Za zastrelenie priateľa dostal podmienku.
no, zjavne nie si clovek pravneho systemu, lebo to co tu plodis su blbosti na kvadrat. ked nevidis rozdiel, medzi spolocenskou nebezpecnostou cinu, ked priatel nestastnou nahodou zastreli priatela, ked otec tragicky zastreli vlastne dieta nestastnou nahodou a ked da dcera na objednavku zavrazdit svoju matku, tak je asi uplne zbytocne si tu drat klavesnicu, lebo ti to nevysvetlim.
ano, keby dcera strelila v rovnakom setupe matku na strelnici nestastnou nahodou hovoril by som to iste. aj keby sa dvaja bratranci strelili, dve sesternice, manzelsky par, homosexualny registrovany par, dedko a vnucka, bolo by to za rovnakych okolnosti v mojich ociach uplne rovnake a nevidel by som dovod vinnu osobu posielat sediet.
za 2 many si carujem ochranny stit pred tvojou "pseudohumanizmus" bombou a mam voci nej v tomto kole imunitu.
za usmrtenie sa na slovensku v zakladnej skutkovej podstate do vazania zrejme vela nechodi (panzer urcite povie lepsie). ak ti velmi chyba, ze ti neodseknu ruku, nevypichnu oko, nezmrzacia na oplatku tvoju manzelku, alebo nieco podobne, tak si urcite vies najst krajinu, kde sa ti tejto poetickej spravodlivosti dostane a otazka tvojho stastneho zivota v bezpecnej a prava dbajucej spolocnosti je uz len otazkou letenky.
ano, keby dcera strelila v rovnakom setupe matku na strelnici nestastnou nahodou hovoril by som to iste. aj keby sa dvaja bratranci strelili, dve sesternice, manzelsky par, homosexualny registrovany par, dedko a vnucka, bolo by to za rovnakych okolnosti v mojich ociach uplne rovnake a nevidel by som dovod vinnu osobu posielat sediet.
za 2 many si carujem ochranny stit pred tvojou "pseudohumanizmus" bombou a mam voci nej v tomto kole imunitu.
za usmrtenie sa na slovensku v zakladnej skutkovej podstate do vazania zrejme vela nechodi (panzer urcite povie lepsie). ak ti velmi chyba, ze ti neodseknu ruku, nevypichnu oko, nezmrzacia na oplatku tvoju manzelku, alebo nieco podobne, tak si urcite vies najst krajinu, kde sa ti tejto poetickej spravodlivosti dostane a otazka tvojho stastneho zivota v bezpecnej a prava dbajucej spolocnosti je uz len otazkou letenky.
luke
Podpisujem.
BKSL
Podpisujem.
BKSL
Neviem koľko máš rokov, ale ak máš 21 a viac - nechceš sa prihlásiť za prísediaceho do senátu na vašom okresnom súde? Myslím, že by ti celkom prospelo odtrhnúť sa od kaviarenských kecov o ochrane života ostatných ľudí tým, že zavrieš nešťastníka, ktorý neúmyselne zabije svojho blízkeho. Ježiši!Ale chranim zivot ostatnych co ziju v tej civilizacii.
Skutocnym fyzickym trestom previnilca ostatnych vedome vyzyvam aby si davali vacsi pozor pri svojom žití, aby za kazdych okolnosti a co najmenej ohrozovali zivot ostatnych pokial nejde samozrejme o NO.
-
inspiring_kepler
luke, panzer vy beriete svet tak aky by ste ho cheli mat, ja ho beriem taky aky je.
Nie vsetci chcu byt dobri, nie vsetci skutocne olutuju svoj zle skutky, nie vsetci sa tesia z ludskeho stastia a nie vsetci su nestastni z ludskeho nestastia.
A preto ze takito ludia existuju a je ich dost mame zakony, ktore su hranicne mantinely medzi tymi "dobrymi" a tymi "zlymi".
Ked sa hranica viac posunie medzi tych zlych (umely pozitivizmus) tak ich zakon dostatocne nepostihuje a oni na oplatku za to "vylepsuju" spoluzitie tym dobrym formou pachania roznych nelegalnych aktivit.
Ked ste taki uvedomeli, tak mi povedzte kedy budu mat konecne aj obete skutocne chranene svoje prava, napr. zakladne pravo a to pravo na zivot.
Panzer viem ze si sudca, ale osobne som sklamany tvojim postojom k skutocnej ochrane prav obeti.
Nie vsetci chcu byt dobri, nie vsetci skutocne olutuju svoj zle skutky, nie vsetci sa tesia z ludskeho stastia a nie vsetci su nestastni z ludskeho nestastia.
