Polovici polovnikom by som dal zbrane pobrat a dovolil maximalne airsoftky.
Poľovník môže zastreliť vášho psa, ak naháňa v lese zver.
ja len tolko zo skusenosti - najvacsi kreteni medzi drzitelmi zbrani su polovnici a poznam kopu takych co cely rok seru na zbran do polovacky aj zabudnu kde ju po minulej polovacke nechali, ked ju konecne najdu a vyzenu z hlavne pavuky tak den pred polovackou si idu ten vergel nastrelit a vtedy je dobre sa na strelnici a v okoli ani nevyskytovat.Jedna sa hlavne o tych starsich uz asi trpia demenciou alebo co ale tie mudrosti okolo zbrani a strielania clovek by povedal ze sa vcera vratili minimalne z misie v Iraku, ale len do prveho vystrelu potom 10 minut nadavky ze preco netrafil.
Tiež som si spomenul na moju aj kolegovu historku s polovnikmi.Na jednej prechadzke zastavilo pri mne auto,vystupili miestny polovnici,zrazu kopu p.....ku,hop sa do auta a unova dole 5km pre naboje.Super to su skuseny strelci-lovci co si nehaju naboje doma
Dalsiu prihodu mi rozpraval kolega.Vraj v ramci sluzby isiel na kontrolu oplotenia vojenskeho objektu.Za objektom pri strome bola opreta gulovnicka a nik ju ani nehladal.Tak ju zobrali zamkli do trezoru a cakali kto ze sa pride o nu hlasit
tri dni nič,len miestny horar chodil ako bez duse.Ked sa ho kolega pytal co mu je nic nevravel.Tak sa ho tri krat pytal ci mu niečo nechyba-vraj nie prečo
na treti den si spomenul prečo sa ho kolega dozorny pyta take drísty
Tak nakoniec mu bola vydana gulovnica ale samozrejme za bednu štoku
Takze ludia sme rozny,aj hlavu si raz niekde nehame,potom po Slovensku putuje vela zbrani na cierno predavanych
Potom mame mat pekne slova na polovnikov,čest slušnym. 
-
inspiring_mendel
Ono je naozaj problem aj v tej kontrole polovnikov policajtami. Naozaj ako pisal Peterson, polovnici maju vazby na svoje policajne odd. Vela krat su aj prave policajti v dannom polovnom zdruzeni a tak sa napravy tak skoro nedockame, pokial sa zase nezacnu robit vymene policajne staze a zabrani sa uniku informacii od policajtov, ze sa bude konat policajna kontrola polovnikov.
Ja mam pred zbranou velky respekt, ale mnohym polovnikom akosi chyba. No a skodoradosti a zakernosti a hlavne velkej chuti co sa strelby na psov tyka je v kazdom polovnom zdruzeni za plne vreco. Co ma velmi mrzi, lebo zastrelit trebars psa s obojkom pred majitelkou-majitelom je nezvratny trest, bez moznosti napravy. Nepoviem riesit volneho neposlusneho psa najprv dohovorom popripade pokutou majitela, ale hned strielat, to mi pride ako moc velka exekucia, vykonana polovnikom exekutorom-sudcom.
Ja mam pred zbranou velky respekt, ale mnohym polovnikom akosi chyba. No a skodoradosti a zakernosti a hlavne velkej chuti co sa strelby na psov tyka je v kazdom polovnom zdruzeni za plne vreco. Co ma velmi mrzi, lebo zastrelit trebars psa s obojkom pred majitelkou-majitelom je nezvratny trest, bez moznosti napravy. Nepoviem riesit volneho neposlusneho psa najprv dohovorom popripade pokutou majitela, ale hned strielat, to mi pride ako moc velka exekucia, vykonana polovnikom exekutorom-sudcom.
Poznam fajn chlapa doniesol male lisca, zavolal deti, spolu ho nakrmili tuti muti a ked sa deti nabazili, lisca hodil psom , ze nech sa trenuju, takto koncili obcas aj macence. Verte , ze do hory nosi za nakladaky krmiva, stavia posedy stara sa, je to aj fajn chlap, ale preco mam z toho blby pocit ?
Psickarom sa stanem coskoro, prave preto, ze macky mi dlho nezili, zahadne myzli, ale dam si sakra bacha na to kde s nim pojdem na volno, bo uz nie vsetko je vsetkych. Inak zatial ma moc psickarov nepresvedcilo o svojej disciplinovanosti bo na sidliskach nikto hovna po svojich milacikoch nezbiera a je riziko stupit do travy, na vyzvu aby si to svojho psa hovno zobrali zo sebou, reaguju nechapavo a arogantne. Tak ako je vela nezodpovednych a posahanych polovnikov min. tolko isto je aj absolutne nezodpovednych psickarov, alebo len majitelov psov, tato skutocnost bude vzdy nevycerpatelnou studnou zaujimavych konfrontacii.
Zacnime najprv od seba, a podumajme nad tym ci sme hodni sudenia inych.
Psickarom sa stanem coskoro, prave preto, ze macky mi dlho nezili, zahadne myzli, ale dam si sakra bacha na to kde s nim pojdem na volno, bo uz nie vsetko je vsetkych. Inak zatial ma moc psickarov nepresvedcilo o svojej disciplinovanosti bo na sidliskach nikto hovna po svojich milacikoch nezbiera a je riziko stupit do travy, na vyzvu aby si to svojho psa hovno zobrali zo sebou, reaguju nechapavo a arogantne. Tak ako je vela nezodpovednych a posahanych polovnikov min. tolko isto je aj absolutne nezodpovednych psickarov, alebo len majitelov psov, tato skutocnost bude vzdy nevycerpatelnou studnou zaujimavych konfrontacii.
Zacnime najprv od seba, a podumajme nad tym ci sme hodni sudenia inych.
- 2weird2die
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 15 years 9 months
Situáciu viem len ťažko zhodnotiť.. u nás je večne problém s psíčkarmi- polovníci, keď ich vidím ako si vykračujú najeseň našou ulicou im tíško závidím, lebo viem, že celý rok sa starajú a drú, zveľaďujú revír, kontrolujú stavy, dokrmujú.. v neposlednom rade likvidujú škodnú.. - presne v tomto bode dochádza ku konfliktu psíčkar vs. polovník. Polovník má likvidovať psov a mačky len podľa zákon (avšak nie tak ako to je uvedené na začiatku témy) a na druhej strane, psíčkar by mal spraviť všetko preto, aby nedošlo k takémuto stretu. musí vedieť aké riziko podstupuje, keď vstupuje so psom do polovného revíra, odviažeho ho a nedajbože mu ten pes utečie.
Tu proste "racio" nepustí, kiež by všetci ľudia poznali význam toho slova.
K ožranom - prečo sa robia pravidelne kontroly na cestách a u držiteľov ZP nie? je pravda, že policajti nebudú stáť v dave a pýtať sa: "TY! máš zbrojný preukaz?" ale pri polovníkoch vedia kde ich hľadať. Tiež by medzi nimi mala fungovať samokontrola, aby opitý polovník namiesto novej trofeje nezískal exkluzívny pobyt v chládku za usmrtenie z nedbanlivosti (je to správne použitý termín?)
Tu proste "racio" nepustí, kiež by všetci ľudia poznali význam toho slova.
K ožranom - prečo sa robia pravidelne kontroly na cestách a u držiteľov ZP nie? je pravda, že policajti nebudú stáť v dave a pýtať sa: "TY! máš zbrojný preukaz?" ale pri polovníkoch vedia kde ich hľadať. Tiež by medzi nimi mala fungovať samokontrola, aby opitý polovník namiesto novej trofeje nezískal exkluzívny pobyt v chládku za usmrtenie z nedbanlivosti (je to správne použitý termín?)
Vážení, chcel by som upozornit na to, že celý tento boom ohľadom strieľania psov a mačiek vznikol na základe nového zákona o poľovníctve.Občianske združenie Psia duša organizuje petíciu ohľadom zmeny tohto zákona. Porovnajte oprávnenia poľovníckej stráže:
Starý zakon -
oprávnenie usmrtiť v poľovnom revíri psa, ktorý mimo vplyvu svojho vedúceho vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšieho trvale obývaného domu, hľadá alebo prenasleduje zver, alebo sa k nej plazí.
Nový zákon -
oprávnenie usmrtiť v poľovnom revíri psa vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšie trvale obývaného domu alebo ktorý hľadá alebo prenasleduje zver alebo sa k nej plazí.
Nový zákon dáva poľovníkom právo zastreliť psa vo vzdialenosti väčšej ako 200m od posledného trvale obývaného domu doslova bezdôvodne, aj v prítomnosti majiteľa.
Zamyslite sa nad tým. Je ten zákon podľa vás v poriadku ? Tu sa nemožno spoliehať na charakter poľovníka, ten nezmeníme, ale zákon by sa mal zmeniť. A o to v prvom rade tomuto občianskemu združeniu ide. Podľa mňa treba tú petíciu podporiť.
Starý zakon -
oprávnenie usmrtiť v poľovnom revíri psa, ktorý mimo vplyvu svojho vedúceho vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšieho trvale obývaného domu, hľadá alebo prenasleduje zver, alebo sa k nej plazí.
