Dopravne prostriedky pre SHTF

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
Používateľov profilový obrázok
buchar
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa buchar »

BRDM-2 = 180 000,- Kč = 7500,- €
290 l benzinu á 1,35 € / l = 400,- €
spolu je to asi 8000,- € - co nie je ziadna katastrofa v porovnani s roznymi rieseniami typu defender taky - hentaky. samozrejme defender vyuzijes aj v sucasnosti, cize nemusis investovat dalsie prostriedky do vozidla pre pripad shtf. brdm je zas obrneny obojzivelnik. tak ako vzdy - vsetko ma svoje pre a proti.

dojazd 750 km - predpokladam, ze sa to tyka spotreby na spevnenom povrchu, takze v terene mozno polovica, plava rychlostou 8 - 10 km/h - vydrz asi 17 - 19 hodin, cize po vode zvladne asi 170 km.
- to su dostatocne parametre na presun do bezpecia, pripadne na kratke vylety - napriec republikou s tym urcite nepojdem, takze tie plne nadrze mi bohate stacia.

bezolovnaty benzin nie je problem - su na to prisady - na tych 290 l benzinu to vyjde okolo 3 - 5 € - zanedbatelne.
vie niekto co s oktanmi? ... v pripade nudze tie nadrze vyjazdim aj s 95-kou - to sa da prezit, na presun do bezpecia to bude ok
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 10 Feb 2012, 17:44, upravené celkom 2 krát.
Gunslinger
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Hmmm, mna tam zaujali T-72 ktore su asi teraz v akcii (mam v kosiku par DVDciek o historii a 5ks T-72, a aj s dopravou to spolu vyjde len par eur... no nekup to... :lol:

http://www.armypoint.cz/tank-t-72/d-90794/

viac info o T-72:
http://www.valka.cz/clanek_1132.html

Gunslinger
inspiring_ganguly

to BRDM-2 a T-72 su pekne ale neviem si predstaviť stym bežne jazdiť do prace alebo na nakupi a kedže ja predpokladám že prihodiť sa môže hocičo hocikedy tak dávam prednosť autu motorke ktoru dobre poznam a ktore by v takej situácii obstať mohlo. Pre mna je zbytočne uvažovať nad konikom ked som sa onho v živote nestaral a zhanať ho vtakej situacii mi može byť skor na škodu . A aj auto je tak na tom . Niekto si mysli že ak sa niečo stane tak si zoženie auto 4x4 a to mu pomôže ale skutočnosť bude taka že ked zbada to množstvo pak tak sa možno ani nepohne a o tom že čo kedy zaradiť alebo priradiť nebude mať ani šajnu. Preto si take auta a motorky kupujem v predstihu na bežne použivanie zaroven zistujem čo je alebo nie je schopne zvladnuť aka je spolahlivosť naročnosť na udržbu atd .
kriznik
prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa kriznik »

Mne ako idealna kombinacia obydlia a zaroven dopravneho prostriedku schopneho boja pre pripad tazkeho SHTF az TEOTWAWKI stale vychadza atomova ponorka, dajte vediet keby niekto narazil na nejaky inzerat, pripadne kolko to zere :lol:
Zn: Kursk nechcem.
skemro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa skemro »

som prekvapeny ako v malom rozmyslate ked ide o zhananie paliva.
Tankovat z aut? Vecsina ludi si svoju nadrz vyjazdi. Skorej odcerpat naftu z nakladakou, bagrou a inych velkych strojou. Aj zeleznica je zdroj dostatocneho mnozstva paliva.
Ak uz nie z lokomotivy, tak aj v tych cisternach co vozia byva.

trocha som to upravil, nech si nepokazim moznu zasobu :wink:
Naposledy upravil/-a skemro v 16 Feb 2011, 18:17, upravené celkom 1 krát.
lovec
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa lovec »

skemro,skemro.....nepodpisujes si ty vlastny rozsudok..... :?: :idea: :arrow: :roll: :lol: :lol: :lol:
Peter Elektro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

