Predvolanie na skúšku
Predvolanie na skúšku
Za aký čas od podania žiadosti o ZP vám bol zaslaný list, aby ste sa dostavili na skúšku ?
-
inspiring_liskov
No ja som si bol podat ziadost 22.10. a hned pri odovzdani ma policajtka poucila o skuske a hned mi aj povedala termin skusky (11.11.) a dnes ma bol policajt preverovat.
Skus zajst, zavolat na PZ ohladom skusky.
Sa mi zda, ze skusku musis mat do 2 mesiacov od podania ziadosti a na skusku ta musia upozornit min. 14 dni pred jej konanim. Alebo to je 7 dni ?
Skus zajst, zavolat na PZ ohladom skusky.
Sa mi zda, ze skusku musis mat do 2 mesiacov od podania ziadosti a na skusku ta musia upozornit min. 14 dni pred jej konanim. Alebo to je 7 dni ?
-
inspiring_hellman
-
inspiring_carver
Ja som to mal trochu komplikovanejšie.... Mne pekne poslali predvolanku na políciu..... Ako som tam prišiel, tak žiadali doplniť žiadosť s tým, že inak ju zamietnu.... Tak som to vyargumentoval.... a potom mi pani policajtka povedala: "Tak zajtra je skúška"..... Na druhý deň som na tú skúšku išiel, nejaké drobnosti som nevedel a keď sa ma predseda komisie pýtal, prečo nie som pripravený.... Tak som mu povedal, že len včera mi jeho pani kolegyňa (ktorá tam sedela tiež) oznámila, že dnes je skúška.... Hodil na ňu veľmi nepríjemný pohľad a potom mi dal doplňujúcu otázku a konštatoval, kedy si mám prísť pre ZP....
ja som podával žiadosť na A na C 10.10. a bolo mi povedané že skúška bude 30.10. Papier nechodil tak som sa bol spýtať čo je vo veci a povedali mi, že nedošiel papier z lustrácie k mojej osobe z BA. Teda že ďalšia skúška bude 22.11. Dnes je 16. a papier stále nedošiel. Asi sa pôjdem opäť spýtať na nejaký progres. Trochu ma tlačí čas, to C potrebujem k práci.
Chcem sa opýtať. Čo v prípade ak mi termín skúšky nevyhovuje ? Môžem požiadať o iný termín ? Ak sa robia raz za mesiac tak potom by bolo možné ďalší mesiac ? Ďakujem
555 VYHLÁŠKA Ministerstva vnútra Slovenskej republiky
§ 3
Spôsob vykonania skúšky
(1) Skúška sa vykoná do 60 dní od podania žiadosti o vydanie zbrojného preukazu. Miesto a termín konania skúšky môžu byť žiadateľovi oznámené pri podaní žiadosti na okresnom riaditeľstve Policajného zboru (ďalej len „policajný útvar“); inak policajný útvar oznámi miesto a termín konania skúšky žiadateľovi najneskôr 14 dní pred vykonaním skúšky. Žiadateľ môže písomne požiadať o zmenu termínu vykonania skúšky z dôležitých osobných prekážok. O žiadosti rozhodne predseda skúšobnej komisie.
§ 3
Spôsob vykonania skúšky
(1) Skúška sa vykoná do 60 dní od podania žiadosti o vydanie zbrojného preukazu. Miesto a termín konania skúšky môžu byť žiadateľovi oznámené pri podaní žiadosti na okresnom riaditeľstve Policajného zboru (ďalej len „policajný útvar“); inak policajný útvar oznámi miesto a termín konania skúšky žiadateľovi najneskôr 14 dní pred vykonaním skúšky. Žiadateľ môže písomne požiadať o zmenu termínu vykonania skúšky z dôležitých osobných prekážok. O žiadosti rozhodne predseda skúšobnej komisie.