A preto ze takito ludia existuju a je ich dost mame zakony, ktore su hranicne mantinely medzi tymi "dobrymi" a tymi "zlymi".
Ked sa hranica viac posunie medzi tych zlych (umely pozitivizmus) tak ich zakon dostatocne nepostihuje a oni na oplatku za to "vylepsuju" spoluzitie tym dobrym formou pachania roznych nelegalnych aktivit.
Ked ste taki uvedomeli, tak mi povedzte kedy budu mat konecne aj obete skutocne chranene svoje prava, napr. zakladne pravo a to pravo na zivot.
Panzer viem ze si sudca, ale osobne som sklamany tvojim postojom k skutocnej ochrane prav obeti.
S týmto myšlienkovým vzorcom už sa začínaš opakovať, človeče - na svete je 6 mld. ľudí, ale jeho pravú podstatu chápe len BKSL a možno ešte dvaja-traja
Bavíte sa o niečom a ty plynule skáčeš z témy do témy a v podobnom duchu aj argumentuješ. Na neúmyselné zabitie kontruješ vraždou na objednávku, na konkrétnu otázku o spoločenskej nebezpečnosti konkrétneho nešťastníka reaguješ dobrými, zlými a ochranou práva na život v civilizácii.
Krásne gumené pojmy, hotová agitka.
Ten tvoj velebený 'systém' ťa tuším vypláchol viac, než si dokážeš pripustiť.
Sorry za OT príspevok.
Bavíte sa o niečom a ty plynule skáčeš z témy do témy a v podobnom duchu aj argumentuješ. Na neúmyselné zabitie kontruješ vraždou na objednávku, na konkrétnu otázku o spoločenskej nebezpečnosti konkrétneho nešťastníka reaguješ dobrými, zlými a ochranou práva na život v civilizácii.
Krásne gumené pojmy, hotová agitka.
Ten tvoj velebený 'systém' ťa tuším vypláchol viac, než si dokážeš pripustiť.
Sorry za OT príspevok.
-
inspiring_kepler
-
inspiring_tharp
A ďalšia téma, ktorá sa zvrtla na BKSL vs ostatní...
BKSL, na tebe sa mi páči, že keď ti ostatní hovoria, že tvoje keci sú blbosti na n-tú, čo sa teda stáva dosť často, nikdy sa neurazíš, ale argumentuješ ďalej.
Či sú tie argumenty k veci už je iná vec.
Mal by si ísť do politiky. Vždy máš odpoveď, aj keď nie vždy na práve položenú otázku, vieš sa veľmi dobre vykrúcať a používaš aj kľúčové slová, ako napr. pseudohumanizmus.
BKSL, na tebe sa mi páči, že keď ti ostatní hovoria, že tvoje keci sú blbosti na n-tú, čo sa teda stáva dosť často, nikdy sa neurazíš, ale argumentuješ ďalej.
Mal by si ísť do politiky. Vždy máš odpoveď, aj keď nie vždy na práve položenú otázku, vieš sa veľmi dobre vykrúcať a používaš aj kľúčové slová, ako napr. pseudohumanizmus.
-
inspiring_kepler
berserker ja som rad za kazdy nazor.
Mam tu stabilnych oponentov a som rad ze reaguju na moje nazory lebo mi ich pomahaju vylepsovat, mozno to znie neuveritelne ale aj oni mi otvaraju nove obzory, tak preco by som sa mal neustale na nich hnevat.
Pokial to nie je len o "ty si kkt, pi.. " tak to ma stale pre mna vyznam
.
Vzdy bude neinformovanost v spolocnosti, ten kolobeh nikdy nekonci.
Pravda nie je ani zla ani dobra, ale je dolezita pre nase prezitie preto ju rad objavujem. A s ostatnymi sa mi ta pravda hlada jednoduhsie tak preco by som mal reagovat agresivne.
Mam tu stabilnych oponentov a som rad ze reaguju na moje nazory lebo mi ich pomahaju vylepsovat, mozno to znie neuveritelne ale aj oni mi otvaraju nove obzory, tak preco by som sa mal neustale na nich hnevat.
Pokial to nie je len o "ty si kkt, pi.. " tak to ma stale pre mna vyznam
Vzdy bude neinformovanost v spolocnosti, ten kolobeh nikdy nekonci.
Pravda nie je ani zla ani dobra, ale je dolezita pre nase prezitie preto ju rad objavujem. A s ostatnymi sa mi ta pravda hlada jednoduhsie tak preco by som mal reagovat agresivne.