Akurat som si išiel odpisovat ten postup čerpania z toho remorkera :D
skemro
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa skemro »

nastastie moc ludi by tu nastartovat generator nezvladlo :wink:
Sano by po exkurzi u mna mohol vediet kde treba sahnut, po zajtrajsej akci mozem osobne vysvetlit :wink:
inspiring_shockley

Príspevok od používateľa inspiring_shockley »

Lada Niva alebo ARO.....
agger
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

To su strasne male ulozne plochy. Skor som rozmyslal nad nejakym japonskym pickupom. Ked som videl co vsetko znesu, ani vulkanicky prach co mi znicil objektiv im nevadil :shock:
Gunslinger
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

lovec: Hahhahhaha, hlavne pre tie nase zrave velke kravy, ze jo? :wink: Len teraz si skemra fakt vyplasil, ked cestou na dovolenku do teplych krajin prelezieme vsetky role a jarky popri neprejazdnej D1ke na pozapinanych uzavierkach a pri dunaji zamavame na skemra ze chceme dotankovat, tak nam ani nezastavi... :roll: :cry: :lol:

agger: Este lepsia volba nez pickup je offroad s dobrym roof rackom (ma sice samozrejme mensiu nosnost, ale staci na par rezerv, x bandasiek s palivom, a spustu vystroje, pricom vovnutri auta mas rodinu, znamych, dalsiu vybavu a vystroj, mozes vovnutri tym padom i spat, atd. atd. atd.) Vid napr.
Obrázok

Este ma napadlo, asi to vacsina z tu pritomnych pozna, ale pre istotu - kym sa da (ked tak mat to aj 'zarezervovane v SHTF casovom plane' :), do pneu je vhodne mrsknut ultraseal alebo cokolvek podobneho, sice uz clovek nebude moct lietat s autom xxx kmh po dialnici, ale ochrani ho to pred vacsinou defektov, ci uz nahodnych, alebo cielenych - na checkpointoch, v pasciach bad guys na cestach, atd. Rovnako opacny pristup - mat nachystanych a zacat so sebou vozit defektove pasy a 'jezkov' pre pripad ze by ho niekto nahanal, alebo potreboval nejaky usek cesty zablokovat/zneprejazdnit, atd. pricom ale uz v zaciatkoch SHTF asi clovek zacne v aute vozit x veci ktore tam predtym neboli (od balistickej vesty az po dymovnice :wink: :twisted: Vhodne su napr. aj platy zo zeleza/hardoxu/armoxu/... ktore sa daju dat pred motor, do kufra (proti strelbe zozadu), povkladat zboku medzi dvere a sedadla, atd. a v pripade nutnosti/znefukcnenia auta, bleskovo sa takto da 'opancierovat' aj ine auto nahodne najdene pri ceste.

Gunslinger
inspiring_ganguly

S tym offroadom je to pre mna ne iste . Ja si myslím že je vhodnejšie 4x4 rýchle s ktorím sa dá zdrhať mimo cesty poriadnou rychlostou, napríklad wrangler bez uprav dá na asfalte po rovine 180km/h bez problémov po železničných pražcoch som sním uhanal cez 100.Upraveny Of zvládne v teréne strašne vela a skoro nič nieje nemožne ale už po asfalte je problém isť niekedy 80a tak sa stava lahkym terčom .
Laci
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Laci »

nie som offroadista, ale veľkou rýchlosťou sa valiť v neznámom teréne je poriadny risk. Stačí jama alebo kus betónu či peň v tráve, a si dojazdil. Môže to byť poriadny adrenalín, ale ak ide človeku o kožu, tak potom tak havária môže byť osudná pre neho a pre tých čo ho čakajú...

ja by som radšej volil "stealth mode", resp odraziť či utlmiť útok a unikať viac-menej známou trasou
inspiring_ganguly

No ved ja píšem o znamich trasach ,da sa povedať že skoro všade kam sa da zájdem aj teraz ,z rychlim autom sa dá jazdiť pomaly ale s pomalým nijak nezrýchliš .To kam sa dá myslím že nebudem musieť hodinu navijakovať
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"