Skontrolujte si batožinu :o)

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

kokos,,, Iri dostanu zadara vybusninu a este sa stazuju,,,,kam ten svet speje :lol: :lol: :lol:
sano2
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa sano2 »

Takže, možno trošku OT ale niečo bližšie o hexogéne respektíve o RDX. Pohrabal som sa v mojej malej knižničke. Vopred sa ospravedlňujem za kvalitu.

Hexogén:
Obrázok
Obrázok
Tu je tabuľka: Zloženie a vlastnosti hexogen/tritol
Obrázok
Tu je tabuľka: Vlastnosti zmesí na báze hexogenu
Obrázok
Tu je tabuľka: Citlivosť detonačné výkonové charakteristiky trhavín
Obrázok
Označovanie trhavín:
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Ak by niekto pochyboval o údajoch, sú z knihy SPECIÁLNÍ TECHNIKA I.DÍL, Federální Ministerstvo Všeobecného Strojírenství Praha, 1976

Toto som tu dal len pre ilustráciu, čo je to RDX aby ste nemuseli toľko gugľiť 8)
dirty harry
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa dirty harry »

Treba porozmýšlať na dzmenou názvu mesta Poprad na Saint Tropez pod Tatrami. Lebo to nie sú policajti ale žandári....
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Pyta sa policajt v Dubline cestujucich:

Policajt: Prevazate nieco nebezpecne do krajiny?
Oni: Nevieme!
Policajt: Aaaaa, Pani budu asi zo SLOVENSKA :!:

:lol: :lol: :lol:
MASH4077
prispievateľ
Registered for: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa MASH4077 »

NOVINÁRSKA SENZÁCIA :shock:
psovoda degradovali !!!
(kto nič nerobí, nič nepokazí)

v policajnom "žargóne"
zníženie hodnosti o jeden stupeň :(

pri súčasnom systéme "ka(ba)riérneho postupu v PZ" :cry: je tento trest menej finančne "krvácajúci" ako napr. 15 na 3 :D (aj vlk celý, aj ovca sýta) :D - nezávidím, len konštatujem :wink:

:?: žeby len na základe tejto ojedinelej negatívnej skúsenosti určitá letecká spoločnosť rapídne zredukovala lety z Popradu :D :D :D
inspiring_bose

Príspevok od používateľa inspiring_bose »

V tomto konkretnom pripade, bol v prvom rade na hovno cely system cvicenia... To ze potrestaju psovoda a mozno aj psa, je len ukazka toho, ako to tu funguje a bohuzial nie len v tom to pripade. Tu nikto za nic nema zodpovednost, z toho trestu by som usudil, ze psovod si tento vycvik vymyslel a zmenezoval sam...
Pride prikaz na nacvik psa na vyhladavanie trhavin...predpokladam ze psovod na to neprisiel sam a sam od seba isiel cvicit psa na ostrom lete a ostrom pasazierovi, cize nie figurantovi...a ten prikaz niekto dal, ten system vycviku niekto vymyslel, ten system vycviku niekto povolil a suhlasil s nim...cize vedenie a minister si utrie ruky do chlapa, ktory pracuje vo vykone a oni pani myslitelia za nic nemozu... Dobre to maju vymyslene, lebo poznaju prostu slovac, ktorej staci potrestat posledny clanok retazca a vsetci sme spokojny...toto je nasa bohuzial kultura...
Skoda ze sa tento preslap tak to jednoducho skoncil a medzinarodne nebude mat dohru... :?
MASH4077
prispievateľ

kuro ako psovod na penzii by som ti vedel aj iné perliská šupnúť :wink:
MASH4077
prispievateľ

kuro159 napísal:...toto je nasa bohuzial kultura...
tož kurva ani omylem :D :D :D :wink:
inspiring_bose

Príspevok od používateľa inspiring_bose »

Vies toto si mozu iba mysliet, ze to maju v suchu a budu grgat a prdiet aj nadalej do svojich teplych stoliciek. U mna su moralny vynici uplne inde. To ze takto potrestali psovoda je jedna vec, ale este slusna spolocnost stale caka postih aj do najvysich miest....samozrejme sa nedocka. :?
Naposledy upravil/-a inspiring_bose v 22 Mar 2010, 04:15, upravené celkom 1 krát.
MASH4077
prispievateľ

klídek, nic netrvá věčně :wink:
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

este som nevidel, aby psovod kladol stopu.
scar
prispievateľ
Registered for: 17 years 3 months

