Únoscu policajtov pri Šali zastrelili.
Pravda. Dufam ze budu vsetci ok aj psychicky. Neviem si ani predstavit ze by niekomu 60 cm od mojej hlavy explodovala ta jeho...
Mimochodom co takto zalozna zbran? Ved taka CZ70 sa hadam zmesti do kotnikoveho puzdra... Mozno by sa naskytla situacia na jej vyuzitie. Urcite to nie je prijemne ked potrebuje policajt bezat no je to na zvazeni a otazka do plena...
Mimochodom co takto zalozna zbran? Ved taka CZ70 sa hadam zmesti do kotnikoveho puzdra... Mozno by sa naskytla situacia na jej vyuzitie. Urcite to nie je prijemne ked potrebuje policajt bezat no je to na zvazeni a otazka do plena...
Sotva mohla byt legalna ta kosa, ked bol tolkokrat trestany.agger napísal:Tango len ma zaujima ci ta 58ma bola klasicka alebo zcivilnena (a niekto ju nebodaj mal na ZP). Chcem sa vopred psychicky pripravit na to, ci nas majitelov, zase zacnu v mediach okydavat. Samozrejme ked informacne embargo zapadne prachomtango napísal:utvar ma zatial embargo na informacie ohladom tejto roboty, takze vam tu nic verejne detailne nemozem zatial napisat, ale tak to sa casom podda
No ak nebola jeho tak ju mal ilegalne (Ukradnuta, pozicana, alebo nejaky "pozostatok" po OZ (CSLA, LM a pod.), ci "upravena" expanzka, ale o tom pochybujem, pretoze vymenit hlaven na kosu za druhu je skoro nemozne, viem, ze kosy sa pouzivali aj vo vojne v Juhoslavii, v klude sa to mohlo sem prepasovat aj naspät, by ste sa cudovali kolko vyzbroje v minulosti SR cez "sprostredkovatelske firmy" vyvazala do konfliktnych zon, napriek dokonca zbrojnym embargam, existuju o tom spravy od vysetrovatelov OSN, co ma dost sokovalo).
takže vážení, dám sem stručné info od kolegov z NR:
žiadne fragmenty lebky- ráno pred 08,00h dvaja odstrelovači z dvoch stanovíšť(40 -70m) zasiahli páchatela do hrudníka. V hrudníku mal dve diery. Sedel na zadných sedadlách a od prednej časti ho delila mreža (Kia)
Akonáhle pustil policajta a jeho kolegynu močiť- nakúpil dva zásahy.
Miesto zásahu UOU bolo mimo civilzáciu pri hrádzi za dedinou. Páchatel bol s autom pri poraste a UOU bolo na hrádzi a pozorovali to z vyvýšeného postavenia- čo bola obrovská výhoda. Túto výhodu využili aj snajpri.
Policajtka sa po strelbe nervovo zrútila- to bolo akože to zranenie. Ináč nič.
Len taká pikoška: výbava UOU bola : nákl. Liaz, traktor a Škoda 120.
Nakolko bola žatva, krásne sa dostali až do blízkosti páchatela
žiadne fragmenty lebky- ráno pred 08,00h dvaja odstrelovači z dvoch stanovíšť(40 -70m) zasiahli páchatela do hrudníka. V hrudníku mal dve diery. Sedel na zadných sedadlách a od prednej časti ho delila mreža (Kia)
Akonáhle pustil policajta a jeho kolegynu močiť- nakúpil dva zásahy.
Miesto zásahu UOU bolo mimo civilzáciu pri hrádzi za dedinou. Páchatel bol s autom pri poraste a UOU bolo na hrádzi a pozorovali to z vyvýšeného postavenia- čo bola obrovská výhoda. Túto výhodu využili aj snajpri.
Policajtka sa po strelbe nervovo zrútila- to bolo akože to zranenie. Ináč nič.
Len taká pikoška: výbava UOU bola : nákl. Liaz, traktor a Škoda 120.
Nakolko bola žatva, krásne sa dostali až do blízkosti páchatela
-
inspiring_thompson
-
inspiring_kepler
Evidentne len ťažko teoretizuješ.... Expanzná 58ma je veľmi jednoduchým zdrojom ostrých nelegalnych zbraní stačí odvrtať koliky zavariť a na to aby si s tym niekoho odšvacol to úplne stačí ......99% nelegalne použitých zbraní sú prerobené expanzy.. hlavne 58mi. A to ma desí , že sa to donedavna posielalo dobierkou a bolo to ok ..
