TEOTWAWKI (The End Of The World As We Know It)

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
Používateľov profilový obrázok
Vlady75
prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa Vlady75 »

ÓOOO vznešený a premúdry Jack, príjmi prosím moje hlboké ospravedlnenie odo mňa nehodného za to, že som narušil tvoje bludné kruhy niekoľko tisíc príspevkov, keď som svojimi "demagogickými", "zovšeobecňujúcimi", "múdrami" vstúpil do tejto diskusie...
Ale naivne som si myslel, že ak nikoho neurazím, tak môžem napísať beztrestne svoj názor, takže ešte raz SORRY...prepáč, že som sa tu vyskytol.

Kľudne požiadaj admina o vymazanie môjho "obmedzeného" príspevku, alebo hoci aj všetkých mojich príspevkov...Mám niečo prečítané a našťastie aj overené od ľudí, ktorí či už ako záchranári, alebo príslušníci silových zložiek riešili krízové situácie s účasťou niekoľko desiatok-stoviek ľudí...teóriu o tom, že aj v takýchto situáciách zohráva hlavnú úlohu psychika, som si osvojil na základe ich skúseností...takže trvám na tom, že to je mocná čarodejnica.

Prežil si isto všetky možné katastrofické, apokalyptické a postapokalyptické scenáre na vlastnej koži vo virtuálnej realite, takže určite vieš, že nám to moje obrovské množstvo mŕtvych nehrozí....
Skús mi prosím vysvetliť, skôr než sa definitívne rozlúčim s touto diskusiou, že kto sa bude starať v prípade totálneho kolapsu systému o všetkých starých ľudí v "domovoch dôchodcov"-odpusť ak som nepoužil vhodný názov tohto zariadenia..., kto sa bude starať o mentálne, alebo telesne postihnutých ľúdí, ťažko chorých pacientov v nemocniciach, o malé deti "odložené" v dojčenských ústavoch a teraz veľké PLUS akýmkoľvek spôsobom ranení ľudia hneď po katastrofe a teraz veľké MÍNUS personál čo sa na to vykašle a začne sa starať sám o seba...
Ale ak si myslíš, že koniec "nineties" v Argentíne, ako píšeš, bol WTSHTF, tak potom som si asi pomýlil fórum, ešte raz sa Ti ospravedlním za moje príspevky ktoré Ťa pobúrili svojim zovšeobecňovaním a lúčim sa...

Pre Pištoľníčku: myslím - teda píšem slušne svoj názor, áno?, že tá situácia bude zlá pre obe pohlavia, ale pokiaľ sa systém nepostaví na nohy, alebo sa nevytvorí nejaká alternatíva "systému", tak určite som radšej chlapom...

Nech sa darí, prajem všetkým veľa šťastia...a dúfam, že ani my, ani naši potomkovia sa ničoho zlého nedožijú:)
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

:))

za seba vravim zostan, nenechaj sa odradit. ja som si rad precital tvoje postrehy. nakoniec, aj tento tu ma pobavil.
fakt, zostan
Laci
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Laci »

ale no tak Vlady75, nesmieš veci brať tak na srdce. Sme rôzny, a každý má nejaký názor. Dokonca občas človek má aj zlú náladu alebo je precitlivený. Pokial dostaneš nechcenú kritiku, odlož to do potrebného malého šuplíka v mozgu a staraj sa o aktuálnejšie veci.
Sme tu na fóre 8) ( volá sa to webforum.sk) :wink:
pištoľníčka
prispievateľ
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa pištoľníčka »

o tom ake pohlavie bude vyhodnejsie pre teotwawki je myslim zbytocne diskutovat...ja teda menit pohlavie nehodlam a som spokojna s tym ze som zena. Mne je v podstate jedno aky mas nazor na to ake tazke to bude pre zeny a ako nas vy muzi, silnejsie pohlavie, budete vyuzivat. K tomu sa uz vyjadrovat nebudem. Zaujalo ma na tvojom predch.prispevku to o domovoch dochodcov a nemocniciach a podobne.
Aj ked nechapem sposob akym podavas informacie, ako sa urazas a podobne, toto je celkom dobry postreh. To by sa oplatilo rozvinut a pouvazovat nad tym. (Na tvojom prvom prispevku mna osobne iritoval sposob akym si to cele napisal, velice mentorsky a definitivne si vyjadril jednu z moznosti ale podal si to ako jasnu vec, ktoru my ostatni naivne nechapeme. A nemyslim ze ide o to ze ja osobne vidim nieco sivo a ty cierne a mne to vadi, lebo som rodeny optimista. Ja si prave naopak myslim, ze to tu bude po niecom velkom hooodne na hovno a keby som mala hovorit len za seba, tak asi okrem pudu sebazachovy nebudem mat velmi volu to prezit, takze to vidim asi cernejsie nez vacsina tu prispievajucich)
Laci
častý prispievateľ

kto si pamätá na prvý diel Mad Max? Tam sa to už síce začalo, ale bola tam ešte nejaká polícia (skorumpovaná a neschopná) a vyzeralo to ako keby sa ľudia silou mocou držali toho čo sa pomali mizlo .....

