Sa vz. 58

Používateľov profilový obrázok
AKI
expert
Dátum registrácie: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

FF tube je na tej vizualke ovalne aby sa tam vpratal odber plynov. Kvoli hrubej hlavni som musel prepracovat kanal na odber plynov teda jeho vyustenie a ulozenie piestika. FF tube je ulozena na zavite pri puzdre zaveru. Hodim to sem v detailne ked dam dohromady comp a preinstalujem a_cad.
TURBIAK
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 3 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

roman: nevidim dovod preco by sa nedala ladit:) doraz sa da spravit skrutkou , znizenie odporu stensenim pruziny, dalej znizit ,,vysku,, zachytu udernika atd,,ale naco ? stale to bude strielat nahovno* nepresne
inspiring_bohr

Príspevok od používateľa inspiring_bohr »

TURBIAK napísal:roman: nevidim dovod preco by sa nedala ladit:) doraz sa da spravit skrutkou , znizenie odporu stensenim pruziny, dalej znizit ,,vysku,, zachytu udernika atd,,ale naco ? stale to bude strielat nahovno* nepresne
presne tak turbiak. :lol: :wink: ale možno by to nerostriasalo viac ako Dragunov. :?
mykymiki
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa mykymiki »

TURBIAK napísal:roman: nevidim dovod preco by sa nedala ladit:) doraz sa da spravit skrutkou , znizenie odporu stensenim pruziny, dalej znizit ,,vysku,, zachytu udernika atd,,ale naco ? stale to bude strielat nahovno* nepresne
Čo som zatiaľ zistil o FF Tube, tak na m16 to zlepšilo presnosť o polovicu, teda zmenšilo rozptyl na polovicu.
Mám niekde fotku čo som strelil 5 rán na 100 mertov s neupravovanou 58 s normálnymi mieridlami..asi tak 6cm rozptyl a 3 rany tak menej ako 2cm. Ak by sa sa tam dala ff tube a išlo by to na 3cm na 100m..no OK to je podľa mňa úplne dosť na IPSC. A to hovorím o otvorených mieridlách. Možnosti samotného náboja sú podľa mňa OK, niekde na nete som našiel chlapa čo si postavil jednoranú flintu na 7,62x39 tuším iba 18" hlaveň a na 100m strielal 5 ran asi tak na úrovni 1cm.
Neviem či je u nás legálny náboj 6,5 Grendel..ak ano, tak by to chcelo 58 prerobiť na túto ráž. Stačilo by vymeniť hlaveň, všetko ostatné bude sedieť. A strielať z toho 123gr A-max s bc 0,520 pri rýchlosti 2620 fps..PF to bude nad 320 a môžeme uvažovať o zbrani, ktorá by mohla konkurovať svetu v IPSC v kategorii standatd(otvorené mieridlá).
TURBIAK
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

preco by nemal byt legalny 6,5 Grendel ?
AKI
expert

Uvazoval som na prerabkou na nieco podobne ako 6,5 Grendel co je v podstate "odvodeny" naboj od 5,6x39. Moj ciel je strielat taktiku do 600-700m tam by v podstate vyhovoval aj 7,62x39. Chce to len vytunovat strelivo a mat schopnu pusku.
mykymiki
prispievateľ

TURBIAK napísal:preco by nemal byt legalny 6,5 Grendel ?
Neviem či už má 6,5 Grendel C.I.P. štandard, neviem či je to podmienka aby sa to dalo u nás prihlásiť...
mykymiki
prispievateľ

Inak k tomu 6,5 Grendel, je tam zhodný spodok nábojnice s 7,62x39, v podstate je to x-tá odvodenina od náboja 0,220 Russian čo je zas odvodený od 7,62x39. V podstate najpresnejšie BR náboje ako 6 PPC sú odvodené z toho istého. Viac info je tu:

http://en.wikipedia.org/wiki/6.5_mm_Grendel
http://www.6mmbr.com/65grendel.html
http://www.alexanderarms.com/grendel_ballistics.pdf

