Pre a proti (K100 vs G19).

Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Huh, čo sa toľko bojíte o rám? Keď sa roztopí jak snehulák na jar, kúpite na jar. 100-percentná zamenitelnosť dielov je jednou z veľkých -a v tom výpočte dosiaľ nespomenutých- predností mlokov (a aj môjho Hecklera).
8) :wink:
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Aj ked glock je supis famozna pistolka, presna spolahliva, overena a atd, (PPUckari, UOU si ju velmi chvalia). Ale tiez mam radsej kov ako ten polymer. Ako pise panzer, zbran ma byt z kovu :P. Moj sen Beretta 92FS Inox, alebo Steel I musi byt :lol:, ale tam uz je ina cena. Ale zatial mi bude stacit aj zliatinovy Waltrik P1.
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

No konečne sme sa aj rozpísali ved už tu dlho bolo mlkvo :D
kriznik
prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa kriznik »

Téma sa nám zvrtla na "kov vs plast" :wink:
Moderné služobné krátke zbrane majú plastové rámy, alebo používa ešte niekto kov? :wink:
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

Kov? Ten je uz prezitok -moralne zastaraly :D
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Presne tak electron, to len v hlavach uz maju ludia "nasadene" ze zbran musi byt kovova ale tie casy su uz davno prec. Dnes je technologicky "in" plast a na buchanie po hlave je obusok :-)

A tie kovove su ku..a tazke :-)
kriznik
prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa kriznik »

Asi by to chcelo rail montáž na teleskop, aby sa plasťák vyrovnal kovovej zbrani :lol:
C08R4
častý prispievateľ

Ja mam s plastmi a polymermi iba zle skusenosti, od auticiek v dectve :D, az po airsoftove zbrane, z naozaj kvalitnych polymerov, jedna taka M4 nalomena lezi u mna doma. Plast a strelna zbran mi jednoducho nejde dohromady a preto si taku zbran asi nikdy nekupim. Aj ked netvrdim, ze tie sucastne polymery u Glocka/K100 su zle. Predsa len ten ram z kovu bude mat asi vacsiu odolnost a priaznivo posobi na psychicku pohodu :lol:, teda aspon mne. Laicky, co sa ti skor roztrhne pri vybuchu, plastova vec, alebo kovova?
Michal1
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Trosku tech. infa ohladom Poliamidu GF30 a jeho variaciach.

Napr na: http://www.sveremat.sk/files/techplasty.pdf

http://styrexon.eu/pict/TP.pdf

Nechce sa mi to tu vypisovat bo citat viete kazdy.

Pisete tu ze sa bojite nechat Mloka ci Kacku za oknom!
To ze sa to nesmie tu rozoberat nechcem, ale reci o tom ze sa mi roztecie po palubovke a podobne nechapem.

Poliamid GP30 sa vyskytuje vroznych variacia.
Vseobecne ma vsak bod tavenia cca 255°C a tep. def. pri ohybe(zatazenie 1,8MPa) nastava pri cca 160°C.

Pouziva sa cca do 80-150°C vsak vsetkoto zavisi od druhu poliamidu GF30 jeho molekularnej struktury.

Moja Kacka ma zasobniky zakoncene kovovimi bodkami a pochybujem ze stym niekoho neomracim kedby bolo treba!

Ked sme uz pri tom omracovani, je pre mna nemyslitelne, aby som v danej situacii otocil svoju nabitu zbran hlavnou smerom k sebe a vystavoval sa riziku, ze pri naraze na hlavu vystreli a ja skoncim s priesrelom!
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Cobra, hádam nechceš porovnávať "kvalitné polyméry" (a aj postupy pri ich spracovaní) použité na airsoftovú zbraň s plastovými rámami ostrých zbraní?!
:lol:
C08R4
častý prispievateľ

Ja nemyslim airsoft hracky za 5Sk. Ale vyrobcov ako TM, CA a pod. Co viem, tak sa tam pouzivaju podobne materialy. Daval som to ako priklad preco u mna plasty stratili dôveru :D. Zas si nemysli, ze idem porovnavat material na glocku s AS hrackami, ale moc daleko to od toho nema, hovor si co chces. U mna bakelit jak bakelit :lol:.
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 3 months

Príspevok od používateľa gewehr »

polymery su mozna "in" a sucastny trend v konstrukcii, osobne som ale presiel od nich (a myslim ze H&K ich nerobi zle) prave na ocel. Preco? No mozna ine rozlozenie hmotnosti vhladom k tomu tazisko zbrane, celkovy "feeling" pri strelbe. Proste ocel ma nieco do seba, a myslim ze o zivotnost zbrane tu vobec nejde.

P.S.: Kobra, tie plasty vzajomne porovnanie neznesu, a to ani nahodou, na AS zbraniach su pouzivane ABS plasty, co je uplne ina kategoria. Tu by som obsolutne ziadne vzajomne suvislosti a preberanie skusenosti z oblasti AS zbrani ani neskusal.
C08R4
častý prispievateľ

Vravim ze si robim srandu bakelit jak bakelit :lol:.
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Divná téma :roll: Glock-K-100,píše sa tu o kove :roll: Podme na inšie Glock a K-100 proti kovovim zbraniam,CZ alebo 1911-to su za kladiva na mlátenie po hlave :twisted: Ale zbran je predovšetkym na strielanie :wink:
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 3 months

Príspevok od používateľa gewehr »

no myslim ze 1911 je urcite na strielanie, aj casom preverena :D
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"