Príspevok od používateľa scar »

aris:...pomerne bezna vec..su skusky kde pes sleduje prave stopu psovoda.
scar
prispievateľ

kuro 159:
predpokladam ze psovod na to neprisiel sam a sam od seba isiel cvicit psa na ostrom lete a ostrom pasazierovi, cize nie figurantovi...a ten prikaz niekto dal,
.....neexistuje ziaden zakon a ani interny predpis/nariadenie opravnujuci psovoda zakladat vzorku do batoziny....z tohto pohladu je v tom sam.
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Mno, nechcel som sa do tejto temy zapajat, ale pridam aspon par postrehov - podla mna sa jednalo o zlyhanie viacerych jednotlivcov, plus ich nadriadenych, plus tych najvyssich, plus problem v systeme ako takom (ci uz v ramci treningu az po medzirezortnu spolupracu a medzinarodnu komunikaciu, atd. atd. atd.).
scar napísal:neexistuje ziaden zakon a ani interny predpis/nariadenie opravnujuci psovoda zakladat vzorku do batoziny....z tohto pohladu je v tom sam.
V tomto sa mylis, ak by sa na to nehladelo z tej roviny kam sa to nakoniec dostalo - povedzme ze by to ten cestujuci nasiel sam, ziadne media by sa do toho nezapojili a stazoval by sa na to ako sukromna osoba, urcite by dostal vyjadrenie ze to bolo v sulade s ... a s ... a s ... (kedze nase zakony su stavane dost vseobecne, a na toto sa vztahujuce vnutorne predpisy/nariadenia su klasifikovane a niekedy stavane este vseobecnejsie...)

A o tom co by ho cakalo keby/ked s tou batozinou raz pojde nejakym serioznym medzinarodnym letiskom (kde cloveka so slovenskym pasom zvycajne pachove detektory neminu)... skoda hovorit...

Ad RDX a derivaty - jedna vec je stabilita RDX/T4/C4... pri izbovej teplote, a uplne ina je dialkovy let. Aka presne teplota bola v podpalubi v tom case vie len pilot, moj odhad je okolo 0C alebo par do minusu, a vzhladom na to ze pri krystalizacii (-4C) sa RDX stava znacne nestabilnym, to bolo podla mna dost velke riziko aj bez iniciatora/detonatora (hlavne pri lete v nadmorskej vyske s okolitou teplotou -50C). Ci uz ho bolo 85 alebo 96 gramov je jedno, oboje staci na celkom slusny 'buuuuum', a aj keby zrovna nedetonoval, nestabilita/poziar/... takto horiaceho materialu v podpalubi civilneho lietadla by mohol skoncit rovnako zle...

Cital som ten telex do Servisairu a je to ozaj ako zly vtip, len clovek nevie ci sa ma smiat alebo plakat... Nad tym proste zostava rozum stat :shock:

A pozastavovat sa nad tym ako situaciu zvladla Gardai (podla mna na jednotku) nie je dovod, bodaj by sa takto riesili aj situacie u nas.

Podstatne je, ze Mako alebo ten psovod mali (teoreticky ci prakticky) podiel na prvotnom zlyhani, lenze na SK strane sa robil preslap za preslapom a chyba za chybou dalsie tri dni... a na toto sa 'prekvapivo' nejak zabuda...

Gunslinger
scar
prispievateľ

gans:
scar napísal:
neexistuje ziaden zakon a ani interny predpis/nariadenie opravnujuci psovoda zakladat vzorku do batoziny....z tohto pohladu je v tom sam.

V tomto sa mylis,
... :shock: ak taky predpis existuje,prosim link /PM/citaciu
...uvaha "co keby-to keby bolo tak ci onak"ma ani moc nezaujima , mozno keby to nasiel sam,hodi to do kosa a je po probleme.
..psovod spravil chybu-dostal trest,ja mam vec vyriesenu.
Gardai to zvladla vyborne o tom nepochybujem.pochybujem o letiskovej kontrole ked o tom vedeli a predsa to nenasli !!!

edit:doplnenie
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"