čím viac príspevkov a linkov čítam, tým menej pravdepodobné sa mi javý bleskový prechod na anarchiu . A ten pozvolnejší a postupný bude miešať karty všetkým teoretikom ako to naznačil Jack...
Ale časom to tak-či tak bude o holom prežití každého dňa.. :?
DUSO
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

Vlady75 nebut citlivka a neopustaj nas. Bola by to skoda, pokial viem mas tu vo vlakne dva prispevky a uz v nich je niekolko velmi dobrych postrehov.

Tak mile paranoicky a paranoici alebo skor parapragmatici (kua to som zas vymyslel slovo, som na seba hrdy :lol: ). Som strasne rad, ze sa zapajate do diskusie, aj ked sa obcas stane, ze sa niekto povazuje za povolanejsieho prednasat svoje nazory k tejto teme, niektori sa nastvu, ze ich kritizuju a niektori radsej cusia aby sa tak nezaradili k jednej ci druhej skupine alebo z roznych inych dovodov. Poprosim Vas neosocujte sa navzajom. To nevedie k nicomu.

A teraz jeden moj postreh. Skuste si presjt znova prispevky a zistite, ze aj ked sa tu zisli ludia z tych rozumnejsich casto sa nevieme dohodnut. ToJe jasne, ze to bude velky problem. A to este vobec o nic nejde. Len si tu tak nezavazne kecame. Predstavte si co to bude za rachot az naozaj k niecomu dojde a bude treba riesit existencne problemy. A to pod neustalym strachom, hladom a v zimnom obdobi aj trpiaci chladom. Vsetky tieto strasti umerne porastu s poctom ludi v skupine v ktorej sa budeme snazit prezit. Skoro kazdy zo skupiny bude mat ambicie rozhodovat. Malokto zveri svoj a osud svojich blizkych do ruk ineho, casto neznameho cloveka. Avsak asi je nam vsetkym jasne, ze v dobre organizovanej pocetnej skupine je vacsia sanca na prezitie. Co s tymto ? Ako si predstavujete riesenie tohto problemu? Management skupiny v krizovych casoch ako na to ?
mab
prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa mab »

DUSO: Vedenie v skupinach budu podla mna postupne preberat drsnejsi, akcnejsi jedinci bez zbytocnych zabran. Lidri zijuci teraz v tomto svete s pravidlami a zakonmi budu vo svete chaosu bez zakonov a jasnych pravidiel nepouzitelny.
Vyhodu budu mat ludia s vycvikom, skusenostami a vedomostami zo survivalu akehokolvek druhu. S vhodnym materialom a vybavenim budu na nezaplatenie.
Je mozne za dlho preziju aj skupiny vytrenovanych vojakov (ak padne aj armada) s dobrym arzenalom. Tam bude vodca najvyssia hodnost :D .
Laci
častý prispievateľ

a zrejme budú robiť aj najviac problémov, akonáhle zistia že majú navrch v boji. Aký rádius vplyvu môže mať skupina dobre ozbrojených mužov na autách/džípoch?
zrejme nie je jedno koľko členov má skupina... tak skúsme menšiu, strednú a silnú skupinu aj s počtami...
predpokladajme že centrálne riadenie nefunguje, alebo je bezmocné (čo nie je isté, ale pravdepodobné)
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Vlady, že si truhlík si nám dokázal už predchádzajúcim príspevkom, tým ďalším si potvrdil, že nešlo len o zdanie. Ale inak, vitaj na palube, na webfore sa budeš cítiť dobre, určite si tu rýchlo nájdeš kamarátov. Takých ako ty je tu viac.
:lol:
DUSO
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

Jack, Jack. Myslim, ze obycajne fungujes na vyssej urovnit :roll: .
Jack
moderátor

Duso, neviem, možno máš pravdu, aj keď ja si to nemyslím. Pôvodne som chcel pána majstra sveta len informovať, že tu nekomunikuje s malými detičkami a navyše nie je ani taký majster sveta, aby robil ramená sotva sa tu zjaví a prezentoval nám jeho vlastné názory ako všeobecne platné pravdy, skoro dogmy. Toto je predsa diskusné fórum, nie akadémia prežitia prof. Vladyho. Ale čo už narobíme, keď on má kamarátov záchranárov?
Takých, čo len kecajú a kecajú, ale nie sú ochotní/schopní aj počúvať, prípadne nemyslia, skôr ako niečo napíšu, tu totiž máme dosť aj bez neho. Veril som, že má naviac. Žiaľ, nie je už môj problém, že to majster sveta nepochopil a trochu sa nám prestal ovládať a začal sa vyhrážať odchodom.
:P
Vlady75
prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa Vlady75 »

No ja podľa Teba zovšeobecňujem, píšem múdra, demagogizujem, vyvodzujem mylné závery atď. Podľa pištoľníčky sa urážam, mentorujem atď.

