Poslanci SaS chcú poľovníkom zakázať strieľanie mačiek v rev

Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Wizzard, viem, čo chceš povedať, ale ty asi nechápeš, že ak nejaké hovädo dokáže dnes bez dôvodu streliť psa a potom klamať, dokáže to aj po prijatí novely.
:!:
Príbeh so zastreleným psom na vôdzke je extrém, ale OK. Povedz mi, kto mu dokáže, že nekonal v NO?! Ak pes odbehne pár metrov a on ho strelí, kto mu vyvráti tvrdenie, že musel strieľať, lebo videl ako to psisko naháňa unavenú srnu? Nikto! Ver tomu, že on si ešte aj svedkov zabezpečí, ktorí mu to dosvedčia. Prečo? Preto, že pre hovädá je podobné správanie sa štandardné.
:roll:
Takže čo rieši navrhovaná novela? Nič! Kto na ňu doplatí? Zase len tí slušní a normálni poľovníci. Ale veď prečo neklepnúť poľovníkom po prstoch, všakže. Nikto ich nebude ľutovať, podobne ako strelcov...
:P
EDIT: Wizzard, medzičasom si sem pridal ďalší príspevok. A áno, máš recht. Ale čo počúvam, problémom nie sú obyčajní turisti, ktorí idú po vyznačených trasách a ani pomaly sa pohybujúci hubári. Problémom sú práve psíčkari so psami, ktoré sa voľne preháňajú v rádiuse x desiatok metrov a potom samozrejme štvorkolkári, na ktorých mimochodom máme ušitý dosť prísny zákon, ktorého dodrživanie sa v praxi vôbec nevynucuje.
wizzard160
prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa wizzard160 »

Jack ja nechcem klepat polovnikom po prstoch sak sa k nim sam planujem pridat :D ale tak to hej, mas pravdu prave preto so psom do lesa radsej nechodim a ked uz tak len na pole za dedinu a ho bud vobec nepustam z vodzky alebo si davam velky pozor aby sa nevzdialil na viac ako 10 metrov. A nikdy do prirody nejdem so psom sam stale ak tak aspon dvaja ideme aby som mal v pripade excesu nejakeho polovnika alebo aj hociakeho strelca svedka a nebolo to len tvrdenie proti tvrdeniu. Inak nvm ci tu alebo inde som cital z ceska clanok kde presne tak polovnik odprasil psa a tvrdil ze to urobil v ramci KN a policia mu expertizou dokazala opak a on prisiel o zp, to je asi jedina cesta ako sa branit. A tiez zo strany polovnikov vacsia iniciativa odfiltrovat vadne kusy z obehu aby im nerobili zle meno.
Jack
moderátor

Presne ako hovoríš. Jednoznačne treba ísť hovädám po krku. Ak príde k excesu, treba volať políciu, treba trvať na riadnom prešetrení, ak sa to niekde drhne, treba sa vyhrážať medializáciou a potom prípad medializovať. A ak si polícia úmyselne neplní povinnosti, netreba váhať s podnetom na inšpekciu.
:twisted:
Preto vravím, že netreba vymýšľať stále nové a nové zákony, ale trvať na tom, aby sa dodržiavali tie platné. Lenže, keď väčšina ľudí sklopí uši a povie si, že sa na to radšej vykašle, lebo veď medzi pospolitým prevládajú názory typu: "to sú poľovníci a oni sú jedna mafia s políciou a s mocipánmi", tak potom to ďaleko nedopracujeme.
:?
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Jack: my dvaja sme sa asi celkom nerozumeli, reagoval som na toto:
Jack napísal: Prečo ale nik nepoukazuje na čoklov, ktorých páničkovia venčia pod lesom, alebo priamo v lese?! Vieš, koľko škôd páchajú takýto hafani a ich podarení majitelia na zveri? Priamo i nepriamo?
Išlo mi konkrétne o to aký problém narobí ten exkrement, ty si ale evidentne myslel skôr samotné prechádzanie sa so psom.

Opäť opakujem išlo mi o to, že bolo nemálo prípadov, keď poľovníci zastrelili psa ktorý si len kúsok odbehol od rodiny, ktorý mal evidentne obojok/postroj...

Teraz sa teda spýtam čisto teoretickú otázku, nikto naisto nevie odpoveď, pochybujem, že by sa o tom robila štatistika. Väčšina poľovníkov ktorí vystrelia po psovi, robia to preto, že naozaj chránia prírodu ako píšeš ty, pretože tie psy spôsobujú takéto škody alebo proste preto že si chcú po niečom streliť? Môj názor poznáš, čo si myslíš ty?
wizzard160
prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa wizzard160 »

Podla mna lisi sa to revir od reviru niekde prevladaju tupci ktory strelaju pre potesenie a niekde zase normalni polovnici ktory prevrtaju fakt len tulaveho psa a macku koli ochrane prirody, no a v tych pol zdruz kde prevladaju normalny sa tupcov vo vlastnom zaujme po case zbavia. Ale to len moj nazor mozno som len z mala tych co pozna vacsinou normalnych polovnikov a preto je moj nazor skresleny.
Naposledy upravil/-a wizzard160 v 06 Mar 2011, 14:24, upravené celkom 1 krát.
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

U nás v revíri poluje starosta, policajti a všetci miestny papaláši. Aj pán prezident si sem príde občas puknúť.
Neverím, že nejaký podobný návrh prejde. A je mi to fuk. :lol: A určite by mi aj tak nejaká sťažnosť neprešla. Akurát by sa obrátila proti mne.

Na druhej strane majitelia psov málo kedy zvládajú svojich blcháčov. A polovník bude zase vždy chrániť kolegu halalíka.

