Remington 700 (variacie)

omega51
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa omega51 »

Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

Gunslinger
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Hezkyyy, uz len cakat ci sa niekedy Remy MSRka dostanu aj k nam (ale vzhladom na to ze vyhrali ten konrakt tak sa MSR asi zaradi medzi 'next to impossible' pre export).

Gunslinger
Ares
občasný prispievateľ

Príspevok od používateľa Ares »

ovšem stojí za to si přečíst diskusi pod článkem :lol:
friendly_montalcini

Príspevok od používateľa friendly_montalcini »

Poradite mi, ci sa rozhodnut pre
REMINGTON 40-XB Tactical http://www.remingtonle.com/rifles/40xb.htm
alebo
Model 700™ XCR™ Tactical Long Range http://www.remington.com/products/firea ... range.aspx

Chcel by som v prvom rade kvalitnu hlaven, velmi sa mi paci kanylovana (maju ju obe)

dakujem za akekolvek info
Ares
občasný prispievateľ

REMINGTON 40-XB Tactical - přesnější, mechanicky lépa zpracovaná, závěr i pouzdro závěru soustružené a frézované. Hlaveň povrchově upravená nerezová ocel. Měl jsem v ruce asi před rokem, opravdu překrásné zpracování, chod závěru moc pěkný, rámeček nábojové schránky přibodovaný k pouzdru závěru. V případě potřeby nebude problém svar odbrousit a vyměnit za zásobníkový systém.
Model 700™ XCR™ Tactical Long Range - standardní Remington 700, takže pouzdro závěru i závěr kované za studena s následným osoustružením a zafrézováním. Hlaveň klasika Chrom Molybden, kompletně povrchovka nějakým nitridováním či co to je. Měl jsem ho před týdnem v ruce, chod závěru až po vstup k uzamykacím ozubům hladký, ale v tom průchodu byl dost těsný a muselo se trochu zabrat. Snad se to u té zbraně ochodí používáním, ale nepřišlo mi to příjemné. Ta povrchovka sice vypadá opravdu moc hezky a odolně, ale ta nestřílí

Co se mě týče, tak pokud pro tebe nejsou problém finance, tak bych z těchto dvou volil 40-XB, jinak bych šel do 40-XS. Přeci jen stoupání vývrtu 1/14" u XB už mi přijde dost málo.
friendly_montalcini

Tak klobuk dole, kde natie informacie chodis?
Super...
Nuz, ta XS sa mi vobec nepaci. Ta XB je dostupna ihned, je drahsia...ale ako som povedal, hned dostupna.
Pazbu by som chcel aj tak menit, mozno sa budes smiat, ale za toto
http://www.boydsgunstocks.com/ROSS-FT-R ... 065-ft.htm
proste sa mi to tak paci...
Ares
občasný prispievateľ

Vidíš, mě se zase vůbec nelíbí XB. Ale proto máme každý jiný vkus, abychom neměli všichni stejné zbraně, to by pak byla děsná nuda ;)

Spíš je opravdu otázka, jaké střeky z toho hodláš střílet, protože 12" stoupání se používá pro střely do takových 175gr, přičemž třeba taková 155gr lapua scenar je stejně dlouhá jako 175gr Sierra, takže už se dostává pomalinku na hranici stability. Ze 14" stoupání budeš moct myslím střílet tak maximálně nějaké dost krátké střely váhově tak do těch 155gr, ovšem pravděpodobně vyjma právě 155gr Lapua Scenar, která dává dost velkou balistickou výhodu. Čili to budeš muset honit hodně rychle a balistika střely potom tu počáteční rychlost prostě utopí kvůli nízkému BC

P.S.: Asi hloupý dotaz, ale k jakému účelu ta puška bude sloužit, když ji chceš přepažbovat z pažby která je odolná proti vnějším vlivům do dřevěné pažby?

P.P.S.: Tak co jsem tak zkusi vypočítat, tak ze 14" stoupání při úsťové rychlosti nějakých 2700fps mi vychází hraniční délka střely 1.232"
TURBIAK
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 3 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

ares : The Model 40-XB Tactical has a button-rifled barrel with a twist rate of one turn in 12 inches. tak nehadam sa ale 1: 14 by bola kravina
troides: skus si precitat celu temu o remingtonoch a prides na par veci..
40-XB Tactical ma podla mna vyslovene hnusnu pazbu :) kupovat tuto zbran aby si nasledne povodnu pazbu vymenil za lepene drevo je zcestne ... to si mozes kupit SPS varmint a nahodit tu lepenu pazbu (ale treba do nej urobit pillar bedding )
hmm mozem sa opytat co sa ti nepaci na 40-XS ? napis este co chces strielat , ako daleko a ako presne
friendly_montalcini