-
inspiring_tharp
-
momentalne anonymny
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 20 years 11 months
pravo na zivot budu mat obete chranene vtedy, ked im ho nebude chciet obmedzovat navrhovatel svojimi aktivitami - teda ich pravo rozhodnut sa co chcu pre svoje pravo na zivot urobit.BKSL napísal:luke, panzer vy beriete svet tak aky by ste ho cheli mat, ja ho beriem taky aky je.
a pokial ide o tuto vec, tak neviem, ako bude pripadnu nahradu skody napr. 100.000 € splacat vazen z basy, aby poskodeny mal nieco aspon, lebo z trestu moze mat akurat dobry ci horsi pocit, ale zit sa musi. A ako sa bude zit mimo basy sice, ale pod tarchou exekutora tomu odsudenemu, ci by nebol radsej v base a po prepusteni cisty ako bez basy s dlzobou na krku.
inac sa do tejto temy nezapajam.
-
inspiring_kepler
Nedavno sme tu mali temu o tom ze hodnota ludskeho zivota je nevycislitelna a zrazu je podstatne dolezite aby radsej pachatel behal po slobode aby mohol nejaku tu korunu dat poskodenym.
Aj keby, tu nejde o poskodenych, tu ide o zivot toho mrtveho, jemu su tie peniaze ukradnute, ak uz toto nechapete tak to je smutne.
Zivot treba chranit prevenciou a nie potom na pohrebe sa tvarit ako nam je to luto, ze co sa stalo.
A o "spravnych" rozhodnutiach ludi som sa uz viac krat presvedcil vo volbych do narodnej rady SR.
Aj keby, tu nejde o poskodenych, tu ide o zivot toho mrtveho, jemu su tie peniaze ukradnute, ak uz toto nechapete tak to je smutne.
Zivot treba chranit prevenciou a nie potom na pohrebe sa tvarit ako nam je to luto, ze co sa stalo.
A o "spravnych" rozhodnutiach ludi som sa uz viac krat presvedcil vo volbych do narodnej rady SR.
zmaz to, bez sa napit vody, porozmyslaj a potom to preformuluj a napis to spravne.
nikto tu nevycisluje cenu zivota toho mrtveho. bavime sa o tom, ze je lepsie ked pachatel vykonava nejaku cinnost ktora smeruje k aspon ciastocnemu zmierneniu stavy, ktory sposobil, ako ked len sedi vo vykone trestu.
vobec sa to tu neriesi v kontexte prevencie, alebo riesenia vrazdy, alebo vycislovania zivota...
aj ked tuto vetu neznasam a nepouzivam ju, tak asi si nepochopil o com sa tu pise. prcitaj si este raz a skus to opat.
ja mam pocit, ze tebe napadne nieco, novy pohlad na svetovu krivdu, strasne sa on s nami chces podelit a tak to nalejes do prvej temy, ktora ti pride pod ruku, bez ohladu na to ci to s nou nejako suvisi. lebo to co si tu napisal, niajko nesuvisi s doteraz vedenou debatou.
nikto tu nevycisluje cenu zivota toho mrtveho. bavime sa o tom, ze je lepsie ked pachatel vykonava nejaku cinnost ktora smeruje k aspon ciastocnemu zmierneniu stavy, ktory sposobil, ako ked len sedi vo vykone trestu.
vobec sa to tu neriesi v kontexte prevencie, alebo riesenia vrazdy, alebo vycislovania zivota...
aj ked tuto vetu neznasam a nepouzivam ju, tak asi si nepochopil o com sa tu pise. prcitaj si este raz a skus to opat.
ja mam pocit, ze tebe napadne nieco, novy pohlad na svetovu krivdu, strasne sa on s nami chces podelit a tak to nalejes do prvej temy, ktora ti pride pod ruku, bez ohladu na to ci to s nou nejako suvisi. lebo to co si tu napisal, niajko nesuvisi s doteraz vedenou debatou.
Naposledy upravil/-a luke v 06 Dec 2010, 18:57, upravené celkom 1 krát.
-
inspiring_tharp
Pozeráš sa na to zo zlého uhla. Neide tu o klasické odškodnenie v zmysle zaplatenia ceny poškodenej veci. Toto sa nedá aplikovať na vraždu/zabitie, lebo ako si písal cena ľudského života je nevyčísliteľná.BKSL napísal:hodnota ludskeho zivota je nevycislitelna a zrazu je podstatne dolezite aby radsej pachatel behal po slobode aby mohol nejaku tu korunu dat poskodenym.
Tu ide o to, že rodina okrem obrovskej osobnej tragédie sa môže dostať do finančných ťažkostí. Už samotný pohreb nie je lacný, a príjem domácnosti poklesne, lebo zahynul zarábajúci člen rodiny. Tak preto treba "odškodné" aj v takýchto prípadoch.
Znie to kruto a chladnokrvno, a príbuzní v takom momente určite nemyslia na peniaze, ale smutná realita života je, že bez peňazí je to ťažké.