Ide o to, že do 58 bude všetko čo sa týka záveru sedieť, ešte aj dĺžka by mala byť tak na hranici použiteľnosti v 58.
AKI
expert

6,5 Grendel ma OAL 57,5 a 7,62x39 ma OAL 55,5 tie dva milimetre robia problem v zasobniku....
DUSO
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

S presnostou mas pravdu. Ale lahsia a rychlejsia spust sa hodi na IPSC.
TURBIAK
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

AKI: nevidim problem dat OAL na 55,5 mm navise ak tam das nejaku 100gr strelu--- ruske WOLFY su 6,5 Grendel tak to musi byt CIP nie ?
inspiring_sammet

Príspevok od používateľa inspiring_sammet »

Chcem sa spýtať strelcov čo používajú tie náboje z Kolárova či im fungujú bezchybne lebo mne sa sem tam stane že nábojnicu nevyhodí alebo sa pri podávaní náboj sprieči a dnes som bol v Leviciach a tak mi nábojnicu rozdulo že sa nedala vybrať a nemal som ju čím ani vybiť a ani správca nemal žiadnu tyčku ale vyjadril sa že to sa im tam ešte nestalo tak neviem že či je zlé strelivo alebo ja som kúpil nahovno zrepasovanú kosu.
omega51
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa omega51 »

Ja som vybúchal celú bedňu a nič. Akurát niektoré nábojnice boli puknuté.
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

co som sa docital na inom fore (bolo to sice o mosinoch ale jednalo sa o ocelove nabojnice) tak to nieje ani tak zbranou ako municiou teda co sa tyka toho vyduvania ,trhania a praskania .. v skratke co tam pisal zevraj kedzesu to ocelove nabojnice tak casom v nich prichadza k "pnutiu" cim starsie tym vecsie preto niektore trha ,vyduva a podobne, no ina varka fachci bez problemov ........

takze nech tu municiu vyskusa niekto 2-hy a uvidis :lol:

stifter
PříspěvekNapsal: 24.09.2008 22:07

Praskání hilzen je podle mne jejich stářím, ve vyžíhaném krčku se objevuje pnutí, za pár let na tom Barnauly mohou být stejně. Částečně se na tom podílí hříchy pří výrobě komory, je to ráže s okrajem, když ji "pustili" trošku hlouběji, tak to stejně rantl zachránil. Mosazná ti nepraskne, nová ocelová taky ne. U nábojů bez rantlu se musí komora dělat opravdu přesně, dosedá na kužel pod krčkem. Nejhorší komory měly Mosiny rumunské provenience, nebyl problém po výstřelu koukat na kužel pod krčkem "posunutý" o 2-3 mm nahoru oproti patroně nevystřelené.

Komora se dá přelícovat, ale znamená to hlaveň ven, dopasovat k závěrové hlavě, přefrézovat vybrání pro vytahovač atd. Má to ale cenu u flinty za tyhle peníze? A za použití tohohle střeliva? U používané hlavně? Nechat být........ Najdi si co ti lítá dobře, klepni do mušky......... 8)

viac tu: http://www.strelectvi.cz/forum/mosin-na ... 3-280.html
inspiring_mirzakhani

Príspevok od používateľa inspiring_mirzakhani »

nevie niekto poradiť ako mám dať dole mušku z mojej 58čky? Chcel by som dať dole celú mušku aby mi zostala len hola hlaveň. aby to vyzeralo jak na tom obrázku tej sniper verzie od gunexpertu. Na zbraň si aj tak dám kolimátor a z čisto estetického hladiska tam tú mušku nechcem mať. treba to odfrézovať? zvládnem to aj doma alebo to mám dať puškárovi?
Napísať odpoveď

Návrat na "Samopal vz. 58 "