Strelnice a možnosti tréningu
Pietro:
Skúsim trocha počítať.
BA-KN povedzme 2x110km, spotreba povedzme 7.5l benzínu á 1.5 eur/l.
Z toho mi pri 4 kusoch (!) vychádza cena na osobu cca 6 eur, čas strávený na ceste povedzme 3 hodiny.
Náklady na dopravu som zúžil len na spotrebu benzínu, nezarátal som do ceny ani alikvotnú časť toho členského poplatku 4x50 eur (!).
45 minút napr. v Colt Clube vyjde člena LT cca 4 eurá, je to priamo v BA, krytá strelnica s osvetlením.
Nejdem tu otvárať debatu o porovnaní vonkajších a vnútorných strelníc, nemá to význam.
Len som musel zareagovať na tú nezmyselnú vetu
"sa to vždy viac oplatí ako krytá strelnica".
Skúsim trocha počítať.
Z toho mi pri 4 kusoch (!) vychádza cena na osobu cca 6 eur, čas strávený na ceste povedzme 3 hodiny.
Náklady na dopravu som zúžil len na spotrebu benzínu, nezarátal som do ceny ani alikvotnú časť toho členského poplatku 4x50 eur (!).
45 minút napr. v Colt Clube vyjde člena LT cca 4 eurá, je to priamo v BA, krytá strelnica s osvetlením.
Nejdem tu otvárať debatu o porovnaní vonkajších a vnútorných strelníc, nemá to význam.
-
inspiring_tharp
Oplatilo by sa keby všetci štyria chodili pravidelne a strávili by na strelnici vždy niekoľko hodín. A keby to bol dízel so spotrebou okolo 5 litrov, tak to by bolo ešte lepšie. 
Čiže ak sa nájde partia kto chce a môže toľko chodiť na strelnicu, tak sa to oplatiť môže, aj keď tá cesta pridá dosť veľa času.
Čiže ak sa nájde partia kto chce a môže toľko chodiť na strelnicu, tak sa to oplatiť môže, aj keď tá cesta pridá dosť veľa času.
Naposledy upravil/-a inspiring_tharp v 15 Nov 2011, 13:23, upravené celkom 1 krát.
-
inspiring_kowalevski
Aby sme sa pochopili nikto tu nechce niekoho lanáriť do Komárna. Výhody a nevýhody krytej strelnice už vôbec nebudem posudzovať. Vravíš, že 45 min. stojí 4.-€, možno niekomu stačí 45 min. ale za ten čas si niekto ani nenapáskuje zasobník. Prírodná strelnica : možnosť strelby hocikedy, neobmedzený čas, možnosť nácviku rôznych variácií v rámci pudovej alebo športovej strelby, nehovoriaco možnosť strelby z dlhých gulových zbraní na 50 alebo 100 m. My partia ideme min. na dve až 3 hodiny von, takže 45 min. - 4 € na pováženie ako pre koho. Ale už veľa píšem takže strelbe zdar !yarco napísal:Pietro:
Skúsim trocha počítať.
-
inspiring_tharp
-
inspiring_panini
No a ďalšia vec, jednak je tu samozrejme aj cena času, vypočítajte si koľko zarobíte za hodinu a potom si zoberte, že dve takéto hodiny budete v aute a nebudú asi veľmi kreatívne. Jasné, ste tam s podobne zameranými ľuďmi, ale nikdy to nebude také ako keby ste s nimi boli niekde na kofole. Ďalšia vec je okrem benzínu aj amortizácia samotného auta ale hlavne počítať, že 4ria dospelí ľudia z rôznych častí mestá, väčšinou zamestnaní a s rodinami sa môžu dohodnúť, že sa každý týždeň stretnú - málokedy tam budete všetci štyria a zas sú to iné náklady, toto je niečo ako MHD, nastaviť jeden autobus ktorého čas a trasa bude vyhovovať všetkým je skoro nemožné. 
-
inspiring_tharp
Tak s takymto pohladom by som mohol povedat, ze kazdy konicek je nakladny a neoplati sa ho praktizovat. A strelba az, az. Preto je asi tak malo sportovych strelcov. Osobne to robim preto lebo chcem vediet dobre strielat a chodit po medzinarodnych sutaziach. A to uz ci na nich budem osmy, alebo triciaty osmy mi je jedno. Robim to preto, lebo pri tom vypinam od kazdodenneho stresu a relaxujem a zvysujem si kondicku a to je pre mna dolezite. Fyzicke a psychicke zdravie je na nezaplatenie.Zoidberg37 napísal:No a ďalšia vec, jednak je tu samozrejme aj cena času, vypočítajte si koľko zarobíte za hodinu a potom si zoberte, že dve takéto hodiny budete v aute a nebudú asi veľmi kreatívne. Jasné, ste tam s podobne zameranými ľuďmi, ale nikdy to nebude také ako keby ste s nimi boli niekde na kofole. Ďalšia vec je okrem benzínu aj amortizácia samotného auta ale hlavne počítať, že 4ria dospelí ľudia z rôznych častí mestá, väčšinou zamestnaní a s rodinami sa môžu dohodnúť, že sa každý týždeň stretnú - málokedy tam budete všetci štyria a zas sú to iné náklady, toto je niečo ako MHD, nastaviť jeden autobus ktorého čas a trasa bude vyhovovať všetkým je skoro nemožné.