Prvým príspevkom som do nikoho nerýpal a nikoho neurážal. Možno sa Ti nezdá môj štýl. Ale to je čiste Tvoj problém "Jack". Na svete totiž existuje strašne veľa názorov a štýlov, tak ako aj veľa zbraní atď. To však majú TEBE podobní problém pochopiť. Práve ľudia, ktorí sa okamžite snažia podupať druhého človeka za jeho názor, alebo jeho štýl sú hrozbou pre všetkých ostatných či už v časoch pred, alebo po "konci sveta". Ak Ťa moje príspevky urážajú vynechaj ich. Pokiaľ budeš rýpať ďalej, budem reagovať, pretože som presvedčený, že takým ako Ty, sa nemá ustupovať, zvyknú si na to a sú o to nebezpečnejší a agresívnejší. Píšeš, že som "Vám" dokázal, že som "truhlík" - o tom kľudne nechaj hlasovať, keď už to berieš v množnom čísle...Mne Tvoj štýl "patentu na rozum" nevadí, toto je "fórum", a ak s tým máš vážny problém čo sa týka mojich príspevkov, kontaktuj prosím admina...
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 10 Feb 2012, 17:47, upravené celkom 1 krát.
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Radsej to tu zastavim skor nez sa to zacne prenasat do osobnej roviny:

Vlady75: Mala rada - Tvoj posledny prispevok uz zacina ist naozaj nespravnym smerom, pozri, za tych par mesiacov co si tu zaregistrovany si zatial pridal len par inzeratov, a teraz za 3 dni sa tu rozbieha zbytocna roztrzka. Skus to nabuduce nebrat prilis osobne, v Jackovych prispevkoch ktorymi prvotne reagoval na tie tvoje nevidim ziadne osobne urazky ani osocovanie, je v nich sice mozno citit ironia ktorou reaguje na tvoj styl pisania (a tak ako sa tebe nepozdava jackov styl, rovnako sa asi vela ludom nepozdava moj styl, proste kazdy sme odlisni a neda sa cakat ze sa budeme vo vsetkom zhodovat). Pisomna komunikacia straca vela na podtonoch a odtienoch rovnako ako na emociach, a lahko sa da nespravne zinterpretovat alebo pochopit sposobom ktory je odlisny od pisatelovej snahy. Skus teda malicko ubrat na tom 'mentorovskom' style pisania (na to si casto musim davat pozor aj ja sam :roll: :lol:, viac pouzivat smajlikov (je to sice take detinske, ale na druhej strane to ukazuje ze sa neberies az tak vazne, netrvas jednoznacne len na tom jednom o com pises, mas otvorenu mysel a si pristupny debate, atd. :wink:

Myslim ze mas k teme co napisat, ale skus to prosim robit menej konfliktnym sposobom aby sme tu mohli viest debatu na urovni. A netreba sa urazat ani skriepit, staci podlozit svoje tvrdenia nejakymi faktami a do debaty sa potom radi zapoja aj ostatni. Drzim palce :)

Gunslinger
Jack
moderátor

Vlady: Tak podupať som ťa chcel? Nehovor. Aaach jaj... Keby som chcel, tak to aj spravím, to mi ver.
8)
Neviem, kto má problém s pochopením napísaného, ale mám pocit, že z nás dvoch to ja veru nie som. Ale v poriadku. Nebudem sa vracať k tvojmu prvému príspevku, ani k tomu, že hoci si nás všetkých začal vo veľkom štýle poučovať, dokázali sme ti ja aj Gunslinger spak ruky, že sú veci, v ktorých sa jednoducho mýliš (tie obrovské množstvá mŕtvych, pamätáš?). A nebudem sa vracať ani k tvojim podráždeným reakciám v ďalších príspevkoch, keď sme apelovali na to, aby si prehodnotil svoj štýl komunikácie vzhľadom na to, že nie sme - násťročné deťúrence. Vieš, ak sa nájde niekto, kto ti povie pravdu do očí, ešte to neznamená, že ťa chce - použijem tvoje vlastné slová - podupať, alebo sa ťa dokonca chce zbaviť.
:roll:
Preto to tento raz poviem to tak láskyplne, dobrotivo a neurážlivo, že sa to už ani viac nedá, ani Gándhí by to azda lepšie nedokázal: Najťažšie je naučiť sa pokore a hľadať chyby najprv v sebe samom a až potom v druhých. Pouvažuj o tom.
Gunslinger: tvoj vecný prístup vždy oceňujem, múdra reč. Čoskoro uvidíme, či padla na úrodnú pôdu. Nie, sorry, ak som zase ironický. Skutočne nemám záujem dúchať do pahreby. Už len preto, že mi potom smrdia vlasy. Preto sa v tomto prípade budem snažiť držať vzadu.
:wink:
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"