skúška

Používateľov profilový obrázok
TouchHD
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 3 months

Príspevok od používateľa TouchHD »

Chlapci, vy aspoň viete, čo myslím tou sedemnástkou. Ja som sa zabával asi pol hodinu na priateľkin účet, keď som mimovoľne poznamenal, že sa už neviem dočkať, kedy si to s tou mojou "sedemnástkou" rozdám :lol:
"Áčko" ci "Béééčko" si robil ?
Dal som si len B, o Áčku v NR bez živnosti ani počuť nechceli. Ako tu už veľa krát odznelo: iný kraj, iný mrav.

Ale nemôžem nespomenúť vrcholný zážitok pri skúškach. Po absolvovaní skúšky som sa rozprával s ostatnými pred skúšobnou miestnosťou. Okrem jedného poloúdeného spoluobčana (ak chcete, tak polocigáňa), ktorému musela komisia čítať otázky, pretože s čítaním mal zjavné problémy, tam bol mladý chalan, ktorý si dával áčko. Mal živnosť, to som sa ho spýtal hneď na začiatku, ale celý čas sa sťažoval, že od neho chceli, aby popísal, ako zbraň bezpečne vybiť a ako s ňou vôbec manipulovať. Nevedel ani popísať, ako by ju chytil do ruky. Keď som sa ho teda mierne ironicky pýtal, či fakt nevie, ako by zbraň držal, tak mi trochu urazene povedal, že jeho na ZP len nahovorili kamaráti a veď predsa keď si zbraň bude kupovať, dostane k nej aj návod na použitie. K tomu už v podstate nebolo čo dodať, ale napadlo ma, že takýto človek dostane Áčko. Dôležité je, že má živnostenský list. Či má vôbec vzťah k zbrani, alebo bude pri sebe spolu s ňou nosiť aj návod na použitie, už nikoho nezaujíma.
Pre úplnosť len dodám, že pán "návod na použitie" skúšku úspešne zložil. Cigáň si ju zopakuje.
inspiring_mcclintock

Príspevok od používateľa inspiring_mcclintock »

Nevadi nauci sa,mozno. Hlavne ze rady slusnych drzitelov ZP sa rozsiruju...
inspiring_pike

Príspevok od používateľa inspiring_pike »

Hm... :?
igoros
moderátor
Dátum registrácie: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa igoros »

nezabudajte na to, ze taky zbrojak si vie vybavit aj taky, co nema nic ine len "tucne loowe".
TouchHD
občasný prispievateľ

To je fakt, dnes sa dá vybaviť hocičo. Napriek tomu ma to udivuje. ZP si urobí človek, ktorý ani poriadne nevie, na čo to robí. A ja, keďže nie som (zatiaľ) živnostník, skupinu A proste nedostanem. Aby ste ma nepochopili zle, vôbec mi nejde o to mať silou mocou áčko, skôr ma nebaví uvažovať stále nad tým, že ako držiteľ béčka musím z práce domov, zobrať si zbraň, ísť si zastrieľať a potom ju bežať domov vrátiť do sejfu, ak chcem poctivo dodržať zákon. Tým chcem povedať, že opodstatnenie existencie skupiny B nevidím.
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Mas skupinu B,mas zbran pri sebe, zasobnik mimo zbrane ,naboje mimo valca,kto ti dokaže že nejdeš ju dat do opravy,na strelnicu,do uschovy,na znehodnotenie atd,Alebo ju pri bežnej cestnej kontrole hned ukažeš a pochvališ sa že mas len B. :twisted: Ked som pracoval v jednej banke tak chlapi mali skupiny B,ale mali poznamku že mozu zbran prepravovat na celom uzemi pobočiek banky.Vlastne ju nosily všade.Inač je to časta otazka držitelov B.
TouchHD
občasný prispievateľ

Veď to, so všetkým, čo si napísal súhlasím a práve preto si myslím, že Béčko nemá opodstatnenie. Stať sa môže hocičo a natrafiť na iniciatívneho policajta by som nerád, všetko to prípadné následné vysvetľovanie mi na tom vadí. Mám rád, keď mám čistú hlavu a nie rozmýšľať zakaždým nad dôvodmi, odkiaľ či kam idem a podobne. Je to trochu od témy, tak ak moderátor uzná za vhodné, nech maže :wink:
arminius
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

TouchHD
...nie rozmýšľať zakaždým...
To nie je choroba / rozmýšľanie / :lol: aj keď uznávam , že to občas bolí :P

Aj MŇA , kua :lol: :lol: :lol:
TouchHD
občasný prispievateľ

arminius, no veď vieš, ako som to oné... toto... myslel :lol:
inspiring_wright

Príspevok od používateľa inspiring_wright »

pani ja som sa bol postrelnici aj korčulovat nikde nieje napisane /aspon dufam/ že sa cestou nemožeš niekde zastavyt 8)
magical_wright

Príspevok od používateľa magical_wright »

vlastnim zbrojak sk b,c,chcem si ho rozsirit na a. Viete mi povedat ako prebiehaju skusky,ci je potrebny citacia z knihy,alebo staci vlastnymi slovami,co ked si nevzpomeniem na vsetky pismena a odstavce a spomeniem len nieco.Kupil som knihu z r 2006,bola nejaka novela?Ked ma oznacia nevyhovel zoberu mi zbrojak? Skusky su za cca 2 tyzdne.
Xader
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Xader »

ak rozsirujes ZP , tak uz skusky nerobis...len daj zivnost, alebo vypis z ORSR, ziadost... ochrana osoby a majetku, nakolko moze byt tvoje zdravie alebo zivot ohrozeny.
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

roman19: cisto technicka poznamocka, zbrojny preukaz nevlastnis, si len jeho drzitelom, rozdiel je ze z drzby ti nevyplyvaju take prava ako z vlastnictva. zbrojak ti je len povedzme prepozicany, podobne ako vyznamenanie.
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

roman19:
Ako pisal Xader, pri rozsirovani nerobis skusky, potrebujes len ziadost, kolky a ... .
Kedze poziadavky na 'udelenie' sk. A su u nas rozne od OR-PZ k OR-PZ, za tymi 3 bodkami sa moze skryvat hocico. Niekde nepotrebujes uz nic a strucny dovod vypises priamo do ziadosti, niekde chcu kopiu ZL alebo potvrdenie od zamestnavatela, niekde chcu cestne prehlasenie podpisane vlastnym pradedom a obecnym kominarom :roll: A inde ti nepomoze hadam nic, teda ak nie si policajt, sudca, prokurator alebo iny vyvoleny. :evil:

Prebehni si forum, ci niekto nema priame skusenosti so ziskavanim A-cka v mieste tvojho trvaleho bydliska.
magical_wright

Príspevok od používateľa magical_wright »

chlapi mam v tom jasnejsie,kolega ma presviedcal o tom na co som sa pytal
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"