Nový zákon -
oprávnenie usmrtiť v poľovnom revíri psa vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšie trvale obývaného domu alebo ktorý hľadá alebo prenasleduje zver alebo sa k nej plazí.
Nový zákon dáva poľovníkom právo zastreliť psa vo vzdialenosti väčšej ako 200m od posledného trvale obývaného domu doslova bezdôvodne, aj v prítomnosti majiteľa.
- 2weird2die
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 15 years 9 months
ak ideš psa venčiť mimo mesta/obce v ktorej žiješ, mal by si mať poňatie o tom, kde polovníci nebudú robiť drahoty ohľadom voľného pohybu štvornohého miláčika.agger napísal:Ako ma bezny clovek vediet kde je polovny revir? Ako je ohraniceny? Je nejako oznaceny?2weird2die napísal:psíčkar by mal spraviť všetko preto, aby nedošlo k takémuto stretu. musí vedieť aké riziko podstupuje, keď vstupuje so psom do polovného revíra, odviažeho ho a nedajbože mu ten pes utečie.
Samozrejme, že revír bežne nenájdeš pooznačovaný, ale mysli tým laicky les, húštiny, lúky, pasienky a iné, pevne neohraničené plochy, na ktorých sa môže pohybovať tak divá zver, ako aj polovník - či už ten rozumný, ktorý najprv upozorní, potom zvažuje ostrý zásah, alebo polovník, ktorý zákon pozná a vykladá si ho tak, ako mu to vyhovuje - teda aby si mohol vystreliť - že takých polovníkov máme je všeobecne známe..
Veľa pojmov si musím ešte ozrejmiť a všetky rady/názory mi budú užitočné. Nerád by som tu skončil ako iný užívatelia po 10tich príspevkoch.. potrebujem si formovať mienku v oblasti, ktorou sa zaoberá toto fórum.
edited: súhlasím s tým, že zákon je formulovaný ľahkovážne..
Co dodat: vagne znenie zakona plus toto: http://lvu.nlcsk.org/polovgis/Mapa.aspx , kde vsade nam mozu picnut psa. Uz len cakam co pride dalej. Dostanem ucet za gulu ktorou mi ho zastrelia? Bananistan.
-
inspiring_liskov
dnes som bol par metrov za dedinou a kukal som ako z posedu trci flinta...
napadla mi nasledovna uvaha: ja ako drzitel ZP sk A,E mozem strielat z flinty iba na schvalenej sportovej strelnici....
nimrod , drzitel ZP sk. D moze z takej istej flinty strielat kdekolvek za dedinou, staci ked si na poli porozklada plechovky alebo iny tercoidny material a moze to tam prasit cely den.
Takze ak si rozsirim ZP na D a stanem sa clenom miestneho folkloristickeho zdruzenia alkoholikov v kamizolach, nemusim platit 5euro za hodinu ked si chcem zatrenovat s malorazkou... staci ked budem mat zeleny kabat a budme tvrdit ze idem na skodnu ??
napadla mi nasledovna uvaha: ja ako drzitel ZP sk A,E mozem strielat z flinty iba na schvalenej sportovej strelnici....
nimrod , drzitel ZP sk. D moze z takej istej flinty strielat kdekolvek za dedinou, staci ked si na poli porozklada plechovky alebo iny tercoidny material a moze to tam prasit cely den.
Takze ak si rozsirim ZP na D a stanem sa clenom miestneho folkloristickeho zdruzenia alkoholikov v kamizolach, nemusim platit 5euro za hodinu ked si chcem zatrenovat s malorazkou... staci ked budem mat zeleny kabat a budme tvrdit ze idem na skodnu ??
Lopovníci majú tiež svoje pravidlá.
Napríklad majú revírnu knihu, kde by sa pred vstupom mali zapísať a po odchode zapísať čo strelili, a kolko krát vystrelili.
V opačnom prípade je to, ako keby pytliačili.
Podobné majú aj rybári, hneď po príchode k vode musia zapísať dátum a revír, a každý úlovok okamžite zapísať.
Ak stretnete opitého polovníka zo zbraňou, tak vám nič nebráni zavolať políciu a nahlásiť priestupok. Tak skoro si asi nezastriela.
Napríklad majú revírnu knihu, kde by sa pred vstupom mali zapísať a po odchode zapísať čo strelili, a kolko krát vystrelili.
V opačnom prípade je to, ako keby pytliačili.
Podobné majú aj rybári, hneď po príchode k vode musia zapísať dátum a revír, a každý úlovok okamžite zapísať.
Ak stretnete opitého polovníka zo zbraňou, tak vám nič nebráni zavolať políciu a nahlásiť priestupok. Tak skoro si asi nezastriela.