Poplatky (cash vs. kolky)

Používateľov profilový obrázok
Peterko
prispievateľ
Registered for: 14 years 4 months

Príspevok od používateľa Peterko »

@roman: Ale ved klud. Poznam zopar ludi ktori isli od podania ziadosti skor ako za vyse mesiac tak som proste len dufal ze stihnem este nejaky august. Tam ale ani neni termin takze v pohode. Urcite som radsej ze idem 4. septembra ako keby som mal ist niekedy v oktobri.

A to ze mi dala tu pozvanku hned sa da mozno vysvetlit tymto:
Bola tam slecna/mlada pani (inak bola celkom v pohode) ktora sa priznala ze ona normalne tieto veci neriesi, vraj kolega ktory to ma na starosti je na PN,
Ako by postupovali keby ma tam zrazu nechceli pustit fakt neviem, ale tak nemal by s tym byt snad problem v tomto pripade (nemam ani pokutu za parkovanie).
lubor
prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lubor »

Ked som to riesil ja bola u mna aj hliadka na overenie udajov ci naozaj ja ziadam o ZP aby nebola daka cierna dusa.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

adresa sa spravidla preveruje preto, lebo x držiteľov má trvalé bydlisko inde a fyzicky bývajú zase inde. Potom býva problém s doručovaním rozhodnutí prípadne inými krokmi.

Ako príklad uvediem jednoduchý prípad:

-manželka/družka príde oznámiť nebezpečné vyhrážanie a OO PZ lustráciou zistí, že podozrivý je držiteľom zbrane/í. Akonáhle prichádza k vzneseniu obvinenia či k zadržaniu a skutkový stav nasvedčuje strate spoľahlivosti držiteľa- nastupuje odobratie zbrane do úschovy. A tu môže nastať problém s odobratím zbraní resp. včasným dohľadaním samotného podozrivého- nakoľko nebýva na adrese, ktorú OR PZ eviduje ako miesto držby či pobytu.

Je to bežné u pánov podnikateľov a albáncov -pardon zdomácnelých cudzincov
Bauer
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa Bauer »

Ja som mal prvých 5 rokov zbroják napísaný na trvalú adresu do paneláka, kde som ani nevdel na ktorom poschodí by to malo byť a nikomu to nevadilo. Teraz to už mám v poriadku, lebo som si kúpil vlastný byt a aj s manželkou sme sa sem napísali na trvalý pobyt. Nuž už sa teším ako ma budú zas po susedoch lustrovať v 2017 pri predlžovaní ZP. Susedia sú v novom dome dosť zvedaví, takže náštevu príslušníkov PZ isto pochopia, že ma hľadá Interpol.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

v praxi zväčša platí - čím slušnejší sused- tým špecialnejšia jednotka pre neho raz príde :lol:
Bauer
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa Bauer »

Tak to potom milý Peterson, ja som fakt tak tajuplne slušný obyvateľ nášho domu, pekne zdravím, sme doma ticho, ani susedia poriadne vededia ako sa naozaj volám, lebo na schránke máme meno manželky za slobodna a mna volajú priezviskom po nej a ja sa im to neponáhľam vysvetľovať. Už len ten vtip, že keď sa dojdú na mňa pýtať z okresu kvoli ZP, tak ma celý dom bude poznať pod jej priezviskom za slobodna. Už teraz mám obavu, že sa to môže po pohovore so susedkou zvrhnúť na "Podľa iných skutočností zistených policajným zborom nedáva záruku, že zbraň nezneužije." Je vlastne človek s nejasným správaním plným tajomstiev pre políciu osobou nespoľahlivou ?
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"