Skryte nosenie zbrane

inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Ako som ti už napísal cez FB chat, pôvodne som s ním vôbec nechcel nič konfrontovať, iba som mu povedal, že ma odtiaľ nemá čo vyháňať, priznám sa že som od neho hentakú reakciu nečakal, čakal som že ma obligátne pošle do pi... tak ako to tieto typy majú vo zvyku a tým to skončí. Máš pravdu v tom čo si mi napísal, že človek by sa mal vyhýbať akýmkoľvek konfrontáciam keď ma raz pri sebe nebezpečnú zbraň. Zas ale nie je podľa mňa mysliteľné sa v celom živote vyhnúť akejkoľvek verbálnej konfrontácii, hneď ako som videl, že ten človek je prepnutý išiel som preč. Jednoducho jeho reakcia (prístúpiť na ani nie meter ďaleko s nožom v ruke) na moju vetu ktorá bola iba nesúhlasná, neboli v nej nijaké urážky ani nič ďalšie, to jednoducho nebolo normálne, to bolo extrémne neadekvátne, takže som s tým fakt nepočítal.
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Pristúpiť môže, to je v pohode, ale za ten nôž by som ho udal, zmrda primitívneho. Tam už je to priestupok. Aj keď neviem, ako by to dopadlo objasňovanie. Bez svedkov by to mohlo ísť rýchlo k ľadu s tým, že je to len tvrdenie proti tvrdeniu.
:evil:
Ešte jeden detail. Ak mám pri sebe gun, muziku nikdy nepočúvam. Sledujem okolie a snažím sa mu načúvať... To je len taký môj skromný postreh.
:wink:
inspiring_panini

Čo sa týka toho gunu a muziky, ja asi nie som typický zástupca tohto fóra, takže ma možno ukameňujete. Mám zbraň jednak preto, že ma bavia, jednak aby som v prípade núdze svoje šance zvýšil. Ale zas nepraktikujem to čo tu píšu niektorí, že oči neustále na stopkách, načúvať zvuku okoliu, pozerať okná domov či v nich nie je sniper... ja zas neprispôsobím kompletne celý svoj život prípravou na obranu. Úplne eliminovať riziko sa nedá a aj keby sa dalo, tak by to stálo tak extrémne množstvo prispôsobovania sa a odopierania si, že by mi to za to nestálo. Akože možno to takto vyznieva hlúpo, ale ja cítim ten stupeň ohrozenia asi nižšie ako väčšina z vás a podľa toho volím svoje správanie. Verím že aj vám by niekto mohol povedať niečo také, že by ste to mohli považovať za paranoidné. Napríklad keby som chcel ísť veľmi do extrému, tak psa by som mohol utratiť a nemusel by som ho venčiť a vystavovať sa riziku... to je len iný prípad tej muziky...
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Nie je to paranoja. Ak som sám večer vonku, zväčša sa snažím intenzívnejšie vnímať okolie. Slúchadlá s muzikou ma pripravujú o jeden dôležitý zmysel...
inspiring_panini

To nevylučuje to čo som povedal, ja idem von po hodinách za počítačom, hudba a čerstvý vzduch je bohužiaľ môj relax, ale to sme OT. Inak predpokladám že ten SBSkár ani nemal zbrojný preukaz skupiny C, ale tak čo už.
Pena
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa Pena »

Zoidberg37, mal si zavolať políciu, nahlásiť vyhrážanie sa so zbraňou. Keby si bol popísal policxajtom ten nôž, bolo by jasné, že ho na teba vytiahol. Takisto by som popísal tú zbraň tak, ako si ju ty popísal v príspevku, čím by bolo jasné, že ju mal tak, aby si ju počas vyhrážania videl, čím porušil skryté nosenie. Dosť dlho by to musel na polícií vysvetlovať ...
aris
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

Zoidberg37: :D ako si prisiel na to, ze vobec niekto z fora ma "oči neustále na stopkách, načúva zvuku okolia, pozera na okná domov či v nich nie je sniper" ?

co sa ti jack snazil povedat je to, ze osamely clovek vecer sa da povazovat za vhodny objekt pre lupez a tak tvoje oci vzadu su vlastne tvoje usi.

ale ok, nikto ta kamenovat nebude.

