...haha,toho poznam. Ale velmi davno mi zohnal dve veci, pomerne rychlo a promptne....
Puskohlady
-lovecky? to je kde napisane (navyse s podsvietenym MilDot-om...)TURBIAK napísal: ... ten zeiss co mas je lovecky. osobne by som ho nechcel,,jednak slaby rozsah elevacie, osnova SFP , blbe klikanie proste mne by nevyhovoval ..( myslim tym ze chcem osnovu FFP a 0,1 Mrad kliky )
-ako to ten Mark77 robi, ze s uplne nevhodnym puskohladom vyhra DPSku???
-konkretne toto je asi jediny SFP puskohlad, kde konstrukteri aj premyslali vo vztahu velkost kliku a velkost SFP osnovy na max. zvacseni - na rozdiel od zvysku sveta
-elevacia dosiahne dalej, ako su usporaduvane najdlhsie preteky na SK
Ak ti nieco nevyhovuje, tak to tak treba aj vediet nejako slusnejsie naformulovat..... Tiez by som vedel napisat 3/4 stranovy elaborat aky je XYZ puskohlad kram a vsetko by to bolo aj podlozene faktmi.
- TURBIAK
- častý prispievateľ
- Registered for: 18 years 3 months
- Kontaktovať používateľa:
cau
nebolo to mierene tak ze je to zla optika...iba som Podciarkol to co mne na tom vadi , chapes ... a je to lovecka a sportova optika, takticky -vojensky je zeiss Hensoldt ale v ziadnom pripade nie toto, a jediny vyrobca to nie je ohladne tej osnovy. vid Bushnell 6-24x50 detto ma MIL platny pri 12x zoome ako zeiss , a o vhodnosti a nevhodnosti som nic nepisal 
detto spominany elite 6500 2,5x16x50 mildot ma MIL platny pri 10x teda aj zlomky 2,5x 5x 15x
detto spominany elite 6500 2,5x16x50 mildot ma MIL platny pri 10x teda aj zlomky 2,5x 5x 15x
.....ale kdeze. Sice maju velkost osnovy platnu napr. na 12x ako Zeiss....ale to co pisem - zladenie osnovy a kliky, tak tu su totalne mimo. Metricka osnova a klikanie 1/4MOA....niekto si to zjavne ulahcil, ze na ukor vyuzitelnosti uz nehralo rolu.TURBIAK napísal: a jediny vyrobca to nie je ohladne tej osnovy. vid Bushnell 6-24x50 detto ma MIL platny pri 12x zoome ako zeiss , a o vhodnosti a nevhodnosti som nic nepisal
-
inspiring_wescoff
-
friendly_clarke
Medonos správna odpoveď, už na ňu čakám 5 mesiacov
a stále nič. Všetky veci pripravené. Optiku som zatial skúšal na starej zbrani a sklo od Zeissa je proste neuveritelné. Volným okom za šera už skoro nič nevidno a v puškohlade úplný prehľad. A hlavne táto 50 je celkom kompaktná oproti 56. Uvidíme ako sa jej bude dariť v praxi.