STI Competition AR 15 Sporting rifle
pan Vosatka ma uz hotove VAR7,62x39, piest, hlaven lotar walter, bez tvrdochromu, ma 4tis ran a striela stale rovnako, ale neodporucil z toho pustat cip vojenske, zvazuje ale pouzit samopalovu hlaven a az potom to bude parada, 1800eur pyta za celu pusku s lt hlavnou s tou sapikovou uvidime, spatny raz je bez kompenzatoru taky ako pri sapiku s kompenzatorom, to znamena ze to ma sancu byt kultivovanesie ako sapik.
Turbiak: toto robí pre nich niekto, ale ta konfiguracia je výborná akože vyváženie, a osadenie komponentami je fajn... toto je ľahučká šikovná flinta na behanie , nie je to vojenské kopyto to mne nepasuje , raily a vrtačkové rúčky to ja nemusím
Rasťo : IPSC : optika s 1-4X s bodkou, nebudem kombinovať kolimator s optikou u nás to nemá význam chystám sa do CR, Madarska a k nám, to je všetko max do 200m to musí stačiť...
Nechodim ani sa asi nikdy nedostanem na tie súťaže ala norsko a pod... takže mne k ipsc stačí max 4x plus bodka.
USPSA som pozeral tam majú na tom len tie leupoldy 1-5 ill, a vybavené a strielajú bežne 600y.
Ale zas ... ja pojdem do OPENu a tam budem stále posledný...
a na taktiku zatial kamarát nepredal elit 3200, ak predá Turbiak bude museť niečo zohnať... ale to je ďaleko kým ja urobím náboj čo niečo na 300m trafí.
Rasťo : IPSC : optika s 1-4X s bodkou, nebudem kombinovať kolimator s optikou u nás to nemá význam chystám sa do CR, Madarska a k nám, to je všetko max do 200m to musí stačiť...
Nechodim ani sa asi nikdy nedostanem na tie súťaže ala norsko a pod... takže mne k ipsc stačí max 4x plus bodka.
USPSA som pozeral tam majú na tom len tie leupoldy 1-5 ill, a vybavené a strielajú bežne 600y.
Ale zas ... ja pojdem do OPENu a tam budem stále posledný...
a na taktiku zatial kamarát nepredal elit 3200, ak predá Turbiak bude museť niečo zohnať... ale to je ďaleko kým ja urobím náboj čo niečo na 300m trafí.
Naposledy upravil/-a duros v 23 Mar 2011, 13:31, upravené celkom 1 krát.
Marek aku taktiku si mal na mysli s Elite 3200?
Myslel si mierenku s Jozkovym puskohladom?
Lahka puska ma dobru manevrovatelnost, co prispieva samozrejme i jej celkova dlzka.
V tom mas problem vdaka pevnej pazbe a "dlhej" hlavni.
Ja som si uz u malorazky vsimol, ked som skusal nastavovat dlzku posuvnej pazby, ze jedna poloha mi najviac vyhovuje.
Vyhovuje vyvazenostou, co sa prejavovalo na dvojstreloch.
Nehovoriac o strielani v leze ci po stojacky.
Druhy aspekt hmotnost, stare zname cim lahsia zbran, tym viac "kope".
Co sa mieridiel tyka, dvojkombinacia puskohladu a kolimu je to najlepsie co moze byt, ale z vlastnej skusenosti viem, ze na SK som 95% odstrielal cez kolim a zvysok cez 4x puskohlad.
Neustale naklananie zbrane nenapomaha ani lepsiemu casu ani lepsim zasahom.
V neposlednej rade sa meni funkcost ustovej brzdy, ktora je konstruovana na potlacenie spatneho razu smerom dozadu a dole, cize ked naklonis zbran dolava, bude ti kompik tlacit dvojstrel na 4-5 hodinu.
Preto som na tuto sezonu nahodil kombinaciu kolimator a zvacsujucej predsadky 3x.
Nielen ze sa s tym velmi dobre nastreluje kolimator, ale pokryje mi potreby nasich sutazi vid vyssie.
Myslel si mierenku s Jozkovym puskohladom?
Lahka puska ma dobru manevrovatelnost, co prispieva samozrejme i jej celkova dlzka.
V tom mas problem vdaka pevnej pazbe a "dlhej" hlavni.
Ja som si uz u malorazky vsimol, ked som skusal nastavovat dlzku posuvnej pazby, ze jedna poloha mi najviac vyhovuje.
Vyhovuje vyvazenostou, co sa prejavovalo na dvojstreloch.
Nehovoriac o strielani v leze ci po stojacky.
Druhy aspekt hmotnost, stare zname cim lahsia zbran, tym viac "kope".
Co sa mieridiel tyka, dvojkombinacia puskohladu a kolimu je to najlepsie co moze byt, ale z vlastnej skusenosti viem, ze na SK som 95% odstrielal cez kolim a zvysok cez 4x puskohlad.
Neustale naklananie zbrane nenapomaha ani lepsiemu casu ani lepsim zasahom.
V neposlednej rade sa meni funkcost ustovej brzdy, ktora je konstruovana na potlacenie spatneho razu smerom dozadu a dole, cize ked naklonis zbran dolava, bude ti kompik tlacit dvojstrel na 4-5 hodinu.
Preto som na tuto sezonu nahodil kombinaciu kolimator a zvacsujucej predsadky 3x.
Nielen ze sa s tym velmi dobre nastreluje kolimator, ale pokryje mi potreby nasich sutazi vid vyssie.
-
inspiring_boyd
-
inspiring_boyd
no v tejto discipline sa moc nevyznam ale tento "stryco" to ma skombinovane a nestriela na 200m (nestriela IPSC?)duros napísal:
http://www.youtube.com/watch?v=xBwDCbybnCA
No na budúci rok sa chystáme aj tu v žiline spraviť dáky puškový pretek..a rátajte že to nebude len na 20 metrov, istotne dáme do každého stage terče na 60-100 metrov a predpokladám, že pôjdeme do redukovaných terčov IPSC. Neni možnosť dať to na 200-300m ale posnažíme sa aby to bol puškový pretek a nie pištolové stage strielané puškou. (čo tak hlinené holuby na 100m?
Miki
Miki
Keď už sme pri tom Miculekovi, nemá niekto záujem podielať sa na kúpe jeho inštruktážneho videa?. Mám momentálne niekoho v USA, za pár mesiacov by to mohlo byť doma.
http://www.brownells.com/.aspx/pid=3183 ... _RIFLE_DVD
http://www.brownells.com/.aspx/pid=3183 ... _RIFLE_DVD