... na hranicu s tebou! 8)
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Zoidberg37 tu na fore je paranoja hnacou silou tak nam nekaz zabavku, jasné :lol: :lol: :lol: .
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

ja by som sa nad tym velmi hlboko zamyslel a zobral si z toho poucenie.
podla vlastnych slov, nosis zbran okrem ineho pre pripad nudze.
neviem ako ty, ale ja by som toto nudzou nazval.
neviem ako vyzeral ten priestor, ale nepredpokladam, ze tam vtedy bolo tolko ludi ako na obed v auparku.
napriek tomu si nechal chlapa prikracat k sebe na menej ako meter.
ako si zvysil svoje sance, keby ta chcel bodnut? obycajny neozbrojeny clovek, ktory vie ze ulica je nebezpecna a preto pozera okolo seba mal v tej situacii ovela vacsiu sancu na prezitie ako ty, pretoze by pocuval a pozeral okolo seba, toho chlapa by pravdepodobne zaregistroval skor a mohol by minimalne utiect.

nikto nehovori, aby si prestal vencit psa, ale sam vidis co ti spravanie sa akoby si bol vo vlastnej obyvacke prinieslo.
myslim si, ze byt vonku a pozerat okolo seba a neohlusovat sa hudbou nie je taky prepad kvality zivota.
dirty.harry
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa dirty.harry »

sluchadla na usiach s hudbou zboznujem, obzvlast, ked hudbu z nich pocujem dva metre od zdroja a to este hlasnejsie ako ja zvyknem pocuvat radio .. potom sa necuduj, ze mas pocit bezmocnosti :!:

mat zbran a nevediet ju pouzit je horsie ako ju nemat.. chlapik s nozom meter od teba - mal stasitie, ze nenatrafil na ineho
Kapo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Paranoikom sa človek nenarodí, ale stane. Ja už začínam pozerať aj po balkónoch a oknách. Po tom, čo ma včera, trafil špaček z cigarty.... :evil:
agger
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Zoid, keby som ja byval v tej stvrti co ty, tak som v oranzovom stave len co zabuchnem dvere od bytu. A tmavooranzovom po zatvoreni domovej brany... To sa stalo vcera po polnoci?
inspiring_panini

Pena napísal:Zoidberg37, mal si zavolať políciu, nahlásiť vyhrážanie sa so zbraňou. Keby si bol popísal policxajtom ten nôž, bolo by jasné, že ho na teba vytiahol. Takisto by som popísal tú zbraň tak, ako si ju ty popísal v príspevku, čím by bolo jasné, že ju mal tak, aby si ju počas vyhrážania videl, čím porušil skryté nosenie. Dosť dlho by to musel na polícií vysvetlovať ...
Ja som tú políciu zavolať išiel, keď v tom už dodávka prešla okolo mňa, čiže týpek odtiaľ zdrhol... nebola reálna šanca, že by mohli zastaviť tú správnu dodávku.

aris napísal:Zoidberg37: :D ako si prisiel na to, ze vobec niekto z fora ma "oči neustále na stopkách, načúva zvuku okolia, pozera na okná domov či v nich nie je sniper" ?

co sa ti jack snazil povedat je to, ze osamely clovek vecer sa da povazovat za vhodny objekt pre lupez a tak tvoje oci vzadu su vlastne tvoje usi.
Hovoril som o väčšine, niektorí miestni hrdinovia, veď vieš sám :)

Dirty Harry Luke: ok na kvalitu života máme iný názor, ale tá hudba bola hodne potichu, keďže ako hovorím som počul že na mňa niečo rozpráva, týpek vyšiel spoza dodávky, takže vidieť sa nedal. Ok možno je hudba hlúposť, ale včera v noci by to bolo bez nej úplne rovnaké, nehrala v nej rolu. A asi sa nerozumieme čoho som sa bál, to že týpek sa priblížil na meter ku mne a mal nôž nebolo to čoho som sa bál, z toho by som sa v danej situácii zrejme stále dostal útekom. To čo ma znervóznilo bolo jeho zbraň v podpažnom púzdre.

Agger: okolo polnoci, potom čo sme boli spolu. Inak ja nebývam úplne tam kde Jožo, my sme naopak celkom kľudná štvrť.
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

aris napísal:Zoidberg37: :D ako si prisiel na to, ze vobec niekto z fora ma "oči neustále na stopkách, načúva zvuku okolia

takyto citat tu bol spomenuty v teme ohladom napadnutia psom / deti na pieskovisku .....
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

zoid: nakoniec je to vzdy len o tebe, ako velmi chces byt pripraveny alebo ako si pohodlny. ci ked si ides len dole do pekarne pre rozky, ci si zoberies alebo nezoberies. ci trenujes hand2hand len v stoji a spoliehas sa ze na zem sa nedostanes, ci trenujes odstranovanie zavad a strelbu aj druhou rukou, ci nosis len polku zasobnika nabitu, alebo pre istotu dva rezervne.
je to vzdy nakoniec len o tebe a tvojom pocite.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"