Zmena preukazu zbrane pri zmene skupiny ZP

sando
prispievateľ
Registered for: 16 years 5 months

Zmena preukazu zbrane pri zmene skupiny ZP

Príspevok od používateľa sando »

zdravím poprosím o radu či obťažovať na oddelení zbraní a str alebo je to ok
dosť dlho po zmene zbr preukazu z B na A som si všimol že pri jednej zbrani mi zostalo v preukaze zbrane zapisaná skupina zbroj preukazu B

mne to neva ale ak by ma dáky iniciat. ochranca zákona kontroloval...
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Za 4,5 eura v kolkoch ti dajú novú kartičku, rozhodne by som to vymenil.
Používateľov profilový obrázok
71Jany71
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

Kolky nepotrebuješ. Berú už aj v hotovosti :D
inspiring_panini

Hm tak mňa s hotovosťou už niekoľkokrát poslali niekam...
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

treba argumentovat ako pri zp. v zakone o spravnych poplatkoch to je, ked chce sekat frajera, nech ti da pisomne, ze ta za hotovost nevybavi.
inspiring_panini

Luke: to máš úplnu pravdu, ale keď budem ja sekať frajera pri takých blbostiach ako sú kolky, tak on môže sekať frajera a veci čo robia na počkanie môže vybaviť až v rámci zákonnej mesačnej lehoty. Radšej si na tú poštu v tomto prípade zájdem, keď bol zrovna nejaký kritický stav že na pošte došli kolky, prijal aj peniaze.
71Jany71
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

Možno sa im nechce brať hotovosť, lebo to nemôže priamo v kancelárii. V mojom prípade zamkne kanceláriu a ide niekde inde.....po chvíli sa vráti už aj s prijmovým dokladom. :idea:
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

sando:
To, že ti na jednej kartičke nechali skupinu, ktorú už nemáš v ZP, a nenahradili ju inou platnou skupinou, je čisto ich problém. Evidencia a správnosť vystavených dokladov je v ich zodpovednosti.

Čo sa mňa týka, vôbec by som to neriešil až do najbližšej návštevy PZ, potom by som si kartičku nechal vymeniť. Na ich náklady, samozrejme.
Ide to, mne už jednu kartu kvôli chybnému sériovému číslu zbrane vymieňali, 4 a pol eura pri tom nikto ani nespomenul :wink:
sando
prispievateľ

V ďaka za info , preventívne to radšej pôjdem vymeniť
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

yarco
Úradníci veľmi radi argumentujú tým, že keď tie doklady preberáš, musíš ich skontrolovať. Mne sa raz stalo, že mi na jeden doklad (nie ZP) dali zlý dátum, a keby som sa s nimi nehádal, tak kľudne nechajú aby som zaplatil za opakované vydanie.

sando
Ak máš ZP sk. A, na karte zbrane máš sk. B a správne číslo ZP, tak by nemal byť problém pri prípadnej kontrole.
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Jasná vec, oni celkovo radi argumentujú :wink:
Stačí ich privyknúť, že po argumentoch často nasledujú protiagumenty, potom sa s nimi väčšinou jedná oveľa lepšie.

Neviem, či máš zákonnú povinnosť kontrolovať údaje na doklade, ale oni sú zodpovední za správnosť údajov.
Veď doklady nevyrábajú na základe toho, čo im len tak povieš, ale na podklade iných dokladov, dokumentov a databáz.
sando
prispievateľ

Mám na karte aj staré číslo zbrojáku takže výmena nevyhnutná
malá podotázka - keďže túto pistol mám od roku 94 asi by pred cestou na PZ trebalo spraviť tlakovky?
inspiring_tharp

Ak si od 94 nebol s tou zbraňou na tlakovke, tak by veru bol najvyšší čas. :) Pokiaľ viem, tlakovka na krátke zbrane sa má robiť každých 10 rokov.
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

citujem:
"§ 38

(1) Držiteľ zbrane je povinný do 60 dní od výzvy policajného útvaru predložiť zbraň na jej overenie autorizovanej osobe, 3) ak policajný útvar pri kontrole zistil, že od posledného overenia uplynula lehota 10 rokov pri krátkej guľovej zbrani, 15 rokov pri dlhej brokovej zbrani a 20 rokov pri dlhej guľovej zbrani alebo kombinovanej zbrani, alebo ak je dôvodné podozrenie zo zlého technického stavu zbrane."
inspiring_tharp

Hmm. Takže de jure stačí, keď odnesiem zbraň na tlakovku až keď ma vyzve polícia?
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"