Zaviesť povinné psychotesty !!!, alebo už sú a nefungujú?

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
peterson
expert
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa peterson »

BKSL: dovolím si drobne nesúhlasiť s tvojím názorom, že človek s 500e platom takto vidí spoločensko-socialne javy.

Neviem ako hlboko sú tvoje poznatky z prostredia takýchto ludí, ale môžem ti povedať, že ludí s malým príjmom trápia trochu iné veci ako grázel so ZP, či tvoja téza o prechode na zástavku v bezpečí.

Trochu sa poobzeraj na ulici, poseď si v krčme, kde takíto existujú a zistíš, že jednotlivec alebo naopak rodina s platom 500e vníma úplne iné veci.
Ich trápi obsah peňaženky, chladničky a šeky. Ich ako aj ostatných občanov sa bezprostredne dotýka bežná uličná kriminalita ako sú krádeže, či všelijaké priestupky proti obč.spolunažívaniu, ver.poriadku a majetku .
Činnosť "závadových ludí" ako sú vydierania, nátlaky či iné mafianske praktiky sú úplne mimo nich. Prečítajú si o nich ráno na zástavke v Novom čase a potom ho odhodia do koša.

Ozbrojenosť obyvatelstva je daná viacerými faktormi, ktoré na ňu vplývajú. Ide hlavne o potrebu konkrétneho človeka byť ozbrojený, dalej charakter povolania alebo záľuba a v neposlednom rade fin.možnosti.
To, ako bude štát regulovať množstvo legálnych zbraní je opäť len určitá aktivita konkrétnych ludí na kompetentných miestach a ich pohlad na vec(poslanci NR SR alebo policajti). Psychotesty sú podla mňa slabý výkrik do bútlavého stromu.
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa R »

BKSL napísal: Ako som uz pisal v inej teme, povinne psychotesty a vysledky idu len priamo na policiu, skusanemu pride len vyrozumenie z policie ci ano alebo nie. T.j. ziadny psychologicky tlak na "obvodaka" alebo psychologa.
Psychologovia budu urceni v zozname pre tuto pracu a konkretny posudzujuci bude uvedeny v zaznamoch k dotycnemu ziadatelovi.
a kto bude kontrolovať nezaujatosť psychológov ? Ak by si mal záujem dám ti kontakt na jedného u ktorého by si na 100% neprešiel, vôľa vlastniť zbraň je podla neho jasným dôkazom agresivity...
niko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa niko »

Urad pre dohlad nad zdravotnickou starostlivostou. Ten ho bude kontrolovat.
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

BKSL:
Asi na nezhodneme v tvojich nazoroch na potrebu vacsej statnej kontroly cohokolvek (zbrojaky, vodicaky, ...), ktore tu prezentujes :wink:

V rychlosti zareagujem len na 2 veci
BKSL napísal:A "obvodak" vobec nie je vhodny na taketo triedenie.
Na zaklade coho toto tvrdis?
Ma nasa spolocnost nejake vaznejsie problemy s legalnymi drzitelmi zbrani, odkedy boli zrusene povinne psychotesty a o zdravotnej sposobilosti rozhoduju "len" obvodaci?

BKSL napísal:A k tym USA. Uz aj tito "priekopnici" postupne zvysuju naroky na drzanie strelnej zbrane prostrednictvom roznych obmedzeni a preukazov.
Ak ma pamat neklame, v poslednych rokoch/desatrociach v USA naopak klesa pocet statov (a miest) s restriktivnou zbranovou politikou, tvrdo restriktivne zostali tusim uz len 2 ci 3. Vid. napr. nedavnu kauzu McDonald v. Chicago.
Ak mas opacne informacie, poprosim ta o zdroj.
inspiring_robinson

Príspevok od používateľa inspiring_robinson »

yarco - súhlas;
BKSL - napriek tomu, že som do zbraní investoval za roky mojej záľuby podstatne viac ako píšeš, považujem za vyhodené akékoľvek peniaze na nezmyselné plošné psychotesty; mnohí držitelia zbraní u nás obracajú korunky ťažko v rukách, nie všetci sú sponzorovaní športoví strelci či majetní ľudia a právo vlastniť zbraň majú aj ujčok z dedinky čo trikrát do roka vystrelia; veľmi to celé zjednodušuješ a prekvapuje ma, že sa prihováraš za plošné psychotesty bez pádnych argumentov prečo by mali byť plošné...ale ako osobný názor to samozrejme akceptujem, len sa s tým nedá súhlasiť bohužiaľ
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

http://en.wikipedia.org/wiki/Gun_politi ... ted_States

Pozri od "20th century", mne sa zda ze skor sa zakony pritvrdzuju.
Nebyt zbrojnej lobby, boli by na tom horsie ako my :-)

A k tym "obvodakom" mna trapi skor ich odbornost. Obvodak jednoducho o tebe vela po psychickej stranke nevie hlavne ked k nemu chodis iba pre potvrdenie ako su "prace vo vyskach, farboslepost a pod."
Reakcia mojej "obvodacky" ked pocula ze "zbran" tak hned bez rozmyslania aj testy. Pre dokreslenie ma okolo 60 rokov a len same zeny co "zdedila" po odevnej firme. Ja som u nej zostal ako "retro" este od cias strednej skoly kedy ma tam papierovo zaradila moja mama :-)
Inak v pohode doktorka, ale jednoducho slovo "zbran" bolo ako aktivovanie obranneho balika opatrení :-)
inspiring_kepler

wins vies preco tu tocim stale o psychotestoch, aby nam tie zbrane nevzali uplne. Radsej sa dam dobrovolne čeknúť systémom, aby ostatni mohli kludne spavat a ja tiez. Ved sa pozrite co sa deje v EU. Chcete byt radsej bez zbrane alebo sa dobrovolne podrobite psychotestom ?!
Ani ten najlepsi psychotest nezabrani tomu aby si niekto neprestrelil hlavu a podobne.

