Pre a proti (K100 vs G19).

inspiring_kepler

Pre a proti (K100 vs G19).

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Teraz ked uz nie som uneseny ani z K100 ani z G19 napisem plusy a zapory tychto dvoch zbrani. Porovnavat sa budu vylucne standardne verzie K100 Mk6 a G19 3.generacie. Novu K100 v E-ckovej verzii som mal 4 mesiace. Teraz mam novy G19 uz 2 mesiace.

1. Akceptovatelnost akychkolvek nabojov u obidvoch zbrani 100 percentna.

2. Spust - pri SA rezime jednoznacne vyhrava K100. G19 nema SA,DA rezim. Ma "safe action". Na velmi rychle strielanie po sebe jednoznacne K100, kratky chod a reset spuste v SA rezime.

3. Skryte nosenie - jednoznacne G19 pre rozmery, hmotnost

4. Presnost - porovnatelna, ja osobne som pri mierenke nepoznal extremnejsi rozdiel. (standardne mieridla u K100 aj G19)

5. Uchop - jednoznacne K100, vhodnejsia pre vacsie ruky.

6. Kopanie - polemicke, skor to suvisi so spravnym uchopom zbrane a bodom cislo 5.

7. Spolahlivost - jednoznacne G19 vid. problemovy lucik na K100

8. Servis - tu vyhrava K100 - velmi rychle riesenie vzniknutych problemov.

9. Bezpecnost - jednoznacne G19, to je aj hlavna priorita tejto pistole

10. Kapacita zasobnika - vyhrava K100 so 17 nabojmi oproti 15-tim v G19

10. Cena - priblizne rovnaka +-500 Sk

11. Krajina povodu - jasne ze vyhrava K100 :-)

Pri K100 Mk6 nepouzivajte puzdro s poistkou, ktora sa zachytava o lucik zbrane !
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

tak...a teraz to zacne :D
Používateľov profilový obrázok
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Tak podme na to :twisted: :twisted:
inspiring_newton

12. Glock nehrdzavie :)

- za 6 rokov som na mojej 17ke nemusel nic menit-kvoli poruche
inspiring_newton

13. minimalny pocet dielov u G ,znizuje % rizika poruchy
BALISTIK
moderátor

Piše sa o G-19-K-100,čo tak G-17 ta je v plnej velkosti,ja mam sice verziu s kompom ale vyše 6000tis ran takmer bez zavady,jedine zavada vtedy ak je zle zaškrtena nabojnica.Ty čo ma poznaju vedia že len strielam a závady neriešim :wink: Ale nič proti K-100 dokonca my aj sedí :shock: kolega strelec ma novšiu verziu aj seriu a ta ide bez najmenšich problemov,ale mna si už nezíska,už som sglokovatel,večna dilema čo je lepšie :roll: podme si každy hajit to svoje aj tak to tu na tomto fore nejako drieme :!: Ja nemam nič proti žiadnej zbrani každa je určena na inšie,pre mna je glock univerzal,dá sa nosiť,dokonca aj bezpečne s nabojom v komore,presny aj na mierenku nemyslím ovšem pozerať sa len cez desinu,je použivany roznymi špecialnymi jednotkamy,prešiel v mnoho testoch,ma dlhu životnost nejdem sa rozpisovať každy zbehly vie čo je zač.CZ som už mal a do nej by som už nešiel,aj ked novy Shadow sa my pači,kym ho nerozoberem a uvidim to hrozne opracovanie CZ,zatial je u mna glock čislo 1,dalej nerad to priznavam ale po vychytani mušiek by to bola K-100.Normalne sa nespoznavam ja som si nerypol :shock:
Panzer
Administrátor
Dátum registrácie: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Oba sú to plasťááááááky a preto ich nemá pre mňa zmysel riešiť :D. Zbrane boli odjakživa z kovu a z plastu pripúšťam jedine pažbičky a pätku zásobníka.

Ja viem, že tie vaše vŕtačky len tak ľahko nezhrdzavejú, ale skúste si tú svoju K100 čo Mlock otočiť, chytiť za záver, prst cez lučík a udrite niekoho po dyni! Akurát ho nase...rdíte :D .

Mal som prípad lúpeže, pri ktorom boli dvaja kriminalisti na dvoch pachošov. Obaja si svoje čízy osemdesiatpäťky otočili a jebs pachošov po dyni! Obaja páchatelia išli na zem ako by ich stretol Old Shatterhand :D :D :D. V polícii je totiž ako jeden z hmatov, chvatov, úderov a kopov povolený aj úder zbraňou. A to s plasťááákom ide dosť ťažko.

Takže nech žije oceľ! ČZ 75 rok výroby 99 (ešte poctivá práca), Makarov, PSM, Ruger, Taurus 85UL.

S pozdravom "Svet patrí kovovým zbraniam" :D
R
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa R »

Panzer: ide to aj s plasťákom, držíš ho klasicky ako by si chcel strielať ale všetky prsty dáš na rukoveť a môžeš pachoša majznúť po hlave plastom na ktorom je rail, výhodou je že nemá hranu ktorá by rozrazila lebeň a tiež to že ak by náhodou masáž nezabrala môžeš okamžite strielať bez nutnosti točiť kvérom kolo palca jak na nejakej šútingšou v Texase.
Panzer
Administrátor

R

Nepopieram aj takúto možnosť, ale ak máš poriadnu zbraň aj plasťák tak si to skús porovnať a pochopíš, že ťažisko u kovovej zbrane je pri takomto úchope značne nápomocné poriadnemu tresnutiu. Nedá sa sa porovnať s úderom záverom plasťáku. Tržnú ranu neriešim, keďže najskôr strieľam a potom (po dôjdení nábojov) používam zbraň ako kyjak :D.
inspiring_lewin

Príspevok od používateľa inspiring_lewin »

Súhlasím s názorom BKSL až na bod 5, ktorý je individuálny. Mne G19 sedí v ruke perfektne. Tak ale ja pri zbrani hladím hlavne na to, čo si napísal v bodoch 9.a 7. :roll:
Panzer. Máš úplnú pravdu. Iste to má lepšie grády dať niekomu po tekvici heavy metal by CZta :D . Ale čo častejšie robíme so zbraňou? Nosíme ju? alebo niekomu dávame po kotrbe? :lol:
BALISTIK
moderátor

Panzer -ale si si do nas moderných zavrtal :lol: Ja mam aj oceloveho rusa :lol: ale veru v lete musim davať pozor aby som glocka nenehal na zadnom okne lebo zle nedobre :twisted:
Panzer
Administrátor

janesk, BALISTIK

Chlapci, však ja len podje...pichujem :D. Nech si každý nosí čo mu srdce a peňaženka ráči.

Ja len, že tie kovovie sú voľajaké onakvejšie než tie bakeliťáky, či čo. 8)
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 3 months

Príspevok od používateľa gewehr »

tiez som prisiel na chut oceli 8)
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

..
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 08 Dec 2009, 09:58, upravené celkom 1 krát.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Ked som este neinklinoval tak k zbraniam tak plastaky mi prisli ako lacna altenativa na kratke pouzitie. Teraz viem ze standardny kovovy uchop nikdy nebude taky dobry ako odliaty standardny plastovy a to nehovorim o hmotnosti. Plast nevydrzi tolko co kov ale postacuje.

A G19 na silnom slnku ani nevytahujem aby sa mi nahodou ram neroztopil :-)
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"