Navrh novely #3
-
inspiring_yalow
-
inspiring_proskuriakova
16. § 28 sa dopĺňa odsekom 5, ktorý znie:
„(5) Držiteľ skupiny E zbrojného preukazu musí mať uloženú zbraň kategórie B uvedenú v § 5 ods. 1 písm. f) u držiteľa skupiny D alebo E zbrojnej licencie, ktorý mu môže vydať túto zbraň iba za účelom výkonu oprávnenia podľa § 27 ods. 4 písm. b). Držiteľ skupiny E zbrojného preukazu musí bezodkladne po vykonaní oprávnenia podľa § 27 ods. 4 písm. b) zabezpečiť uloženie zbrane kategórie B uvedenej v § 5 ods. 1 písm. f) u držiteľa skupiny D alebo E zbrojnej licencie.“.
Presne tak citat treba toto :
http://www.nrsr.sk/Dynamic/Download.aspx?DocID=353422
Nie to co sme citali vyssie. Odvolavam poplach vzniknuty blbostou uzivatela.
http://www.nrsr.sk/Dynamic/Download.aspx?DocID=353422
Nie to co sme citali vyssie. Odvolavam poplach vzniknuty blbostou uzivatela.
drzitel ZP skupiny A ktory ma zbran kategorie B inu ako samonabijaciu odvodenu alebo upravenu zo samocinnej pojde na P-test najneskor pri predlzovani platnosti ZP. cize pri platnosti ZP 10 rokov, zhruba v pravidelnych 10 rocnych cykloch. nebude vsak mat povinnost ist na P-test uz do aprila 2012.
Naposledy upravil/-a boris v 31 Mar 2011, 15:56, upravené celkom 1 krát.
-
friendly_merkle
Priatelia športovci, už z toho mám úplne hokej. Ja mám napríklad zbroják A a vlastním CZ 91S, čo je vlastne škorpion upravený na streľbu jednotlivými ranami a je deklarovaný ako pištoľ. Teda nie dlhá zbraň, ako napr. vz. 58 a jeho samonabíjacie verzie. Mám ho pod kategóriou E.
Podľa mňa by aj tak malo ísť o zbraň podľa § 5 ods. f), so všetkým, čo k tomu patrí t.j. psychotesty raz za 10 rokov. Alebo sa mýlim? Ak má niekto podobný problém s pištoľou a vyzná sa v tom lepšie, dajte vedieť.
Nepatrím medzi ľudí, u ktorých sa hovorí, že majú právne bezvedomie, ale zdá sa mi, že pri tejto novele to dopadlo tak, ako kedysi hovoril nebohý súdruh Bacílek "radom roznym opatrený zme sa dostali tak daleko, že ani nevíme de zme". Možno si ho niektorí ešte pamätajú. Určite by veľmi dobre zapadol do súčasného parlamentu a možno ho aj skvalitnil.
Podľa mňa by aj tak malo ísť o zbraň podľa § 5 ods. f), so všetkým, čo k tomu patrí t.j. psychotesty raz za 10 rokov. Alebo sa mýlim? Ak má niekto podobný problém s pištoľou a vyzná sa v tom lepšie, dajte vedieť.
Nepatrím medzi ľudí, u ktorých sa hovorí, že majú právne bezvedomie, ale zdá sa mi, že pri tejto novele to dopadlo tak, ako kedysi hovoril nebohý súdruh Bacílek "radom roznym opatrený zme sa dostali tak daleko, že ani nevíme de zme". Možno si ho niektorí ešte pamätajú. Určite by veľmi dobre zapadol do súčasného parlamentu a možno ho aj skvalitnil.