-
inspiring_kowalevski
Vidím, že snažiť sa pomôcť niekomu na tomto fóre je zbytočné. Komárňanský klub je finančne zabezpečený, takže podotýkam, že nikto tu nechce nikoho balamutiť aby chodil do KN a platil za strelnicu. Mal som snahu len pomôcť nakoľko vidím, že streleckých teoretikov je tu veľa, ale praktická strelba je druhoradá. Počítať koľko zoderiem topánok a ponožiek na strelnici si myslím je zbytočné. Buď sa chcem venovať tomuto koníčku v rámci svojich finančných možností ale to treba rovno zabaliť. Chcel som len nezištne pomôcť lebo tu nájdem aj fakt nadšencov, ktorí si chcú aj zastrielať a nepočítať každý cent. S predchádzajúcim článkom sa plne stotožňujem. Ináč jeden deň na osobu na strelnici na 12 hodín je 10.-€niko napísal:Tak s takymto pohladom by som mohol povedat, ze kazdy konicek je nakladny a neoplati sa ho praktizovat. A strelba az, az. Preto je asi tak malo sportovych strelcov. Osobne to robim preto lebo chcem vediet dobre strielat a chodit po medzinarodnych sutaziach. A to uz ci na nich budem osmy, alebo triciaty osmy mi je jedno. Robim to preto, lebo pri tom vypinam od kazdodenneho stresu a relaxujem a zvysujem si kondicku a to je pre mna dolezite. Fyzicke a psychicke zdravie je na nezaplatenie.Zoidberg37 napísal:No a ďalšia vec, jednak je tu samozrejme aj cena času, vypočítajte si koľko zarobíte za hodinu a potom si zoberte, že dve takéto hodiny budete v aute a nebudú asi veľmi kreatívne. Jasné, ste tam s podobne zameranými ľuďmi, ale nikdy to nebude také ako keby ste s nimi boli niekde na kofole. Ďalšia vec je okrem benzínu aj amortizácia samotného auta ale hlavne počítať, že 4ria dospelí ľudia z rôznych častí mestá, väčšinou zamestnaní a s rodinami sa môžu dohodnúť, že sa každý týždeň stretnú - málokedy tam budete všetci štyria a zas sú to iné náklady, toto je niečo ako MHD, nastaviť jeden autobus ktorého čas a trasa bude vyhovovať všetkým je skoro nemožné.
Pietro:
Netreba si veci hneď brať osobne.
Súhlasím s tebou ohľadne potreby tréningu, strelnicu v KN (a ľudí okolo) mám rád. Tiež som rád, že si sem dal ceny KN strelnice, možno to niekomu pomôže v rozhodovaní. Snaha a ochota pomôcť sa cení.
Ale napísal si jednu hlúposť (bez urážky) v podobe "sa to vždy viac oplatí", tak sa netreba čudovať, že ľudia reagujú. Sám píšeš, že sa chceš venovať svojmu koníčku "v rámci svojich finančných možností".
A každý máme iné požiadavky a potreby, nehovoriac o finančných a časových možnostiach.
Zahusťovať debatu odkazmi na 'teoretických strelcov' je myslím zbytočné a kontraproduktívne...
Netreba si veci hneď brať osobne.
Súhlasím s tebou ohľadne potreby tréningu, strelnicu v KN (a ľudí okolo) mám rád. Tiež som rád, že si sem dal ceny KN strelnice, možno to niekomu pomôže v rozhodovaní. Snaha a ochota pomôcť sa cení.
Ale napísal si jednu hlúposť (bez urážky) v podobe "sa to vždy viac oplatí", tak sa netreba čudovať, že ľudia reagujú. Sám píšeš, že sa chceš venovať svojmu koníčku "v rámci svojich finančných možností".
A každý máme iné požiadavky a potreby, nehovoriac o finančných a časových možnostiach.
Zahusťovať debatu odkazmi na 'teoretických strelcov' je myslím zbytočné a kontraproduktívne...
Nechcem zakladať novú tému, a keďže sa to hodí tiež sem, tak oživujem toto staré vlákno...
Otázky:
Kam chodíte teraz trénovať?
Resp. chodíte vôbec teraz niekam strieľať?
Sú vôbec nejaké strelnice (pri daných obmedzeniach) v súčasnosti oficiálne otvorené?

Otázky:
Kam chodíte teraz trénovať?
Resp. chodíte vôbec teraz niekam strieľať?
Sú vôbec nejaké strelnice (pri daných obmedzeniach) v súčasnosti oficiálne otvorené?
Obavam sa, ze vnutorne strenice su (musia byt) vsetky zatvorene a vonkajsie verejne jednak v okoli TN velmi nie su a jedna aj z toho mala o ziadnej otvorenej neviem...
Na zahrade PCA "pistolou" a dlhou pruzinovkou. Hm, lepsie, ako nic