Sa vz. 58
-
inspiring_liskov
muska aj s nosicom je na hlavni nalisovana. Ked sa upravuju 58my na expanz, dava sa dole a pod nou je hlaven prevrtana a zakolikovana , potom sa muska za tepla nalisuje nazad.
Pocitam, ze by sa dala stiahnut po nahriati, ale netusim ako to spravit tak, aby si ju dostal dole a neposkodil hlaven... urcite by som to doma nerobil, mozno by ti vedeli pomoct vo waffene v Kolarove
Karbobruskou by to slo aj doma, ale je to jaxi nevratna uprava...
Pocitam, ze by sa dala stiahnut po nahriati, ale netusim ako to spravit tak, aby si ju dostal dole a neposkodil hlaven... urcite by som to doma nerobil, mozno by ti vedeli pomoct vo waffene v Kolarove
Karbobruskou by to slo aj doma, ale je to jaxi nevratna uprava...
-
inspiring_mirzakhani
no ja som na taketo veci dosť drevený takže doma to fakt skúšať nebudem. vo waffene ked robia tie kompakty 58čky tak to z ktorej strany odrežú z tej hlavne. lebo pre mna ideal by bolo keby to kludne aj cele aj z tým kúskom hlavne odrezali a iba mi tam potom dorobili ten závit pre kompenzator. alebo to je uplna nevykonatelna blbosť?
-
inspiring_liskov
Tak som sa pokúsil dáko zmontovať foto ako si predstavujem svoju úpravu sapíka. Bohužial foto viem dať len takto cez link.
http://picasaweb.google.com/10102850625 ... 0945690802
čo vy na to?..v jendoduchosti je krása..berte to len ako koláž a nie technický výkres:-) ale posadenie hlavne voči FF tube sedí...pomerovo som možno netrafil velkosť FF tube a pažby a podobne..ale takto si to asi predstavujem...
Miki.
http://picasaweb.google.com/10102850625 ... 0945690802
čo vy na to?..v jendoduchosti je krása..berte to len ako koláž a nie technický výkres:-) ale posadenie hlavne voči FF tube sedí...pomerovo som možno netrafil velkosť FF tube a pažby a podobne..ale takto si to asi predstavujem...
Miki.
opravte ma, ak sa mylim, ale ma nejaky realny vyznam montovat na vz.58 FF tube? kedze vz.58 ma piest, ktory sposobuje dost nepravidelne kmity pri svojej cinnosti.
ak uz nieco vymyslat,tak by bolo podla mna vhodne prekonstruovat mechanizmus na ofuk plynmi. ale to sa na to uz mozte rovno vyprdnut a radsej si kupit AR15.
ak uz nieco vymyslat,tak by bolo podla mna vhodne prekonstruovat mechanizmus na ofuk plynmi. ale to sa na to uz mozte rovno vyprdnut a radsej si kupit AR15.
Ach jaj....čo by ste chceli?TURBIAK napísal:je to hrozne ale hrozne nevkusne
Aj k ďalším reakciám...mojim cieľom nie je spraviť z 58 ďalšiu AR 15.
Finta je inde..to čo nájdete napríklad tu http://www.jprifles.com/1.2.2_JP15.php
je to najlepšie čo sa za x desiatok rokov z AR 15 vyvinulo na trhu čo má 300 mil obyvateľov...okrem materiálového a dielenského spracovania od vojenskej "kusovky" po špeciály sa zmenilo pár vecí, čo bolo na kalašnikove a 58 zlé = rovná pažba na čo najlepšie zvládanie a kontrolovanie spätného rázu, kompenzátor, mieridlá - samozrejme len dioptrické, a FF Tube.
A teraz si povedzme...prečo by mala byť 58 iná? Ja to chcem postaviť v rámci možností 58 špeciál najvhodnejší na IPSC. Prečo by som sa mal teda uberať cestou, ktorá nič v princípe nemení = cesta FAb defence a podobných vecí..kde len 50 rokov staré veci vymením za niečo drahé a nové plastové,len aby som na lištu mohol niečo navešať, čo je pre mňa úplne nepodstatné..ja potrebujem len dioptrické mieridlá..
Radšej s auberiem cestou 40 ročného pokroku, ktorý sa dosiahol na platforme AR 15 a aplikujem to na 58.
Inak zmysel FF Tube nieje len v zvýšení presnosti. Ide aj o možnosti streľby z akejkoľvek pozície. Všimnite si ako drží flintu tento chlap http://www.youtube.com/watch?v=EW1LZKJmtbw
a všetci dobrí to robia rovnako.skúste to na 58 a držíte ju za hlaveň..a to nevravím o polohách, kde treba pušku s pomocou ruky o niečo oprieť.
58 vo všeobecnosti je spoľahlivá bez ďalších úprav..a to je pri súťažení nenahraditeľné..a pri súčastnej cene streliva do nej a cene samotnej zbrane..nič ani tá najlepšia puška nenahradí tréning..a ten si budem môcť s 58 dovoliť bez zruinovania rodinného rozpočtu.
Na záver - najviac ma tešia ľudia čo si na sapík dajú dvojnožku, najlepšie na hlaveň, puškohľad z poľského trhu a potom všade vypisujú aká je 58 nepresná a aké je nahovno strelivo vojenské. Pár som už takých expertov na strelniciach stretol..tým sa nechcem dotknúť nikoho tu na fóre.
Miki