Zblúdilá strela zo strelnice zasiahla turistku

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Nedalo mi ale bol som sa dnes pomotat v okoli kde sa to stalo,behali tam dve rodiny s detmi.Na vrchnom turistickom chodniku by musela mat dana pani priam magnet aby strelu pritiahla,je tam kopec vysoky 150m nad valom,breh plny borovíc,ani priamy zasah by neohrozil ludi.Druhy chodnik je cca 50m nad valom,tak keby niekto isiel ho strelci vidia ale aj tam je mala sanca na prejdenie gule.Nejde mi do hlavy ziadna krv :roll: zídenie dole po priestrele nohy je tiez divne :roll: ked ja som sa skoro dole iba ak zgulal :lol:
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa R »

Balistik: celé je to divné, odrazený FMJ projektil z dlhej guľovej by bol asi dosť deformovaný a nestabilný na nejaký čistý priestrel, pani by mala nohu jak po zásahu šrapnelom, pri priamom zásahu na tú vzdialenosť by bol sval tiež dosť rozbitý, čím tam strieľali ?
BALISTIK
moderátor

Info co som pocul gulovnica,aka neviem :?:
duros
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa duros »

Chlapi, drzim palce!
Igoca
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 11 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Igoca »

BALISTIK napísal:Nedalo mi ale bol som sa dnes pomotat v okoli kde sa to stalo,behali tam dve rodiny s detmi.Na vrchnom turistickom chodniku by musela mat dana pani priam magnet aby strelu pritiahla,je tam kopec vysoky 150m nad valom,breh plny borovíc,ani priamy zasah by neohrozil ludi.Druhy chodnik je cca 50m nad valom,tak keby niekto isiel ho strelci vidia ale aj tam je mala sanca na prejdenie gule. Nejde mi do hlavy ziadna krv :roll: zídenie dole po priestrele nohy je tiez divne :roll: ked ja som sa skoro dole iba ak zgulal :lol:

Tak tu niečo pekne smrdí. Pripadá mi to celé ako zinscenované
Naposledy upravil/-a Igoca v 25 Apr 2011, 11:34, upravené celkom 1 krát.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Chlapi nevytvaral by som tu zbytocne nejake konspiracne teorie.
Stalo sa co sa stat nemalo, teraz sa len zisti kde bola chyba.

A turisticky chodnik v dostrelisti je naozaj trochu na hlavu.
Kto to takto povolil asi tiez mal ine pohnutky.

A musite uznat ze ked ide turista po turistickom chodniku tak ho asi nenapadne ze bude pod kritickym uhlom krizovat dostreliste, to uz kde sme :( .
Ja nie som ziadny turista ale mam kopec znamych co s detmi aktivne chodia po lesoch takze by som to nebral na lahku vahu.

Jednoznacne chybne osadena strelnica alebo chodnik. A strela z gulovnice pokial narazi na nieco tvrdsie ako drevo, moze letiet aj 20-30 stupnov v dostatocnej rychlosti mimo zamernu od bodu narazu. Ak by strielali na papier a do valu nemalo by sa to stat.
Igoca
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 11 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Igoca »

Prečítaj si POZORNE príspevok navrchu strany od BALISTIKA. Strelnicu poznám pomerne dobre, preto mi to je všetko divné.
BALISTIK
moderátor

nechajme nech sa to vysetrí!Nas stat ma dost vybornych ludi co tomu rozumeju!
Pena
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa Pena »

Deje sa všeličo. Ako napríklad príde chlapík "ala" hipisák s novou guľou do predovky a začne frfľať, že mu táto "odrazená guľa" práve preletela okolo hlavy. Takému ťažko vysvetlím, že je debil a že to nie je možné ... Ľudia sú zaťažení proti streľbe a spravia všetko preto, aby sa zavreli všetky strelnice.
inspiring_mendel

Príspevok od používateľa inspiring_mendel »

..sme v nemilosti.. :?
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

existuju nejake normy, ci nie?

moja logika mi vravi, ze tato strelnica by nikdy nedostala povolenie, keby bola nebezpecna a bolo tam take riziko nestastia.

jedine, ze by bola postavena po 1989. a niekto niekoho silno podplatil, ale to mi nepasuje do toho co o strelniciach viem.
Next
prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa Next »

Tiež je divné, ako sa to mohlo odraziť smerom dopredu - cez val :shock:
kamov
prispievateľ
Registered for: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

Na vojne sme strielali svetelnymi z vz 58, krasne bolo vidiet ako dokaze gulka menit trajektoriu. Niektore sa odrazali do 90° uhlov.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Toto som mal na mysli, keby som to na strelbach pocas mojej ZVS nevidel nazivo, tak tomu tiez neuverim ze je to mozne. Pri dvojitom odraze to nie ziaden problem a strela ma stale dost energie ublizit.
parabellum
prispievateľ
Registered for: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa parabellum »

Takze pani si asi sama strelila do nohy, alebo jej manzel, lebo niekto chce ten pozemok? Nie je to uz trochu absurdne, ked rozvijate taketo konspiracne teorie?
Preco potom strelec k nim bezal a chcel jej pomahat? Zrejme aj on si uvedomil, ze jeho vystrel nejako suvisi so vzniknutou situaciou a jej poranenim. Nie je mi stale jasne, po ktorom chodniku sa zasiahnuta osoba pohybovala. Lebo su 3 moznosti, ak sa nemylim.

1. turisticky chodnik na hrebeni kopca

2. chodnik vo svahu asi 50m od strelnice

3. chodnik tesne poza ochranny val

Ak sa pohybovala ako je uvedene v moznostiach 2 a 3, tak to nie je az take neuveritelne. Podmienka v organizacnom poriadku "davat pozor, ci sa niekto nepriblizuje" mi inac pripada ako dost problematicke zaistenie bezpecnosti na strelnici, hlavne ak je vsade naokolo lesnate prostredie a je to len otazkou casu, kedy sa stane nejaky maler.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"