Okresný súd rozhodol- Žitný na 2,5 roka dovnútra
- dirty harry
- častý prispievateľ
- Registered for: 16 years 11 months
Bezcharakternosť obhajcov najmä pri konaniach násilnej trestnej činnosti ma u nás vôbec neudivuje, prečo by som sa mal čudovať v tomto prípade, keď nešlo o až tak" závažný trestný čin", pre spoločnosť nie až tak nebezpečný....a podobné sprostosti by sem dokázali obhajcovia ešte popísať, je to na grc.
Ten Ražný vylezie tak či onak o rok a pol von a môže sa škeriť na svet
Tento trest nie je ani výchovný, ani odstrašujúci.
Ďalší aspekt z hladiska společenského a ekonomického je asi aj ten, aby sa odsúdený čo najrýchlejšie vrátil do systémov, začal zarábať, platiť dane, nemocenské, aby vykazoval spotrebu, nakupoval benzín, alkohol a cigarety, aby tento všivavý štát kŕmil peniazmi, a nie aby štát živil jednoho bezvýznamného odsúdeného.
Pre našu spoločnosť ( podotýkam že ja mám iný názor) je tento trestný čin skoro zanedbateľný.
Ten Ražný vylezie tak či onak o rok a pol von a môže sa škeriť na svet
Tento trest nie je ani výchovný, ani odstrašujúci.
Ďalší aspekt z hladiska společenského a ekonomického je asi aj ten, aby sa odsúdený čo najrýchlejšie vrátil do systémov, začal zarábať, platiť dane, nemocenské, aby vykazoval spotrebu, nakupoval benzín, alkohol a cigarety, aby tento všivavý štát kŕmil peniazmi, a nie aby štát živil jednoho bezvýznamného odsúdeného.
Pre našu spoločnosť ( podotýkam že ja mám iný názor) je tento trestný čin skoro zanedbateľný.
Ja male deti mam, a v podobnom veku, ale netrufam si posudzovat vysku toho trestu. Neviem, preco si niektori myslia, ze by mal byt co najvyssi, aj keby ho zrovna obesili, na vysledku tej nehody to vzhladom k poskodenym nic nezmeni. Je 2,5 roka malo alebo vela? Asi ako kde a ako pre koho, klucove podla mna bude, ako si to ten Zitny urovna v hlave a ci ma aspon stipku charakteru a svedomia. Ak nema, tak ani 10 rocny trest nic nezmeni, akurat by sme z nasich dani zivili jedneho vajcaka v reedukacno-rekonvalescencnom zariadeni naviac. Bozie mlyny melu pomaly alebo isto a arogancia sa cloveku vrati mozna zadlho, ale s istotou. A kolkokrat prave tam, kde to boli najviac, na jeho vlastnych detoch.
súhlas Gewehr.
Ide hlavne o princíp. Spravodlivosť funguje- za konanie prišiel trest.-Neunikol mu !
Ostatné bude na osobe vinníka, či sa poučí a urobí nápravu v budúcnosti.
Hrozný je fakt, že mladej rodine zobral svetlo života a nenapraviteľne im zasiahol do života.
Tu sa mi zamlúva starozákonné: "oči za oko- zuby za zub" Tak niako to tam bolo, že?
Ide hlavne o princíp. Spravodlivosť funguje- za konanie prišiel trest.-Neunikol mu !
Ostatné bude na osobe vinníka, či sa poučí a urobí nápravu v budúcnosti.
Hrozný je fakt, že mladej rodine zobral svetlo života a nenapraviteľne im zasiahol do života.
Tu sa mi zamlúva starozákonné: "oči za oko- zuby za zub" Tak niako to tam bolo, že?
-
inspiring_liskov
neviem co sa odohrava v hlave Zitneho a co sa mu v hlave bude odohravat po odpykani trestu....
mozem len napisat, ako som v nedelu vyrazil za krasneho pocasia za Skemrom cez zahorie. Bolo slnecno, okolo 26'C , bukolicky krasne cesty zvadzali k tomu aby som na to sliapol... ale pomyslel som si ze za kazdou zakrutou moze byt rodinka na bycikloch a spomenul som si na zabery z tej nehody. K Skemrovi som sice dorazil mozno o 10min neskor ale vylet som si uzil o to viac a nikto neprisiel k ujme.
V mojom pripade ten trest uz ucel splnil
mozem len napisat, ako som v nedelu vyrazil za krasneho pocasia za Skemrom cez zahorie. Bolo slnecno, okolo 26'C , bukolicky krasne cesty zvadzali k tomu aby som na to sliapol... ale pomyslel som si ze za kazdou zakrutou moze byt rodinka na bycikloch a spomenul som si na zabery z tej nehody. K Skemrovi som sice dorazil mozno o 10min neskor ale vylet som si uzil o to viac a nikto neprisiel k ujme.
V mojom pripade ten trest uz ucel splnil
-
inspiring_boyd
v terminologii je to "uverovy podvod"Panzer napísal:Ja k tomu len toľko - za nezaplatenú splátku za telku ešte nikto nikdy nesedel. Sedel za to, že telku nevrátil, hoci ju mal na leasing a neplatil splátky. Navyše pri hodnote bežnej "telky" je sadzba do dvoch rokov odňatia slobody, takže tam dva a pol roka na tvrdo nevyčaruješ ani keby si chcel.rado74 napísal:ja len tolko k tomu 2,5 roka si ludia co nemaju na dobreho pravnika odsedia za nezaplatenu splatku za posratu telku takze ze arogantnu jazdu a usmrtenie maleho dietata mi to pripada ako vysmech ...
-
inspiring_boyd
luke napísal:ja by som len tolko k tomu, ze aj ked je zitny v tomto pripade nepochybne vinny a trest si zasluzi, tak by som chcel nabadat k zmierlivosti zo strany diskutujucich.
zhovievat ano pokial ten clovek preukaze lutost a nie sa skovavat za veci ktore su ucelove a blbost ak by sa k tomu postavil ako chlap ok ...i ked zivot to nevrati a to je to najhorsie
-
inspiring_boyd
peterson napísal:krutosť osudu bolo to, že otec viedol chlapcov po polnej ceste súbežne s hl.cestou. Malý Tomáško chcel ísť chvílu po asfalte, lebo sa mu ťažko šlapalo.
A akurát v tom oblúku ich trafil pán Fitipaldi.
Otec si podnes vyčíta, že poslúchol malého...
o takychto veciach sa z nezucasnenej strany pise lahko ...... tak isto by sa dalo napisat ... dotycny znami co drzal tomaskovho otca aby nedorazil zitneho v aute mal ho pustit nech ho pomsti a na sude by sa to zvalilo na docasnu nepricetnost ... ktory sudca by mu nedal za pravdu ? .. ked vam pred ocami zabiju dieta,?
ale....... je to tak ak to je pana itneho ako to uz byva ak mu potvrdia terst caka max 15mes v minimalnom stupni strazenia a na 98% preto ze je to " nedbalostny trestny cin" pobyt na otvorenom oddeleni "internat" .... takze asi tak
- TURBIAK
- častý prispievateľ
- Registered for: 18 years 4 months
- Kontaktovať používateľa:
Ako zitneho osobne nemusim .. ale vzite sa do jeho koze, kolky z vas jazdia po meste 50 , mimo 90 a dialnica 130 ?? a dalsia vec , cloveka zabijete aj ked v 40tke ho zrazite,,, ehm a co ma ta rodina z toho ze si odsedi 2,5 roka ?? dobry pocit ? ten je akurat na hovno , co tak velke financne odskodnennie ??zitny asi chudobu netrie , toho by som sa skor domahal od vinnika ako snazit sa ho dostat na dlhe roky do basy .. uvazujte, ze kolko krat idete autom po frekventovanej ceste a po krajnici idu blby cyklisiti vedla seba alebo inac blbnu, az vam raz nejaky vbehne pod auto uz viidim ako s radostou utekate do basy !!! 
-
inspiring_liskov
ved to pisem o par riadkov vyssie , bolo krasne , cesty suche , moja nova dvojmiestna hracka ma maximalku cosi cez 230 a na ceste sedi super....TURBIAK napísal: ale vzite sa do jeho koze, kolky z vas jazdia po meste 50 , mimo 90 a dialnica 130 ??
ale za zakrutu nevidim a z 90 mam vacsiu sancu dobrzdit ako z tych 140 ci kolko RZ vraj v tej chvili isiel, tak som sa radsej poflakoval tych 90 a uzival som si slniecko. Motorkarov aj cyklistov som stretol dost a vsetci ziju.
-
inspiring_boyd
Jack napísal:BKSL, Peterson, niežeby ste nemali pravdu, že pri vymýšľaní si bezvedomia išlo "o špinavú taktiku obhajoby", ale ruku na srdce, kto z vás by pokorne prijal trest (keď trestom je v istom zmysle už samotné vedomie, že ste zabili nevinnú obeť) a nesnažil sa využiť skutočne všetky zákonné možnosti a prostriedky, aby nemusel ísť bručať, respektíve, aby šiel bručať na čo najkratšiu dobu?
![]()
Preto aj ja vyzývam na zmierlivejšie vystupovanie proti p. Žitnému, hoci aj v mojich očiach poriadne poklesol, keď neprijal pôvodný trest a začal si vymýšľať báchorky o bezvedomí.
? tak by si sa cudoval ze aj takych vo vezeni najdes ...
ano je to tazke prijat trest ale pocitam z tym ze keby nerobil zbytocne prietahy z procesom a snazil sa to co najkratsom case ukoncit mohol mat pre polahcujuce okolnosti kratsi tres a Zilavy by to mozno o "cosi" lahsie niesly teraz len vedia ze je to becharakterne (censored)...................
-
inspiring_boyd
Butvin napísal:Ani ja sa neopovazujem sudit ci 2,5 roka je malo, alebo vela. media ukazovali len jednu stranku .
Iste je, ze ja by som na frekventovanu cestu nezobral 5-rocne dieta na bicykli.
(to ale neznamena, ze beriem vinu Zitnemu)
co je frekventovana cesta a co nie ...
znamena to ze deti v meste maju chodit po chodnikoc alebo vobec nemaju liezt na bicykel ? ... a co potom chodci ?
osobne mam deti a chodime ci uz na dedine alebo v meste po cestach kam patria bicykle a neviem si predstavit ze keby sa mi stalo nieco podobne by mi niekto povedal ze na frekventovanej ceste nela co robit !
ak isiel podla predpisov pri krajnici a za sebou ........ ine by bolo keby na tej ceste robili blbosti ...........
a keby som sa mal pozerat na dlku trestu
Zitny cca 2,5 roka
Zilavy cca do konca zivota