Panzer, nejdem spochybňovať tvoje slová a nie som ani žiadny zmr*ko egocentrický, ľahostajný voči utrpeniu druhých. A azda som už napísal dosť príspevkov, v ktorých sa opakovalo, ako veľmi si vážim život a zdravie. Lenže v tomto prípade je to tak, že kde ty vidíš obeť, ja ani nie.
Predsa ak skáčem hlavičku do vody, musím vedieť, aké tragické následky môže mať moje rozhodnutie. Ak lyžujem na lavinóznom svahu, detto. Takto by som mohol pokračovať... No a ak sa rozhodnem, že si z času na čas neodpustím nejakú tú krčmovú bitku, alebo bitku kdesi dve ulice od futbalového štadióna, opäť musím vedieť, aké riziko to prináša (pre moje zdravie). Ak sa celkom dobrovoľne, bez akéhokoľvek nátlaku rozhodnem podstúpiť ho, beriem na seba celú zodpovednosť a čokoľvek sa stane, môžem si za to iba ja sám. Som predsa slobodný človek! Naše právo sa na to pozerá inak, ja to síce musím rešpektovať, ale keď príde na môj názor, vec vnímam nejako takto. Pravda, bavíme sa o prípadoch, ktoré možno nazvať "férovkou".
A nebudem sa príliš zastávať názoru, ktorý tu prezentoval Modrý, ale stačí si spomenúť na policajný zákrok počas zápasu Dunajská Streda - Slovan (1.11.2008) a na pár ďalších a domnienka o nezákonnom postupe polície prestáva byť taká absurdná, ako sa na prvý pohľad zdá. Banda grázlikov vyvolá konflikt, nabehnú ťažkoodenci a mlátia to hlava-nehlava. Pardón, ale taká tvrdá represia mi príliš nevonia. Zvlášť, v situácii, keď všetci kašlú na prevenciu a represiu väčšmi ako na upokojenie situácie využívajú na demonštráciu sily. Nepáči sa mi to skoro tak ako vyčínanie grázlov na štadiónoch!
A Luke, ja skutočne poznám pár chalanov, ktorí sa kedysi chodili pobiť na Slovan. Kým vtedy som si o nich myslel, že im musí načisto d*bať, dnes o tom už nie som taký presvedčený. Jednoducho z toho vyrástli, niektorí vychodili školy, dnes sú to normálni chlapi, slušní občania, niektorí už otcovia rodín. Samozrejme, poznám aj pár takých, čo z nich vyrástli riadne ku*vy, ale to nie je pravidlo.