[quote="TURBIAK"]

Je tu mozno paradoxna poziadavka...chcem ju vyuzivat aj na polovne ucely (skor ale skodna na vacsiu vzdialenost) ale aj na sportove ucely.
U nas je strelnica na 300m, rad by som skusil strelbu nad 800m

Pre mna je dolezite, ze sa mi zbran musi pacit (chapem, ze to mozno nedava zmysel)

tak asi tak.....
friendly_montalcini

Ares napísal:Vidíš, mě se zase vůbec nelíbí XB. Ale proto máme každý jiný vkus, abychom neměli všichni stejné zbraně, to by pak byla děsná nuda ;)

P.S.: Asi hloupý dotaz, ale k jakému účelu ta puška bude sloužit, když ji chceš přepažbovat z pažby která je odolná proti vnějším vlivům do dřevěné pažby?

P.P.S.: Tak co jsem tak zkusi vypočítat, tak ze 14" stoupání při úsťové rychlosti nějakých 2700fps mi vychází hraniční délka střely 1.232"
Ares napísal:Vidíš, mě se zase vůbec nelíbí XB. Ale proto máme každý jiný vkus, abychom neměli všichni stejné zbraně, to by pak byla děsná nuda ;)

Ares, poprosim ta oradu...

1. spomenul som, ze chcem pouzit zbran aj na polovne ucely, pazba, ktoru som objednal je laminatova siva, cize tu by som pouzil na polovne ucely
2. paci sa mi hruba kanylovana hlaven a dlzka aspon tych 26"
3. chcem pouzivat rozne typy striel
4. s cenou nemam extra problem
5. velmi inklinujem k tomu remingtonu

porad mi teda prosim, co objednat....

dakujem moc

rasto
friendly_montalcini

Ares napísal: Co se mě týče, tak pokud pro tebe nejsou problém finance, tak bych z těchto dvou volil 40-XB, jinak bych šel do 40-XS. Přeci jen stoupání vývrtu 1/14" u XB už mi přijde dost málo.
Ares, pozeral som stranku remingtonu, ten 40-XS ma take iste stupanie hlavne, ako XB, pozri

Chambered in .308 Win (1:12" Twist)

hm?
Ares
občasný prispievateľ

Tak buď nevím já co píšu a nebo to neví Remington
Action
· Remington 40XB Bolt Action Repeater
· Stainless Steel with Teflon coating
· Hinged Floorplate
Trigger
· Adjustable Remington 40X
Barrel
· 27 1/4" long
· Stainless steel with Teflon coating
· Three longitudinal flutes for weight reduction
· Twist rate = 1 turn in 14"
· Buttoned rifled benchrest/target grade
· 7/8" muzzle diameter
· Special Rollmark on barrel 40XB TACTICAL
· 308 Winchester Caliber
Performance
· 1/2" or less group with proper ammo at 100 yards***
· Factory test target included demonstrating
Stock
· H-S Precision (tm) Pro Series Tactical Stock
· Black color with dark green spiderweb
· Two front swivel studs
· One rear swivel stud
· Precision machined aluminum bedding block for precise fit to barreled action
· Vertical pistol grip
No a jinak zpět k tvým požadavkům. Pokud ti jde o to, tahat tu pušku po lese na rameni, lézt s ní mezi stromy a pak si možná někde kde je rozhled vystřelit, tak mi puška této kategorie, váhy a délky hlavně nepřijde jako to pravé ořechové. Pokud by jsi ovšem neměl v plánu mimo výměny pažby ještě zkrácení hlavně. Ostatně, co tak plánuješ na těch 800m lovit?
TURBIAK
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 3 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

Designed and built in the Remington Custom Shop for the serious competitive shooter, the Model 40-XB Tactical features a Teflon® coated, stainless 40-XB bolt action repeater, adjustable 40-X trigger and precision machined aluminum bedding block. The Model 40-XB Tactical has a button-rifled barrel with a twist rate of one turn in 12 inches.

som slepy alebo tam vidim 1:12 ??

http://www.remingtonle.com/rifles/40xb.htm

zato ze ty vidis dole 1:14 je tvoj problem ze tomu veris..idem volat znamemu co ma taku XB aky ma twist ale ty aj tak stale by si tvrdil 1:14 lebo si ..
Ares
občasný prispievateľ

Promiň, možná že jsem blbý, ale to co jsi napsal je stejné, jako kdybych napsal, že je tvůj problém, když věříš že v textu je 12", i když ve specifikacích je 14". Laskavě raději piš k věci než aby jsi se tady dohadoval o p*****. Já se snažím dopídit pravdy
Napísať odpoveď

Návrat na "Športové zbrane"