17.04.2011 WFC 2011 - 1.kolo ligy Komárno
Dievčence a mládenci!yarco napísal:Aby som nezabudol - ďakujem organizátorom za pekný pretek, výborné počasíčko a nápadité a rôznorodé stejdže.
Dám to sem, i keď je to kandidát do témy 'Tak toto ma nasralo':
Dosť ma nasralo, keď počas toho, ako sa 'Ja som' na stejdži trápil so svojim G-čkom s prasknutou pružinou záchytu (http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t= ... &start=195), od vedľajšieho stejdžu sa ozýval neskrývaný hlasný afektovaný rehot.
Opakujem - bolo to počas riešenia situácie strelcom, nie až po nej, kedy je ten správny čas na mexické vlny a podobné oživenia.![]()
O to viac zamrzí, že sa takto neprejavili amatéri a začiatočníci z WFC a pod., ale registrovaní 'borci' z vyšších levelov. Verím tomu, že keby sa to stalo v opačnom obsadení strelec-divák, skončilo by to vulgárnymi výlevmi a možno aj oficiálnymi protestami.
Trocha pokory a sebauvedomenia by nebolo na škodu...
Ako rozhodca, ale aj strelec musím reagovať, aj keď práve na tomto závode som nebol.
Neexistujú disciplinovaný a nedisciplinovaný strelci. Sú len slaby a dobrý rozhodcovia. Ako rozhodca kontrolujem, ale aj slúžim strelcom, minimálne v rovnosti podmienok, ktoré ovplyvním.
1.,Ak bliakajú strelci POČAS strieľania nieko, je postup upozornenie, procka, vylúčenie, za nešportové správanie. Mne stačilo zatiaľ vždy upozorniť. A to aj pri Talianoch, kde to bolo inak ako na futbale - doslovne.
2.,O zbieraní nábojníc v príprave iného strelca - to sa nebudem ani rozpisovať.
3.,TO HLAVNÉ JE, žE VY SI PLATíTE NIELEN POSTAVENIE PARKúROV, ALE AJ VýKON ROZHODCU. PRETO SA Dá VŹDY SLUšNE POžIADAť ROZHODCU, ABY SI NA STAGE UROBIL PORIADOK, ABY TO KURVA BOLO TAK, AKO Má BYť A NIE AKO V ALBáNSKU NA TRHU.
Keď je rozhodca normálny a fundovaný, tak si to všimne, opravý a ide sa ďalej.
Keď nie, tak to nie je fundovaný rozhodca, ale ko..t a ten tam nemá čo robiť. Prečo ten ostrý tón? Narábame zo zbraňami a tie zabíjajú /majú to v povahe/. Rozhodca je v tomto smere nenahraditeľný a keď zlyháva on, je to na prd - totálne.
Tak pindajte a vyžadujte to, na čo máte právo. Doporučujem slušne, ale dôrazne. To nie je drzosť, na to máte právo!
A samozrejme, nie je to vec Komárna, ale každého preteku.
-
inspiring_tharp
Výborný pretek! Počasie bolo super, partia tiež, takže veľmi príjemne strávený čas. Dokonca sme si trošku pokecali aj o motorkách, čo je moja druhá "choroba".
Umiestnenie nič extra (14 z 15 vo WFC
) ale nebolo DQ, takže pohoda. A hlavne mám výhovorku, že som mal novú, v podstate nestrielanú zbraň, a bol to môj 4. pretek (2. IPSC). Ale pomaly sa budem musieť začať zlepšovať.