C08R4 napísal:No ak nebola jeho tak ju mal ilegalne (Ukradnuta, pozicana, alebo nejaky "pozostatok" po OZ (CSLA, LM a pod.), ci "upravena" expanzka, ale o tom pochybujem, pretoze vymenit hlaven na kosu za druhu je skoro nemozne, viem, ze kosy sa pouzivali aj vo vojne v Juhoslavii, v klude sa to mohlo sem prepasovat aj naspät, by ste sa cudovali kolko vyzbroje v minulosti SR cez "sprostredkovatelske firmy" vyvazala do konfliktnych zon, napriek dokonca zbrojnym embargam, existuju o tom spravy od vysetrovatelov OSN, co ma dost sokovalo).
-
inspiring_kepler
Nedávny prípad z Číny, ako vidieť, tam sa s grázlami neondia
http://zpravy.idnes.cz/video-policistka ... anicni_mad
http://zpravy.idnes.cz/video-policistka ... anicni_mad
duros: Jasne, ze teoretizujem a dedukujem, officialne vyjadrenia a statistiky ohladom nel. zbrani k dispozicii nemam a ani neviem, ze by sa take nieco robilo
.
Ale moc neverim tomu, ze 99% ilegalne pouzitych (myslis pri trestnej cinnosti?) zbrani su "nelegalne upravene expanzky". Ked som sledoval poslednu z. amnestiu, tak cast nelegalne drzanych zbrani asi 40% boli kratke zbrane z byvalych vojen a celkovo dostupnost expanzne upravenych kratkych zbrani je myslim nizka (technicka narocnost upravy u puskara, vyššia cena a atd.). Ale dam ti asi za pravdu, aj ked nesuhlasim s tym cislom, ze velka cast z tych nelegalnych SA26 a 58 budu asi prave tie upravene expanzky (Neviem do akej mieri sa pouzivaju v zlocineckych skupinach), je to totizto podozrive ked clovek sleduje fotky z policajnych razii z medii u vseliakych priekupnikov, tak su to casto k videniu "kosy", ale na druhej strane zvar na hlavni asi nebude "to prave orechove" pre tak pomerne vykonnu samocinnu zbran, skratka predstavuje urcite nebezpecenstvo uz aj pre samotneho majitela, alebo hrozi, ze z nej bude mat len opakovacku, ked to najmenej bude ocakavat
. Ale môj nazor na to je taky, ze vacsina ludi je slusnych a rozumnych, nepocituje potrebu dopustania sa trestneho cinu.
Ale dost bolo teoretizovania
, pockajme si radsej na vyjadrenie Tanga.
Ale moc neverim tomu, ze 99% ilegalne pouzitych (myslis pri trestnej cinnosti?) zbrani su "nelegalne upravene expanzky". Ked som sledoval poslednu z. amnestiu, tak cast nelegalne drzanych zbrani asi 40% boli kratke zbrane z byvalych vojen a celkovo dostupnost expanzne upravenych kratkych zbrani je myslim nizka (technicka narocnost upravy u puskara, vyššia cena a atd.). Ale dam ti asi za pravdu, aj ked nesuhlasim s tym cislom, ze velka cast z tych nelegalnych SA26 a 58 budu asi prave tie upravene expanzky (Neviem do akej mieri sa pouzivaju v zlocineckych skupinach), je to totizto podozrive ked clovek sleduje fotky z policajnych razii z medii u vseliakych priekupnikov, tak su to casto k videniu "kosy", ale na druhej strane zvar na hlavni asi nebude "to prave orechove" pre tak pomerne vykonnu samocinnu zbran, skratka predstavuje urcite nebezpecenstvo uz aj pre samotneho majitela, alebo hrozi, ze z nej bude mat len opakovacku, ked to najmenej bude ocakavat
Ale dost bolo teoretizovania
Naposledy upravil/-a C08R4 v 15 Júl 2010, 15:17, upravené celkom 1 krát.
tango: ak ma zavádzali chalani, čo tam boli- tak som závadzal ja toto forum.
Kolega tam bol priamo na mieste a aj študoval dokumentáciu- nakolko mu to vyplýva z funkcie. Pachatelovi videl dve diery v hrudníku...
PS: nechcem byt rýpavý, ale načo sú dobré reči "raz to napíšem"
- v téme o zastrelenom SBSkarovi dodnes čakám na tvoje info o prípade, ktoré si slúbil zistiť...
Ja som v tej téme uviedol len fakty od kolegov čo tam boli. A v tejto téme detto
Kolega tam bol priamo na mieste a aj študoval dokumentáciu- nakolko mu to vyplýva z funkcie. Pachatelovi videl dve diery v hrudníku...
PS: nechcem byt rýpavý, ale načo sú dobré reči "raz to napíšem"
- v téme o zastrelenom SBSkarovi dodnes čakám na tvoje info o prípade, ktoré si slúbil zistiť...
Ja som v tej téme uviedol len fakty od kolegov čo tam boli. A v tejto téme detto
Naposledy upravil/-a peterson v 15 Júl 2010, 15:35, upravené celkom 1 krát.