Lipšic chce zakázať 58čky a im podobné zbrane!

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Rudo
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Rudo »

Je rozhodnuté. V stredu idem po nákupné povolenie na SA vz.58. Neúspech si nepripúšťam. Musia mi ho dať.
Nechcel som robiť unáhlené rozhodnutia, ale musím byť rýchlejší než tí dementi v sakách na hradnom kopci.
Viem, že to sem priamo nepatrí a že predbieham - bol by som vám veľmi veľmi veľmi vďačný, keby sa našiel niekto, kto by išiel potom so mnou nejakú 58-ku vybrať. Nevyznám sa do toho a nerád by som kúpil nejaký Scheiss.
BTV
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 6 months

Príspevok od používateľa BTV »

Len tak "by the way".... psychotesty moze robit aj neurolog....... :!: :!: :!:

Takze ak nechcete dat zarobit psychologovi, tak aj toto je cesta....
Rudo
častý prispievateľ

Nerád odbáčam od témy: psychotesty môžu byť rovnaké, ale metodiky vyhodnotenia sa môžu líšiť. Ja som toto neštudoval, ale môj názor je, že neurológ svojím psychotestom odhalí parkinsona, demenciu a podobne nie ?
BTV
častý prispievateľ

Nie je to jedno ked posudok bude rovnaky a za odlisnu cenu?

Inac to, ze psychotesty mozu robit aj neurologovia som sa dozvedel od doktorky (dobry zdroj :wink: )....
marksman2
prispievateľ
Registered for: 21 years 1 month

Príspevok od používateľa marksman2 »

Rudo napísal:Je rozhodnuté. V stredu idem po nákupné povolenie na SA vz.58. Neúspech si nepripúšťam. Musia mi ho dať.
Prines si potvrdenie zo svojho streleckého klubu kde si zaregistrovaný lebo inak ti ho nedajú. Minulý týždeň som sa na to informoval keď som si bol pre nákupko na dekalamitku. Už i na tú to požadovala.
Rudo
častý prispievateľ

Butvin: neviem, môj názor je taký, že neurológ bude vedieť vyhodnotiť len to, či máš nejakú fyziologickú poruchu (reč, pamäť ...) a psychológ zase osobnostnú. Samozrejme sa môžem mýliť. Vieš, tie otázky môžu byť rovnaké, ale metodiky vyhodnotenia sa môže meniť.
marksman2: na mojom preukaze je napísané Slovenský strelecký zväz. Nie je tam napísané ani revolverový, ani vzduchový, ale strelecký. Čo tí zelení stále riešia ?
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Musiš mať aktualne potvrdenie od klubu s pečiatkou nie staršie ako 3-mesiace,toto chcu policajti.Preukaz nestací,lebo preukaz ma aj ten co uz davno v spolku nieje alebo neplati členske.
BTV
častý prispievateľ

Rudo: V kazdom pripade ti treba potvrdenie od sportoveho klubu, ze sa zaoberas strelbou zo zbrane SA58, alebo inej, bez toho ti nakupko nevystavia....
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Ano ozaj Michal máš pravdu,treba vyjadrenie klubu ze sa klub zaobera strelbou IPSC,kde su pouzivane SA-58,858.
Rudo
častý prispievateľ

Toto si dokážem vykecať, trápi ma to miesto pobytu: zákon uznáva jedine prechodný a trvalý pobyt. Ja nič také nemám. Môžem dať k nahliadnutiu iba nájomnú zmluvu.
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Zákaz zbraní môže naraziť na ústavu

http://hnonline.sk/slovensko/c1-4627281 ... -na-ustavu
lenochod
prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa lenochod »

Ze primerana nahrada. Uz vidim tu primeranost. 5 korun a pal dpc na zmrzlinu...

Inak, nejak sa stale neviem dopatrat o ake typy zbrani by sa malo jednat...
Full auto - zakaz zberatelstva(na iny ucel fyzicka osoba mat FA nemoze)
Semi auto prerobene z full auto - takisto zakaz(aj dlhe aj kratke?)
Semi auto original vyrobene so vzhladom full auto?
Nedajboze standardne(ne-full auto vzhladu) poloautomaticke dlhe? wtf, to hadam nie!
Rudo
častý prispievateľ

Najmä preto netreba pripustiť, aby sa obetovalo jedno (dlhé guľové) za cenu niečoho iného (napr. skupina A). Musíme sa pokúsiť zachrániť súčasný stav. Nezlyhal predsa zákon 190/2003. Zlyhal jednotlivec a polícia. Ja si myslím, že keby bola dôsledná kontrola zo strany polície počas držby zbrojného preukazu/zbrane a keby zákon 190/2003 naozaj platil pre všetkých rovnako (žiadne ústupky pre skupinu A iba podnikateľom, známym a tak) tak by sa eliminovali jedinci, ktorí nám robia hanbu.
Ach, asi si dám pauzu, lebo začínam strácať objektívnosť. Keď si predstavím kolegov, ako im je to jedno, tak je mi do plaču. Iba dvaja boli ochotní pripustiť leglnosť držby zbrane na ochranu osoby. Jeden je proti noseniu a druhý proti dlhým zbraniam na ochranu. Ostatným je to jedno, lebo sa ich to netýka.
Gunslinger
moderátor
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Panzer: Dik za link, i ked clovekovi sa len zdvihne tlak (odkedy mozu sportovi strelci vlastnit samopal? To ti pisalkovia nevedia ani len napisat 'samopal' do googlu aby zistili ze pisu blbosti?)

Poslanec SDKÚ-DS Martin Pado: „Jednoducho každý má nejaký doklad o tom, že si zbraň kúpil, kde a za koľko, tak nech to predloží pri preberaní a vyplatí sa mu nejaká suma.“ Toto su slova byvaleho ministra vnutra?

Odkial vobec pojdu tie peniaze na vykupenie? Z rocpoctu ministerstva vnutra? A ak ma niekto blocek este v Kcs, akym kurzom mu to budu prepocitavat? A co ludia co blocek nemaju? Aky zakon prikazuje obcanom drzat v uschove blocky za vsetko co si poslednych 30 rokov kupili? A co zberatelske zbrane? Za specialitku co by sa dala vydrazit za melon dostane drzitel povodnu cenu ? (16 toliarov a 5 grosov?)

Zakaz full-auto by som este chapal, zberatelia by sice neboli nadseni, ale v podstate ich vyuzitie je nulove - nedaju sa pouzit ani v ramci sportu na ziadnu strelecku disciplinu, a nehodia sa ani na polovanie ci ochranu zivota ci majetku. A ak zberatel nechce prist o cast zbierky, nech teda automaticke zbrane ozaj ma ulozene na policii (ich pocet je minimalny, a majitel s nimi nebude chodit ani na polovky, ani kazdy druhy vikend trenovat sportovu strelbu...).

Na druhej strane "semi-auto so vzhladom full auto" je zlatanina a hlupost, ked si clovek zoberie ako su zbrane tohto typu prepletene (uz z historie M14ok, G43ojok a pod.), a napriklad o skoro vsetkych loveckych samonabijacich gulovniciach sa da povedat ze "maju vzhlad" M1A (ktora existuje aj vo full-auto prevedeni), cize takato formulacia by sa v podstate vztahovala na vsetky...

Gunslinger
inspiring_babbage

Príspevok od používateľa inspiring_babbage »

ja by som bol za organizovaný protest a predkladanie širokej verejnosti, že čo reálne môže nastať po tomto zákaze...pokiaľ si necháme takto šliapať po našich právach o chvíľu budeme iba zajatci tohto systému bez akejkoľvek možnosti obrany...
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"