Puška na sportovu strelbu

Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

:lol: lebo to nie je najekonomickejsia volba.....
siver
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa siver »

Kapo napísal:A tuto v reále na 1100 metrov: http://www.youtube.com/watch?v=H_xGARJZoIg
Kua, tak mi neznalému vysvetlite ako môže toto trafiť. Však bez optiky ten terč nemôže vidieť.... :shock:
inspiring_robinson

Príspevok od používateľa inspiring_robinson »

to lovec: ...lebo keď raz vystrelíš, už ju nechceš pustiť z ruky :wink: nie?
lovec
častý prispievateľ

To je skor sekundarne.... :lol:
Ale najma preto, lebo pomer fabr. streliva a striel je jasne v prospech 308W. Taktiez samotna hola puska stoji 1000+ €. A ked je rozpocet prave okolo tisic €€€, tak nezostava na nic ine, ani na naboje....SPS Varmint sa da kupit ale v inzeratoch za slusne ceny, pri ktorych aj co to ostane na nejaky pouzitelny kuker a par nabojov.
TURBIAK
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 3 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

lovec: on mal na mysli 1000 €vratane optiky :evil:
Kall
prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 2 months

Príspevok od používateľa Kall »

pokud začít se sportovní střelbou z dlouhé pušky, tak bych doporučil zajímat se o kategorii standart, to je do 300 m, vybavení optika max zvětšení 4x
puška tak do 20 000 korun českých, optika 5-6 000 českých.
Zpočátku se nemusí přebíjet, fabrický střelivo je na začátečníka přesný dost, pokud to člověka zaujme, tak se pak dá pokračovat prakticky za jakékoliv peníze.Horní limit asi není.....
13pepko
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa 13pepko »

ekonomicka strelba by bola aj s 223rem je tam slusny vyber streliva
inspiring_robinson

Príspevok od používateľa inspiring_robinson »

najekonomickejšie je nerobiť žiadnu strelbu, alebo potom vzduchovka a ak to má aj búchať tak flóbertka alebo malorážka 8)

keby som chcel začať a mal by som tak obmedzené zdroje tak by som sa pozrel po niečom staršom v 6,5x55 alebo 243 Win, kde aj guľovnice so štandardnou hlavňou dosahujú pomerne vysokú presnosť a majú relatívne hrubšie hlavne (hrubšie steny hlavní);
presnosť by som sa pokúsil zvýšiť prebíjaným strelivom (samozrejme postupne vzhľadom na cenu nádobíčka) a úpravou starej alebo výrobou novej pažby (to čo najskôr)

v žiadnom prípade by som nato neosadil optiku 4x ale nejaký slušný variabil s max. zväčšením aspoň 10x, strednej kvalitatívnej triedy ktorý tieto kalibre znesie; s takou zbraňou by sa dalo určite dostatočne presne strieľať do 500 m čo je limit ktorý strieľa na slovači len málokto; kým sa naučí dosahovať dobré výsledky dávno zistí, či ho to baví a posunie sa aj s nádobíčkom dopredu, alebo či to nechá tak...
lovec
častý prispievateľ

TURBIAK napísal:lovec: on mal na mysli 1000 €vratane optiky :evil:
Vsak, to ja viem..... :lol: Kupi si mierne ojete SPS,alebo nieco obdobne, kuker za tri stovky,nejaka ta montazka, snad sa ako tak do 1000 € zmesti (niekde som v inzerate videl Varminta aj s puskohladom za 800€)....mozno aj na par nabojov zostane..... :lol:
mototechna
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 8 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mototechna »

Tak toto je orgazmus... Už len aby to bolo na predaj :) Alebo ešte lepšie - mať výkresy...
TURBIAK
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 3 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

tango jj dobre video :)
mototechna : nevidim problem, znamy z Prahy vozi presne taketo zbrane z USA takze ak by bol zaujem napis , konkretne to berie od http://www.kelbly.com/
Napísať odpoveď

Návrat na "Športové zbrane"