Glock 26

tycho28
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 24 Nov 2013, 22:21, upravené celkom 1 krát.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

tycho28
nevypadava ti G z neho? Ma dost makky samosvor.
tycho28
častý prispievateľ

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 24 Nov 2013, 22:21, upravené celkom 1 krát.
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

tycho28: Slabo pritiahnutý opasok :wink:

hohenlohe:
Osobne si myslím, že je to dosť nevhodný spôsob nosenia, ktorý pre bežné použitie nemá žiadne zjavné prednosti.
Pri chôdzi a sedení to možno ako-tak drží, ale ak si predstavím, čo všetko sa môže pri obrane vyskytnúť, neverím tomuto spôsobu.
Šprint, skoky, pády na zem, krátky zápas a naťahovania sa, ...
Navyše na nosenie gule v komore môžeš asi rovno zabudnúť, ak nie si sebevrah :twisted:

Puzdrá pre ľavákov - vonkajšie aj vnútorné - ponúka každý slušnejší výrobca puzdier. Takisto nie je problém si ho za slušnú cenu nechať spraviť na zakázku - Falco, KM Saddlery, ...

Ešte doplním - funkciou puzdra nie je len to, aby zbraň nevypadla na zem (!), ale aby bola stále na rovnakom mieste a v rovnakej polohe, kde ju trénovaná ruka v prípade potreby rýchlo a ľahko nájde. O komforte nosenia nehovoriac.
MRBLUE
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

to:yarco
Pokial si v robote ci sluzbe,alebo nieco podobne,puzdro je vacsinou nutne. Ale ked ides len tak von,preco by si si nemohol zbran dat len tak za gate,do vrecka bundy ci nohavic?
Ja nosim G34 tiez z niekedy len tak bez puzdra,v predu za gatami a este aj obtiahnuty. Hlavne v lete,ked toho na sebe moc nemas,pevny opasok s puzdrom sa mi javi ako zbytocnost. Taktiez malu zbran je mozne pohodlne nosit napriklad v zadnom vercku rifli. A zalozna zbran vo vrecku bundy v zime dokonca predstavuje vyhodu,ze mozes nudzovo strielat priamo z vrecka.
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Nehovorím, že zbraň tak nosiť nemôže, len hovorím, že podľa mňa to nie je vhodný spôsob. Ja by som nadrcnutý Glock za gaťami rozhodne nenosil, vlastne ani nenadrcnutý.
Nosenie vreckových DA kompaktov (nie Glock s 2.5kg spúšťou) vo vreckách má určite svoj dôvod a určenie, ale aj v týchto prípadoch odborníci odporúčajú použiť specialne vreckové puzdrá resp. držiaky. Ich primárnou úlohou je udržiavať želanú polohu zbrane a znížiť riziko chyby pri tasení.

To že ja idem "len tak von" ešte neznamená, že prípadný konflikt bude kvôli tomu menej dynamický a dramatický.
No a v takej chvíli rozhodne nechcem, aby moja ruka siahajúca po zbrani tápala, kde že je vlastne dnes zbraň uložená (puzdro, vrecko, gate, ...) a v akej že polohe sa vďaka predchádzajúcemu pohybu práve nachádza.

Toť vsjo. Nikoho nepresviedčam ani neodsudzujem.

Btw. ja osobne opasok a puzdro aj v lete beriem ako zvýšenie komfortu nosenia, nakoľko rozkladajú hmotnosť zbrane a zaobľujú hrany.
MRBLUE
častý prispievateľ

Ja ti davam za pravdu,puzdro je urcite komfortnejsie co sa nosenia aj tasenia tyka. Ale ani ked ho nemas,niesi az v takej strasnej nevyhode. Ono totiz,ked sledujes okolie a vyhodnocujes dianie okolo seba,bezny utocnik by ta nemal zaskocit a mas cas ho privitat so zbranou v ruke. To hovorim o situaciach ked mas u seba zbran len tak pre istotu. Pokial uz ale si si vedomy hroziacich utokov,pripadne si profesional,urcite sa podla toho zariadis. Teda aj co sa vystroje tyka.
Ja napriklad v lete ked som mal Glocka len zastrceneho v predu za bermudami a cez to koselu s kratkym rukavom,nikto nevidel ze mam zbran. Zato kamos,co bol obleceny podobne a mal okolo pasa silonovy opasok s puzdrom vyzeral hrozne s hrbom na ladvine :) . Ale ako hovoris,je to kazdeho vec,co mu vyhovuje a ako sa citi...
tycho28
častý prispievateľ

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 24 Nov 2013, 22:20, upravené celkom 1 krát.
MRBLUE
častý prispievateľ

:D ...akurat som si ten film po rokoch pozrel. Zlepsilo mi to naladu.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Toto je uz mnou upravene puzdro od http://www.kholster.com original urcene pre Kahr PM9. Obidve puzdra tohoto typu co mam boli relativne siroke a musel som ich plamenom zapalovaca stlacit. Respektive boli zbytocne siroke a nechavali velku rezervu na zbran a neratali s tym ze aj koza sa tvaruje. Ked som sa ale s tym pohral tak puzdro pre Glock 26 ma do sirky len 35 mm vid.foto. Je to "fatal hand-rework" takze esteteticku stranku si nevsimajte, iba uzitkovu :wink: .

http://img526.imageshack.us/g/img0160xg.jpg/
inspiring_hellman

Príspevok od používateľa inspiring_hellman »

Nechcem zakaladat nove vlakno...takze:

Ako je mozne, ze mi na preukaz zbrane napisali, ze "kusove overenie 2002"? Ked podla kodu "BOR" na hlavni mi vychadza ze bol vyrobeny APRIL 2003...(nad tym ze do poznamky na preukaze pisu datum tlakovky sa nepozastavujem :roll: )...
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

A niekde na zbrani mas tu tlakovku vyrazenu formou datumu a znacky ?
inspiring_hellman

Príspevok od používateľa inspiring_hellman »

Nie...Vsade iba orol, NPv a na hlavni este aj BOR.

Od povodneho majitela som sa dozvedel ze on bol v tom ze je r.v. 2002, zrejme aj na papieroch mal tento datum. Ale preco potom mam na hlavni BOR?
vigorous_hawking

Príspevok od používateľa vigorous_hawking »

Ahojte, z casti sa tu prebral moj problem. Som cerstvym majitelom ZP. Mam jasno v tom ze by som chcel Glock avsak sa rozhodujem medzi 19 a 26. Chcel by som obe vyskusat skor ako si nieco kupim. Neviete mi prosim poradit kde by som si mohol obe vyskusat (BA a okolie).

Dik moc.
inspiring_payne

Príspevok od používateľa inspiring_payne »

skus TaT strelnica v Dubravke na Agatovej ul, 19 tam urcite maju a mam pocit, ze aj 26. 02/642 86 306 02/642 86 306 +421 903 461 977, +421 905 988 708
Na ake pouzitie chces tu zbran, ked sa nevies rozhodnut ?
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"