A okrem iného, zdravú divú zver, ktorá nemá svojho prirodzeného predátora hoc aký pes zase nestrhne. Ani gepardovy sa to nepodarí hoc kedy. A gepardov má u nás málo ludí.
To družstevníci zlikvidujú svojou technikou určite viac zveri, ako nejaký psíci a gepardíci.

Tak tiež mi to príde len ako odpútanie pozornosti a zbytočné mútenie hlbokej bažiny.
Jack
moderátor

Zoid, nebudeme sa tu hádam dohadovať, kto si čo predstavuje pod pojmom venčenie. A na tvoju otázku ti odpoviem protiotázkou. Väčšina držiteľov krátkych strelných zbraní ich drží preto, aby sa bránila/ resp. venovala športovej streľbe, alebo aby si liečila komplexy?
:?:
Takže s demagógiou typu "hen, koľkí sú dobrí a koľkí zlí", na mňa nechoď. Zdá sa, že narozdiel od teba mám aspoň približnú predstavu, ako je to s odstrelom zabehnutých psov poľovníkmi v reále. A ver mi, že to nie je taký vypuklý problém, aby ho musela NR SR riešiť novým zákonom. Lebo toto by mala byť podstata celej debaty, nie pár excesov alebo psích hovienok.
:roll:
A teraz k tým excesom. Ak čerpáš info z médií, obvykle to nedopadá dobre. Ak ale máš aspoň trochu šajn, ako je to v praxi, zistíš, že ide o taký marginálny problém, o také malé percento neoprávnene zastrelených psíkov, že celý tento mediálny humbuk je úplne smiešny. Tu, v okolí, viem o niekoľkých prípadoch. Vieš, čo je na nich zaujímavé? Roky sa o nich rozpráva ako by sa stali včera. Týmto nechcem spochybňovať, že niekde, v nejakom kúte našej vlasti, nie je takéto správanie sa "poľovníkov" bežné, ale ak je a niekto má také informácie, tak potom nie je o čom - treba využiť dostupné prostriedky. Ale represia má byť prísne adresná a nie sa podobať na hon na čarodejnice!
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Jack: ja osobne poznám oveľa viac takých čo majú zbraň kvôli tomu aby sa bránila resp. venovala športovej streľbe, takže dúfam, že to aj odráža realitu. Ok a keď sa tento zákon toto umožňujúci prijímal, tak to bol tak vypuklý problém?
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Ja osobne som za reflexne oznacenie psov.
Vidia ho vsetci, je jasne ze niekomu patri a dame mu pokoj pokial nenahana zver.
A cele tieto reci polovnikov su o tom ze chcu aby do lesa prakticky nechodil nikto, lebo ho chcu mat len pre seba. V dnesnej dobe je uz lov pre vacsinu nie zabava ale hlavne prilepsenie. Niektori su chamtavi uz vystrelit aj naboj len na terc, lebo je drahy. Niekto chodi na fusky po zamestnani a niekto na polovacku. Takze toto natieranie medu okolo huby si nechajte pre besedu v materskej skole.
bagoo
prispievateľ
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa bagoo »

BKSL napísal:..... V dnesnej dobe je uz lov pre vacsinu nie zabava ale hlavne prilepsenie. Niektori su chamtavi uz vystrelit aj naboj len na terc, lebo je drahy. Niekto chodi na fusky po zamestnani a niekto na polovacku. Takze toto natieranie medu okolo huby si nechajte pre besedu v materskej skole.
keby som ti spravil súpis ala "uctovná kniha" vydel by si to prilepsenie inac :roll:
pre mna na rok vychádzaju tieto "zisky" sakra v červených číslach
... :arrow: ale načo ťa presviedčať sprav si PL(ja ti kludne aj pômožem) a potom uvídime aký je to ZISK :evil:
inspiring_kepler

bagoo kazdy vie svoje. Nehovorim ze vsetci polovnici su rovnaki ale v dnesnej dobe je uz "pohlad bokom" nepriama podpora parazitov v kazdom odvetvi.
bagoo
prispievateľ
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa bagoo »

aj ja viem svoje. a uz ma NEBAVí keď pri každej diskusií kde sa len spomenú poľovníci VŠETCI sú hneď škatuľkovaní ako: - pytliaci -opilci -šialenci( prípadne netvory čo majú potešenie zo smrti) -prípadne ziskuchtivý mäsiari
:!:
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

miro2851 napísal:No ja neviem, že by svojou úchylkou mrzačiť a zabíjať a ešte mať z toho ohromnú radosť???
Uplne pomylene, ako z prirucky mladeho ekoteroristu.... :wink:
Ale ak mas takyto pohlad, aky mas potom nazor ( ...mas vobec ZP? ) na x-tisic ludi,co sa po strelniciach pripravuju vo svojom volnom case na zabijanie - a nie zveri? (to totiz zapada do tvojho vzorca skatulkovania ludi) Kupuju si kvoli svojej podla teba "uchylke" kvanta roznych zbrani a streliva, to treba zakazat. Uchylaci jedni....

Spamataj sa, nikto ti tvoj nazor, nech uz je akykolvek, neberie. Ale nepis zbytocne nezmysly, navyse k teme v ktorej ocividne nemas jasno.
inspiring_kepler

lovec niekto trenuje so zbranou aj preto, aby k tomu zabijaniu nedoslo :( .
Je jasne ze pri polovnictve zabijanie byt musi, inak sa to robit neda.
Ide len o to aby to bolo zabijanie v najmensej moznej miere a nie pre radost ze som zabil nieco zive a mal moc nad konkretnym zivotom.
Ide o prirodzenu uctu voci zivotu na tejto planete.
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

cudna debata :?
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatné"