rado74 napísal:Ruske zbrane funguju spolahlivo za kazdych okolnosti ked nie kôli dobrym konstrukcnym vlastnostiam tak kôli dostatocnym vôlam pri vyrobe

tam su take vôle ze zbran sa v ziadnom pripade nemoze zaseknut.
Mam saigu viem o com hovorim lepsie je to ani neotvarat lebo clovek so slabsim zaludkom by sa dogrcal keby videl ako je to opracovane ale pri strelbe NO PROBLEM neviem co je zavada.
Ano ruske zbrane (Izhmas) funguju spolahlivo, ale predsa len mam trosku pocit, ze ta kvalita vyroby sa zhorsuje, vidno to aj na castych reklamaciach na USA streleckych forach (V kuloaroch sa hovori, ze niektore Siagy su zoskladane z dielov, ktore nevyhovovali armadnym poziadavkam, az moc velke tolerancie, ale hlavne maju stale dobre, pocul som aj o takom, ze davali tie ustove brzdy zo zbrane raze 7.62 na saigu v .223, no dufam, ze nie naopak a tak podobne, skratka taketo srandy a to moc na dôverihodnosti nepridava

). Mal som moznost vidiet niektore zbrane (aj rozobrate) tejto zbrojovky od AKM az po Saigy (A nic extra) a porovnavat aj s inymi klonmi slavneho Automatu, jednoznacne najhorsiu kvalitu vyroby maju Rumuni (Cugir Arsenal), naopak najlepsiu zasa Poliaci od zbrojovky Lucznik-Radom, proste ten modernizovany wz.88 Tantal a tie klony AK (Works 11) co teraz vyrabaju su bezkonkurencne.
Cital som aj ja o tom, ze tato zbrojovka IZHMAS ma finanncne problemy a aj to, ze vyrobu civilnych zbrani licencne prevezme dalsia zbrojovka Molot, ale moc tomu neverim, napr: do Venezuely dodali asi 100 000 AK-103 + dostali zaplatene za licenciu, kedze Chavez to chce vyrabat. A v neposlednom rade je to statny podnik a neverim tomu, ze by to Putin nechal potopit, kedze zasobuju zbranami Rusku armadu a v poslednej dobe produkuju myslim zbrane na slusnej urovni ako AN-94 Abakan, VSS Vintorez a v prvom rade AS "VAL", ale pochopitelne nemame tu moznost to oskusat, aj ked by sme moc chceli

. No zas na druhej strane na civilnom sektore ozaj silne konkuruje tejto zbrojovke Cinske Norinco a tiez Bulhari, ty zacali komplet kopirovat takmer vsetky civilne produkty (Okrem brokovnic), ktore vyraba Izhmas, len ich oznacuju SAR, som naozaj zvedavy kedy to pride aj k nam, ale moc velke iluzie si o tom nerobim (Ako o semiauto Vityaz-SN), k nam vsetko putuje so 100 rocnym oneskorenim (Aj kvôli birokracii) a ked uz to aj pride, tak je to trojnasobne predrazene a na druhy den uz to je vypredane, klasika Slovensko

.