Zoid, ostatné neriešim, v niektorých momentoch si zjavne nerozumieme, aj keď hovoríme rečou rovnakého kmeňa. Len pri jednej veci sa pozastavím: zamysli sa, prečo majú aj takí tí malí pralesní mužíci zväčša svoje inštrumenty z uhlíkatej ocele?
Nápoveda: nie je to len preto, že sú strašne chudobní a primitívni a nič lepšie nevedia vyrobiť ani inak splašiť. Je to jednoducho preto, že problém s koróziou nie je ani v podmienkach tej najvhlšej a najmokrejšej džungle taký vypuklý problém ako sa nazdávaš. Písal som to dosť jasne, že hrdza na debil-inštrumente, akým je mačeta alebo hrubý "pracovný" nôž je estetickým nedostatkom, ale na funkciu nemá pražiadny vplyv. Ale všimni si, že to sa už kapánek opakujem.
Dostávame sa späť k tomu, čo som písal už skôr a čo si si vysvetlil trochu inak, ako som to myslel: že tvoje predsudky voči uhlíkatej oceli a mačete vyrobenej z uhlíkatej ocele (a použitej hoci aj uprostred Amazónie) sú, ako to pri predsudkoch býva, skôr iracionálneho charakteru. Vzal by si si na trip do džungle radšej mačetu z nerezovej ocele? Fajn, je to vec tvojej voľby, beriem. Len je zbytočné obhajovať vlastnú voľbu argumentami, ktoré v praxi nemajú oporu.