporiadatelom. Proste usporiadatel chce mat tiez nieco z toho, ze organizuje sutaz.
No a ze z komara (nabojnic) robia niektori jedinci somara a idu sa pre ne pozabijat je tiez fakt. Tak si asi Roman dosiel k tomu "prijemnemu" rozhodcovi. Aspon vieme, preco to robil.
No a ze z komara (nabojnic) robia niektori jedinci somara a idu sa pre ne pozabijat je tiez fakt. Tak si asi Roman dosiel k tomu "prijemnemu" rozhodcovi. Aspon vieme, preco to robil.
-
inspiring_lederberg
Najskor si treba ujasnit ze pouzita nabojnica je svojim sposobom odpad a su len dve moznosti:
1. Kazdy strelec si po preteku pozbiera svoj "odpad" t.j. nabojnice ( nie len 9mm ale vsetky ktore pouzil a mal by aj gule
a organizator s tym nebude mat ziadne starosti voci majitelovi strelnice ak tato nepatri organizatorovi alebo...
2. Nebude zbierat nic a necha to na organizatora preteku ktory " odpad " zlikviduje vo svojej rezii.
PS: Ak by ziadny strelec nebol nuteny prebijat som zvedavy koho by trapilo kde skoncia jeho nabojnice...
1. Kazdy strelec si po preteku pozbiera svoj "odpad" t.j. nabojnice ( nie len 9mm ale vsetky ktore pouzil a mal by aj gule
2. Nebude zbierat nic a necha to na organizatora preteku ktory " odpad " zlikviduje vo svojej rezii.
PS: Ak by ziadny strelec nebol nuteny prebijat som zvedavy koho by trapilo kde skoncia jeho nabojnice...
Michal1:
Bolo to na 6-ke (v pdf propoziciach stejdz c.2).
Tiez to vidim skor ako chybu usporiadatela a nasledne riesenie v prospech strelca (tak sa aj stalo), prip. moznostou/nutnostou re-shootu.
Len ma zaujima nazor povolanych.
Bolo to na 6-ke (v pdf propoziciach stejdz c.2).
No, padnuty popper si predsa nemusela vsimnut, obzvlast v bludisku toho stejdzu. A na strednych a dlhych stejdzoch chciet od strelcov pocitat si vystrely, to asi nie.DUSO napísal:Minimalny pocet ran mala dodrzat. Cize vystrel smerom na terce. Aspon podla mna.
Tiez to vidim skor ako chybu usporiadatela a nasledne riesenie v prospech strelca (tak sa aj stalo), prip. moznostou/nutnostou re-shootu.
Len ma zaujima nazor povolanych.
noacoak: citim sa tu troska na cudzom piesku v teme o ipsc, ale..
ak sa nemylim, tak naboj je mojim majetkom, myslim ze to je nepopieratelny fakt. ak je mojim majetkom naboj, su mojim majetkom aj jeho komponenty.
a zatial co pri vystrelenej strele sa dobrovolne rozhodujem sa opatovne neujat jej drzby, pri nabojnici sa pokojne mozem rozhodnut toto pravu uplatnit.
moj 1c
ak sa nemylim, tak naboj je mojim majetkom, myslim ze to je nepopieratelny fakt. ak je mojim majetkom naboj, su mojim majetkom aj jeho komponenty.
a zatial co pri vystrelenej strele sa dobrovolne rozhodujem sa opatovne neujat jej drzby, pri nabojnici sa pokojne mozem rozhodnut toto pravu uplatnit.
moj 1c
Roman-ako s ludskeho hladiska mas pravdu
tiez raz na pretekoch chodil jeden nabuchanec a hucal po kazdom,koho mohol za niečo dodrbat
holt stava sa,nebud nahnevany na IPSC ako sport.Ako vsade sa najdu ludia normalny aj ....vsetko je to len o ludoch,preto robime Naš WFC-pretek
Ked spadne poper nahodou po zasahu IPSC terča,ako bolo pisane musis mat predpisany pocet ran na situaciu.Bud ti zarataju ako by si ho trafil,alebo ta mozu pustit na reschut
vyber si
Vlani v Cachticiach sa mi stalo to iste,vacsinou ale reschutom skor pokazis dany vysledok ako zlepsiš