Walther P22 - názory, skúsenosti?

inspiring_tu

Príspevok od používateľa inspiring_tu »

To:majac
Pekných pár púzdier od fobusu so videl v Lesone v BB.A skús ešte v poľovníctve Terem.Ľahko to nájdeš,obidve predajne sú totiž na námestí SNP :)
Používateľov profilový obrázok
majac
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa majac »

dik za radu, pobeham to vsetko ked tam uz budem.
inak som sa dozvedel, ze predajna kde skemro videl konkretne tohto fobusa je v Europe, zevraj v nejakej airsoftackej predajni, tak mrknem aj tam.
aspon uvidim, ze co je v BB za sortiment...
inspiring_tu

Nieje zač.Až by si náhodou niekde narazil na fobus-a pre Mosquito,daj prosim vediet.
kapula
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kapula »

ja som na moskyta kupil dastu co je na CZ 82/83 a je to v pohode, sice som planoval zobrat ten od falco.sk, ale ked uz som bol v predajni a ked ta dasta sedela...
inspiring_tu

Ja mám univerzál variabilné Falco na CZ 75,85 Beretta 92,SIG 226 a v pohode pasuje na obe moje zbrane.Myslím že by tam určite vošla aj P22. Len sa mi veľmi páči ten fobus...:D Ale vraj stojí na Mosquito okolo 1500,Sk-a to je trochu moc... :?
friendly_khorana

Príspevok od používateľa friendly_khorana »

Ahoj - puzdro Fobus co je na Sig 226/228 pasuje aj na Mosquito - teda vlastne naopak - Sig Mosquito pasuje do neho . ( pisal som to uz v linku o Mosquite ) . D
inspiring_tu

Ahoj,dík za tip.Čo to púzdro na ten Sig 226/8 asi stojí?
friendly_khorana

Príspevok od používateľa friendly_khorana »

V Tromphe v nakupnom centre Europa v BB za 700 Sk ( ale musieli mi ho objednať , na sklade ho nemali ) - Fobus s pádielkom .
inspiring_tu

Díki za info,pozriem sa po ňom.Nech ti to tvoje slúži.
inspiring_mcclintock

Príspevok od používateľa inspiring_mcclintock »

Planujem kupiť tiež P22 a zaujíma ma či má niekto skúsenosti s dlhodobým používaním supervýkonného streliva typu CCI velocitor,stinger s touto pištoľou. Hlavne či je záver pištole dimenzovaný s dostatočnou rezervou na tento typ streliva a či sa rýchlo neopotrebuje?
inspiring_yalow

Príspevok od používateľa inspiring_yalow »

strelil som po krabičke velocitor aj stinger +50 win laser a vysledok je prasknuty zaver v mieste vybrania pre zachyt zaveru. predtym nastrielane cca 15000 ran.
inspiring_mcclintock

No takze asi s takym strelivom to nebudem moc pokusat. Mozno keby sa tam dala silnejsia vratna pruzina, tak by to stlmilo nárazy zaveru? ... ak sa take nieco da vobec kupit. Budem sa musiet opytat dodavatela ci neexistuje nejaky tuning.
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Musíš si uvedomiť, že tieto hypervýkonné náboje sú vyvinuté špeciálne pre pušku - tam sa využije tá laborácia, ktorá podľa výrobcov dáva 1400 - 1600 fps, čo je teda vysoko nadzvukové strelivo. Z tej 8cm hlavne Waltríka to bude akurát tak šílená šleha, hlasnejšia ako od HV-čka. Na amerických weboch sa dajú nájsť rôzne osobné skúsenosti majiteľov, ale vždy iba v rámci skúšania tohto streliva medzi inými značkami. Nikde nebolo spomenuté poškodenie zbrane, možno preto, že aj tam sú tieto náboje drahšie a nie je dôvod zbytočne prepchávať peniaze hlavňou...
Nevidím však reálny dôvod na trvalé používanie takého "ekrazitu", keď úplne stačia Standard alebo HV, obtiahnu, papier prerazia a nekopú (jeden zo strelcov uvádzal, že pri výstrele velocitorom mu vyletoval zásobník a spätný náraz bol podstatne citeľnejší ako pri HV). A čo sa týka presnosti na reálne vzdialenosti 15-25m, tak vraj žiadna výnimka...
inspiring_mcclintock

...videl som na nete vykonové tabulky vyrobcov streliva .22 LR s úsťovými energiami striel ( napr. 249 J - CCI velocitor) a dlzka hlavni sa pohybuje cca. 60 - 80 mm!
To uz by sa dala P22 pouzivat slusne aj na obranu okrem sportu.

No s týmto strelivom maju problemy aj dlhe samonabijacie malorazky starsej vyroby.

Len som myslel ze, ked bola P22 vyvinutá v podstate len prednedavnom tak ci pocitali pri tom uz aj s tymito novymi nabojmi. Ved samonabijacie obranne pistole pracuju bezproblemo a spolahlivo s ovela vykonnejsim strelivom. No zjavne s nimi neratali...
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Problém vydržania nie je v novosti vývoja, ale v účele zbrane a z toho vyplývajúcej koncepcii a použitých materiáloch. P22 je primárne určená pre zábavu - a tak v nej tej ocele nie je príliš veľa. Záver je z hliníkovej zliatiny a pri extrémne silných spätných nárazoch skutočne môže prasknúť, práve tam, kde je najslabší a kde sa najviac prejavuje moment namáhania. A keď pre zábavu dierkujem papier a plechovky, nepotrebujem používať tú najvýkonnejšiu muníciu. Ale v princípe nič nebráni tomu, použiť ho na obranu... však praskne až po výstrele :twisted:
Napísať odpoveď

Návrat na "Walther"