ZP sk. A - suhrnne info

Používateľov profilový obrázok
telra
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

moj tip: poziadav TN. V najhorsom pripade dostane len Bcko a odmietnu rozsirit na Acko. Potom moze skusit stastie v BA5. Ak sa prestahuje do BA5 a budu robit problemy tak uz tazko sa bude skusat v TN.
Daniel_sk
prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Daniel_sk »

Zdravim, mam otazku ohladom ziskania zbrojneho preukazu typu A. Som (jediny) konatel novo zalozenej firmy. Zaroven aj zamestnanec. Firma je z IT oblasti. Obcas ale musim nosit so sebou notebook (cenne data) ku klientovi. Da sa to povazovat za dostatocny dovod o poziadanie ZP A? A ak ano, tak mam ako firma vystavit nejaky papier sebe (ako konatelovi alebo zamestnancovi?) a ma to aj nejaku oficialnu formu? Vdaka.
miro_sk
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa miro_sk »

dones im len vypis z OR, nic viac nepotrebujes.
sundance.kid
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa sundance.kid »

na takyto dovod (mam zverene hodnoty - notebook, projektor,...) a nosim ich na firemne prezentacie (som OZ) mi v pohode dali A. firma nechcela dat ziadne potvrdenie, tak stacilo cestne vyhlasenie. ak to niekomu pomoze... ale najskor som sa na odd spytal, aky dovod povazuju za preukazanie potreby a dal som vediet ze viem co je v zakone (ak preukaze porebu) dalo sa s nimi krasne dohodnut...
Daniel_sk
prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Daniel_sk »

Super, potesili ste ma. Podam cim skor ziadost a uvidim ako dopadnem - potom napisem.
Akira
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa Akira »

chlapi,a naco vobec pisat nejake obsiahle odovodnenia v tej ziadosti na A-cko,nestacilo by tam napisat,ze dotycny zije napr. v blizkosti romskej osady/ghetta?
myslite,ze by tento dovod presiel?ked nie na A-cko,tak aspon na B-cko musi stacit urcite
Vaquero
moderátor
Dátum registrácie: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

Akira, to je presne ten politicky korektný argument, ktorý zaberie :lol:
inspiring_black

Príspevok od používateľa inspiring_black »

ak to niekoho zaujima kolko momentalne vyjde zbrojak, tak sem davam "rozpocet na zbrojak" teda presnejsie, kolko to stalo mna /robil som A a F/:

psychol.vysetrenie 60 EUR, lekarske vysetrenie 15 EUR /standardna cena je vraj 30, ja som mal z urc.dovodov zlavu/, kniha - priprava na skusky 16,5 EUR, ziadost o vyd.zbroj. 16,5 EUR, skuska 49,5 EUR, na skupinu F som este potreboval "zaznam.knihu evid.zbr. a streliva" 2,5 EUR.

k tomu este treba priratat nakupne povolenie na zbran 16,5 EUR, po nakupe zbrane 4,5 EUR za preukaz zbrane..

cena zbrane uz bude kapitola sama o sebe :D
inspiring_wright

Príspevok od používateľa inspiring_wright »

aj fotky si pripiš
inspiring_black

Príspevok od používateľa inspiring_black »

vidis fakt, fotky.. tie som nezaratal preto, lebo som mal doma este nejake stare a tie som pouzil.. ale samozrejme kvoli objektivite to treba pripocitat do nakladov..
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

s510:
Len ťa poopravím - k F-ku potrebuješ len knihu evidencie "streliva", nie "zbraní a streliva".
Bauer
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa Bauer »

Priatelia, potrebujem sa opýtať na Váš názor. Mám ZP sk. A a naozaj ju aj usilovne nosím. Lenže keď som doma, nenosím nabitú zbraň na boku po obyvačke. Vtedy ukladám zbraň do trezora a je s nabitým zásobníkom v zbrani aby som ju potom len rýchlo vybral z trezora, šup do púzdra kabát na skryté nosenie a idem von. Takže keď nie som doma, mám zbraň na boku. Keď som doma, mám ju v trezore aj s nábojmi. Jedná sa o nosenie zbrane vo vlastnom obydlí alebo protizákonné uskladnenie zbrane. Lebo sk.A znamená mať u seba zbraň v stave umožňujúcom okamžité použitie. Mať u seba nabitú zbraň v púzdre na boku, položenú na stole alebo zamknutú v trezore. Stále je to len o tom mať ju u seba, tam nie je o tom koľko cm odo mna znamená mať u seba. Kde alebo ako zákon nestanovuje. Samozrejme, keď opúšťam byt bez zbrane, napr. dovolenka, tak pekne vybijem zbraň vložím zbraň do trezora, náboje a zásobníky zamknem do uzamikateľného suplíka a keďže som prehnane opatrný, tak úderník vyberiem zo zbrane a schovám v byte na tajné miesto.
3500korun
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa 3500korun »

Ak ma pamäť neklame, tak keď je to trezor, tak ju tam môžeš uskladňovať spolu so strelivom, a teda aj nabitú...
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Zákon uskladnenia sa dá vysvetliť dvoma spôsobmi a všeobecne sa prijíma skôr ten že pokiaľ ide o trezor, tak sa môžu aj náboje a zbraň spolu, v nabitom stave nie. To čo robíš ty ale nie je uskladnenie, ty si ako si správne poznamenal doma a máš podľa zákona zbraň pripravenú na okamžité použitie. To že ty si v inej miestnosti nehrá rolu a aj keby hralo, tak si neviem predstaviť ako by ti to dokazovali, že ty si bol v obývačke a zbraň si mal zamknutú v spálni...

Ak to robíš tak ako píšeš, tak to robíš v medziach zákona a zároveň to robíš aj bezpečne (v rámci logiky).
Bauer
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa Bauer »

Ďakujem Zoidberg37 za tvoj názor. Nuž už som si na uskladnenie kúpil aj druhý trezor. Ono zas žiadna sláva. Oba trezory sú len hračky z Baumaxu- nábytkové ale zas s ukotvením na 4 body do steny. Ako je zo zoznamu mojich domácich miláčikov vidieť na konci príspevku. Mám dve zbr. kategórie B a tri zbrane kategórie D. A práve tie 3 hračky kategórie D som radšej tiež dal do trezora a uskladnil podľa zákona. Lebo v § 55 Zabezpečenie zbraní a streliva odsk. 5 až 7 je v uvádzaná formulácia ZBRAŇ. Nie je tam písané aká zbraň, či kategória A,B,C,D. Je tam len zbraň. Takže to platí všeobecne aj na kategóriu D . Takže ja som si zákon vysvetlil tak, že v jednom baumaxovom trezore mám dve zbrane kategórie B a všetky expanzy a CO2 a v druhom trezore mám náboje, nábojky, CO2 bombičky, guličky do vzduchovky a všetky zásobníky vrátane tých plastových do CO2 pištoľky. Uskladňovať diabolky v trezore podľa zákona, mi pripadá trochu pritiahnuté za vlasy. Môj starý otec ich mal na poličke v dielni a vzduchovku Sláviu zavesenú na stene.
Naposledy upravil/-a Bauer v 26 Mar 2012, 02:25, upravené celkom 1 krát.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"