Zbroják, skúšky a literatúra

Používateľov profilový obrázok
peter9898
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa peter9898 »

No este nevydali ...20teho mam pren dojst ...ale skor aj tak nebudem rosirovat a dobre ze vravis inak by som asi nevedel ako postupovat.
miro1
prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years 1 month

Príspevok od používateľa miro1 »

K tomu čestnemu vyhlaseniu...stači nejaka takato forma http://www.obecudica.sk/images/Cestne_vyhlasenie.doc ? alebo to musi byt nejaky oficialnejši dokument? napr. spisany pred notarom?
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

pokial viem, tak cestne vyhalsenie je papier, na ktorom napises "ja dolu podpisany xy, ceste vyhlasujem, ze:" a dalej ides. datup, podpis, miesto a mas. preto je to cestne vyhlasenie, lebo to nie je dokazatelne.
eager_curran

Príspevok od používateľa eager_curran »

Zdravim tuto milu ozbrojenu spolocnost !

Nedavno som ziskal ZP AEF aj kupil prvy svoj gun a tymto prispevkom by som sa len chcel podakovat tomuto foru a vsetkym skusenym i menej skusenym prispievatelom za cenne informacie, ktore mi velmi pomohli pri ziskani ZP a nakupe zbrane ako aj pochopit a zorientovat sa v problematike legislativnej ako aj praktickej. Studovanie zakonov ako aj skusky bola malina po precitani takmer vsetkych relevantnych prispevkov. Takze este raz vrela vdaka a verim, ze si tu casom najdem aj nejake tie spriaznene duse :D
Panzer
Administrátor
Dátum registrácie: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

ncastle

Vitaj! 8)
eager_curran

...kujeeem :wink:
aris
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

vitaj

a tvoj prispevok je dokazom, ze toto forum predsa len ma nejaky vyznam ;)
eager_curran

Aris, urcite ano.
Som dlhorocnym clenom ineho specializovaneho fora a tam som sa naucil, ze prv ako sa pytam, precitam si vsetko dostupne a ak som nenasiel odpoved, az potom otravujem. Tu to nejak nehrozilo, lebo vsetky informacie sa hladaju lahko a prakticky neexistuje otazka, na ktoru by som odpoved nenasiel. Asi pol roka studujem prispevky a preto som doteraz cusal. No nedalo mi nepochvalit sa vysledkom aj vdaka tomuto foru.
Ale aby som nebol moc OT tak zhrniem moj postup pri ziskavai ZP. Ziadost som si podal v novembri usudiac ze po novom roku to moze pan L. skomlipkovat, tak radsej teraz. Zasiel som si na OR PZ pre info, ktore mi ochotne poskytli. Policajtka, ktora ziadost preberala bola mila, len upozornila na kvalifikovane zdovodnenie ziadosti podlozene dokumentami. Termin skusky mi povedali okamzite pri podani ziadosti, co bolo asi tri tyzdne nato. Medzitym ma raz kontaktovali, aby som dolozil inak formulovane potvrdenie zo sportoveho klubu. Chceli konkretne z akej zbrane som strielal. Ostatne bolo v poriadku. Ani neviem kedy boli vonku preverovat mojho mna, so mnou nehovorili. Termin skusky bol v nestrankovy den na OR PZ. Komisia zlozena z dvoch policajtov a prokuratora. Boli sme piati. Cela odpoved trvala asi 10 minut. ZP a nakupku mi vystavili na druhy den, ktory bol strankovy. Isiel som pre pistol, zaregistroval, na pockanie vystavili potrebne dokumenty. A hotovo. Podotykam, nikoho som tam nepoznal no aj napriek tomu boli mili a ustretovi. Udialo sa to vsetko v NZ. A teraz sa vytesujem :D
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Gratulujem a vitaj!! Nezabudni vstúpiť do Legis Telum. :wink:
inspiring_driscoll

Príspevok od používateľa inspiring_driscoll »

mam podobne skusenosti ako ncastle. precitanie tohto fora je viac nez dostacujuca priprava na skusky :D
ziadost som podaval koncom oktobra (KE), skusky az v decembri. medzi tym prisli policajti k nam domov a kedze som nebol doma, vypytali si na mna cislo a povypytovali sa prvej susedky ktoru stretli. vsetko dopadlo dobre, na skuske no problem a tak som cerstvym drzitelom ZP sk. A.
uz sa neviem dockat kedy mi dovezu kver :) (sig sp2022)
Naposledy upravil/-a inspiring_driscoll v 19 Dec 2010, 10:45, upravené celkom 1 krát.
kamov
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

Vedeli by ste poradit ako to chodi na OR PZ vo Vranove pri skuskach a ziadani ZP. Podavam si ziadost o sk. A, E. Zivnostensky list uz mam, ale zacina platit od 15. 1. 2011, rad by som podal ziadost cim skor pre pripad ze prejde novela zakona. ( chcem kupit vz 58). Nebudu vymyslat pri udelovani A?
K praktickej priprave, zo zbranami mam skusenost z vojny, stražak som bol. Ale mam obavy ci mi nedaju rozoberat kratku zbran, resp. nieco zaludne, ako sa pripravit na prakticku?
Dakujem :)
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Na skúške nič praktické neni, zbrane sa rozozberajú v Česku, kde sa zároveň aj strieľa.
volmet
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa volmet »

neviem teda ako v inych mestach ale u nas davaju prakticky predviest manipulaciu s CZ-70. kto ju nepozna ma moznost par dni pred skuskou poziadat o ukazku pracovnikom zbranoveho.
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

...a ak je žiadosť aj o E, tak môžu dať do ruky aj dlhú malorážku - akože "ukončite streľbu" - dôsledne treba smerovať ústie do bezpečného priestoru, ak taký nie je jasný, tak si pekne sám nadefinovať a nahlas povedať a ukázať - týmto smerom do kúta bude bezpečný priestor - zásobník von, obtiahnúť záver, ukázať komoru, záver zavrieť, nahlas povedať "ešte rana istoty" - cvak! a položiť pusku... komisia bola spokojná.
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Keď sme pri rane istoty u malorážky. Neškodí náhodou cvaknutie "na prázdno" úderníku pri zbraniach na strelivo so okrajovím zápalom?
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"