"Chcem sa kilnut tak sa kilnem efektivne. Pustim si trubu, nie to je dlho, pustim zilou, nie to je tiez dlho. Skocim pod vlak, u nas ziadny nechodi. A ved mam pistol a za sekundu po probleme, co si teda z ponuky vyberiem ?"

Treba konecne pochopit silu verejnej mienky a medii a porozmyslal ako ju nahnut na svoju stranu. Nie podobne ako "legistelum" hned zhodi markizu ako to ich reporter pokaslal, to je uz fakt riesenie.
Osobne som od legistelum cakal most medzi antistrelcami a nami ale opak je asi pravdou. Poviem to po lopate, my sme ti co sa im musime strkat do riti v tejto situacii a nie naopak.
miro285
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa miro285 »

Možno že blbá otázka, ale nepostrehol som dôvod na psychotesty u civilov :shock:
peterson
expert

Príspevok od používateľa peterson »

ehmmm........ tu by som sa trochu združenia Legistelum zastal.
Je úplne normálne a legitímne, aby sa predstavitelia združenia ohradili či bránili novinárskej svojvôli.
Súhlasím s tým, aby hnutie efektívne pôsobilo na poli obč.združení, ale je dobré, aby aj novinári či televízny redaktori vedeli, že nemôžu subjektívne manipulovať občanov na úkor filozofie činnosti toho ktorého hnutia.
Ja by som na mieste predstaviteľov združenia vyhľadal pána redaktora, dal s ním kávu či obedík a rozdebatovali by sme si pravidlá hry. Verím, že by sa nedorozumenie vysvetlilo
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa R »

niko: to ti už bude trt platné, kým (a ak vôbec) udzs vydá rozhodnutie o pochybení v posudku prídeš o poplatky a tiež môžeš byť aj mŕtvy, psychológ stihne medzitým odpísať pár ďalších žiadatelov. Udzs nerieši náhradu škody za zle poskytnutú zdravotnú starostlivosť, tú si musíš vymáhať v občianskoprávnom konaní...
inspiring_kepler

miro2851 napísal:Možno že blbá otázka, ale nepostrehol som dôvod na psychotesty u civilov :shock:
Dovod je ten aby sme nahli verejnu mienku na nasu stranu, ze sme normalni ludia a este aj certifikovani systemom statu.
inspiring_kepler

peterson napísal: Ja by som na mieste predstaviteľov združenia vyhľadal pána redaktora, dal s ním kávu či obedík a rozdebatovali by sme si pravidlá hry. Verím, že by sa nedorozumenie vysvetlilo
peterson viem ze to myslis dobre, ale vsimni si len to co som zvyraznil.
Necitis z toho agresiu ze "hej ty, dame ti po papuli ak nebudes drzat hubu".
My sme tí co potrebuju dobru reklamu, nie ten redaktor. A ked nesuhlasi legistelum s jeho nazorom resp. s nazorom markizy tak sa to da napisat aj diplomaticky a nie vo forme "nie si s nami, si proti nam".

A to je to co bezni ludia na drziteloch zbrani neznasaju, tu okatu hurá agresivitu a automaticke riesenie kazdej situacie bud ty dole alebo ja.
To neustale porovnavanie sa, kto je lepsi. Ak ma to zdruzenie mat vyznam, tak hlavni predstavitelia musia byt diplomati ci chcu alebo nie.
miro285
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa miro285 »

Ale pýtam sa na ten dôvod? Je preukázaná zvýšená kriminalita legálne držanou strelnou zbraňou, alebo presahuje iné spáchané TČ?
inspiring_kepler

Nie, nie je. Ale bezni ludia sa boja drzitelov zbrani a to je ten hlavny dovod.

A to je dovod aby nejaky politik, strana z toho zacala skor ci neskor tazit politicky kapital.
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

BKSL napísal:
miro2851 napísal:Možno že blbá otázka, ale nepostrehol som dôvod na psychotesty u civilov :shock:
Dovod je ten aby sme nahli verejnu mienku na nasu stranu, ze sme normalni ludia a este aj certifikovani systemom statu.
IMO psychotesty by mali na verejnu mienku dopad minimalny az ziadny, v roznych systemoch certifikacie vyrobkov, systemov aj ludi fungujem a mozem ti garantovat jedno. Dneska tieto systemy skoro nic negarantuju. Papierova vojna. Chcet na seba nieco taketo aplikovat dobrovolne je hodne za hranicou masochizmu.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"