Rady ohladom kupy plynovej zbrane
Leon, tu mas tu spravnu R1ku http://www.kolter.tv/327,Rewolwery_alar ... _K-10.aspx
BTW, ta 906ka striela bezproblemovo tiez iba s Umarexom?

BTW, ta 906ka striela bezproblemovo tiez iba s Umarexom?
Podľa mňa "tá správna R1" je asi to posledné, o čo by mohl mať záujem - je to iba 6-komôr na 6mm "short", čiže klasický "poplašňák". V takom kalibri, navyše "long", je obvyklých 7-9 komôr, a použiteľných aj pre plynové nábojky. Ak už niečo také obrovské a ťažké ako R1, tak potom jednoznačne iba v kalibri 9mm. 

Tu "spravnu" R1 vidim prvy krat
u nas sa predava normalna, 9mm na pistolove aj revolverove naboje, henta sranda by mala vyznam len keby je to Flobert, ale 6mm poplasne, to striela ako kapslovka
ani drazdive naboje niesu poriadne 6mm. Ale jak tak pozeram to video, tam potom striela niecim :-D to je mozno fakt FLOBERT. Ja mam aj 914, jeden z prvych modelov, a nema ten bezpecnostny ozub, inac je to fajn vecicka, 906 tak nosim - naboj v komore, udernik v prvej polohe na ozube a zaistena spust
Zoraki su take lacne preto, lebo su vymyslene, niesu podla ziadnej predlohy, cize netreba nic platit nikomu za licencie
u nas su vsetky zoraki oznacene logom J.G.S. aleo Made for J.G.S., cize to bude asi jediny oficialny dovozca pre nas "ceskoslovensky" trh
Ja som doteraz strielal len so zlatymi umarexami, ine som nemal, a so zoraki 914 ani jeden zasek, na 906 boli zaseky 3, ale potom som ju celu precistil a premazal, lebo som zistil ze v tovarni tomu moc nedali
a odvtedy tiez bez zaseku, ved zoraki je zoraki, to musi fungovat 

Gulicka sa da napchat aj do hlavne kazdej plynovky, len je otazne ci ju to po vystrele skor neroztrha, a ci pojde priamym smerom
ked to ma do tych 7,5J tak to je nanic, tolko je aj max limit pre flobertky, a mas celistvy naboj negumenny, aj so spickou :-D
Ale ked stoji okolo 70€ jak u nas R1 9mm, tak slusna silnejsia alternativa k CO2 pistolkam flusatkam od Umarexu

Ale ked stoji okolo 70€ jak u nas R1 9mm, tak slusna silnejsia alternativa k CO2 pistolkam flusatkam od Umarexu

Vcera som strielal, a znova sa objavili zaseky, aj na vycistenej a premazanej zbrani
Stava sa to, ze dalsi/nevystreleny naboj neskoci do komory, ale vyskoci von a ostane "zakusnuty" zaverom, kolmo na zbran. Najprv som myslel ze to je uz vystrelena nabojnica, ale nieje. Neviem v com by mohla byt chyba.. jedine co ma napada, ze to "hrdlo" komory je v zlom uhle a naboj nenavedie do komory ale "katapultuje" von...ale to by asi robilo vzdy... alebo chyba zasobnika...mozno je to aj v nabojoch, musim skusit nejaku inu znacku. Treba to preskumat
Keby len neboli take drahe tie naboje 

Zrejme príliš roztiahnuté vývodky zásobníka vypustia nábojku pri pohybe dopredu skôr, ako sa jej predná hrana dostane pred rovinu ohraničujúcu komoru zozadu. Takže nábojka nesmeruje do komory, nezachytí sa o jej horný okraj, ale sa "postaví". Skúsil by som vývodky zásobníka jemne dostať bližšie k sebe, tak o desatinku-dve v prednej časti ktorá vedie nábojku.
No rozhodol som sa ze to natocim aby ste posudili ci to je v poriadku.
Takto teda (ne) funguje podavanie nabojov
Natacal som bez vratnej pruziny, lebo s nou sa to robilo ozaj tazko. V druhej polovici videa je aj lepsie nasvetlenie, ak som nieco robil zle tak poradte, natocim znova ak by bolo treba
Takto teda (ne) funguje podavanie nabojov

Natacal som bez vratnej pruziny, lebo s nou sa to robilo ozaj tazko. V druhej polovici videa je aj lepsie nasvetlenie, ak som nieco robil zle tak poradte, natocim znova ak by bolo treba

Kód: Vybrať všetko
http://www.youtube.com/watch?v=UaYjiGUiu1M
Nuž nemôžem si pomôcť, ale nevyzerá tam vôbec nič zle - v tom zmysle, že keď sa nábojka uvoľní z vývodiek zásobníka, je už prednou hranou v komore a záver ju tam dotlačí... nemala by sa zdvíhať ani vzpriečiť.
Pri výstrele sú tie pohyby oveľa rýchlejšie ako pri ručnej manipulácii, a teda aj plynulejšie. Jediné čo mi napadá - skontroluj nábojovú komoru, či nie je pritesná, či do nej nábojka voľne padne a dá sa bez problémov vytriasť. Rovnako aj šírku šikmej nábehovej rampy pred zásobníkom až po komoru - už som mal v rukách plynovku, kde rampa bola taká úzka, že kĺzajúca nábojka sa na nej zadrhla a nedošla hore do komory (komora s rampou v priereze vytvárali niečo ako profil "kľúčovej dierky"). Stačilo trošíčku prebrúsiť okraje nábehu, jemne rozšíriť a bolo v pohode.
Pri výstrele sú tie pohyby oveľa rýchlejšie ako pri ručnej manipulácii, a teda aj plynulejšie. Jediné čo mi napadá - skontroluj nábojovú komoru, či nie je pritesná, či do nej nábojka voľne padne a dá sa bez problémov vytriasť. Rovnako aj šírku šikmej nábehovej rampy pred zásobníkom až po komoru - už som mal v rukách plynovku, kde rampa bola taká úzka, že kĺzajúca nábojka sa na nej zadrhla a nedošla hore do komory (komora s rampou v priereze vytvárali niečo ako profil "kľúčovej dierky"). Stačilo trošíčku prebrúsiť okraje nábehu, jemne rozšíriť a bolo v pohode.

Ano, ked zaver vypustam zo zadnej polohy tak berie spolahlivo, to len ked takto pomaly idem sa to zadrhava a poskakuje. Lenze pri strelbe sa seka
Ta komora je akurat, lahko tam vojde aj vypadne von, a ta nabehova rampa vyzera tiez dobre, akurat na naboj, nedrhne v nej ani ked ho tam tlacim a hybem hore-dole