berseker mozno sa ti to bude zdat cudne ale ty si priklad obcana SR madarskej narodnosti, ktoreho by drviva vacsina obcanov SR slovenskej narodnosti brala vsetkymi desiatimi.berserker napísal: Veľa ľudí by si hneď povedalo, že určite hneď požiadam o občianstvo MR. Ja o to ale záujem nemám - nevidím dôvod. Takisto nesúhlasím aby tu bola autonómia. Jednoznačne odsudzujem politiku Orbána, ale aj Slotu, kto je vlastne slovenským ekvivalentom Orbána.
Takisto som v minulých voľbách nevolil SMK ani Most, ale SDKÚ.
Mám veľa známych v MR. Vždy som im vravel (aj dávno pred týmto zákonom o dvojitom občianstve), že aj keď som maďar, nemám žiadnu chuť ani dôvod sa presťahovať do MR. Jednoducho sa mi hnusí politika čo sa tam robí. Myslím, že to je najlepšia vizitka celej politickej scény v MR -- ja, maďar, ktorý si držím svoju národnosť, jazyk aj kultúru, nemám najmenšiu motiváciu sa sťahovať do MR.
Toto co sa deje je prevazne cisto politicka zalezitost, neber to ako nejaku standardnu nevrazivost voci madarskej narodnosti zijucej na Slovensku. Slota je dingo a stvac - vacsina jeho hlasov su krcmoveho povodu.
Toto treba chapat ako odozvu na Orbanovu politiku. Strkat hlavu do piesku a tvarit sa ze sa nic nedeje je kontraproduktivne. Osobne som myslel ze Bugar sa tiez uz poucil ale nie, pritom ho beriem ako seriozneho politika.
Udrzanie uzemia je momentalne najvacsia priorita. Nebude uzemie, nebudu obyvatelia, nebudu dane. O tom sa to cele toci aby tu z toho nebolo druhe Kosovo.
Neskor sa pravdepodobne aj tak "zleje" cela EU do jedneho celku a bude len nieco ako samospravne celky (casti byvalych statov) a parlamet EU.
A tam je velka pravdepodobnost ze juzne Slovensko bude cast samospravneho celku aj so severnym Madarskom. Pravdepodobne to bude rozdelene podla reci, ktora bude prevladat v regione.
Bude to nepriamy navrat k stavu pred Trianonom. Ide tu o to aby sa to udialo v dlhodobejsom casovom horizonte aby horuce hlavy vychladli alebo boli uz po smrti. Vyvoj sa zastavit neda ale mozeme zabezpecit aby sme sa kvoli vyvoju zbytocne nezabijali a o to tu ide. Nedavame stop Orbanovej politike preto ze nemame radi Madarov ale preto aby Orban nepredpojal "svojich" obcanov ku krokom ktore by mohli viest k eskalacii napatia a vojnoveho konfliktu.
Vybusne horuce hlavy je to posledne co potrebujeme pre pokojny zivot.